Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! Na de zomer kunnen we borrelen en eten in het Lentse Ketelhuis

Door Janneke van Bergen 23 juni 2017

Oguz (Oos) Yakkan zag het oude en vervallen Ketelhuis in Lent en was op slag he-le-maal verliefd. “Ik wist meteen dat ik hier mijn eigen horeca-concept wilde beginnen”, vertelt de Nijmeegse ondernemer met een twinkeling in zijn ogen. Medio november komt zijn droom uit, want dan kan iedereen lekker eten en borrelen in het nieuwe Lentse concept.

Wij van indebuurt hebben de ontwerpen gezien en wie het huidige Ketelhuis ooit van binnen heeft gezien herkent het pand straks niet meer terug. Op de benedenverdieping komt een keuken, de toiletten en een restaurant in huiskamerstijl. Op de hippe vide kan gegeten worden als het wat drukker is, maar hier kunnen ook besloten (familie)feestjes of bijeenkomsten gegeven worden. Hier alvast een sneak preview van hoe het restaurant er van binnen uit komt te zien:

Ketelhuis Nijmegen
Zo komt het Ketelhuis ervan binnen uit te zien.

 

Mix van westerse, oosterse en mediterrane gerechtjes

Oos en zijn vriendin Nuray Karabacak raken niet uitgepraat over ‘hun’ Ketelhuis. Oos: “Ik wil de warme en huiselijke sfeer van thuis terugbrengen in het Ketelhuis. Een soort van horeca-ontmoetingsplek voor iedereen.” In het Ketelhuis staat een mix van westerse, oosterse en mediterrane gerechtjes op de kaart. En streekproducten, vergeten groenten en seizoensgebonden ingrediënten vormen een extra verrijking in de keuken.

Oos Nuray
Oos en Nuray zijn mega-enthousiast over ‘hun’ Ketelhuis.

 

Grondige verbouwing voor het Ketelhuis

Op dit moment is de verbouwing van het Ketelhuis al gaande. De ontwerpen zijn klaar, de vergunningen zijn binnen en het oude pand is helemaal gestript. Oos en Nuray zijn een crowdfundingsactie gestart. Want naast de eigen investering van Oos (ongeveer 1,5 ton), is er nog zo’n 100.000 euro nodig om de benedenverdieping, splitlevel en het terras van het Ketelhuis te verbouwen. Mocht je willen investeren in het Ketelhuis dan krijg je daar, naast rendement, heel veel leuke dingen voor terug. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om als eerste te reserveren in de openingsweek. Of een gratis daghap, of korting op het huren van de zaalruimte.

Hoe was het vroeger ook alweer?

Het Ketelhuis is te vinden naast de voormalige gloeilampenfabriek Thermion. Het huis werd in 1940 gebouwd en had als functie om de gloeilampenfabriek te verwarmen. De bewoners hebben Oos en Nuray laten weten dat ze dat stukje historie graag zien terugkomen. Het pand behoudt dus zijn industriële karakter en attributen die uit het pand zijn gesloopt, komen dadelijk in het interieur van het restaurant weer terug.
Oos en Nuray benadrukken dat zij ook echt een maatschappelijke functie willen vervullen met het Ketelhuis. “Wij willen dat mensen uit de buurt elkaar hier gaan ontmoeten. Bijvoorbeeld bewoners en ondernemers, maar ook eenzame mensen, of mensen die het niet zo breed hebben. We gaan ook samenwerken met organisaties die gevestigd zijn in Thermion. Denk bijvoorbeeld aan de diëtiste, die bij ons een workshop houdt over gezond eten. Ook willen we een aantal werkplekken creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Nuray: “In deze omgeving wonen ook heel veel kunstenaars en ZZP-ers. Ook die willen we betrekken bij het Ketelhuis. Ze kunnen bij ons netwerkbijeenkomsten organiseren of bijvoorbeeld exposities houden. Er is gewoon heel veel mogelijk in het Ketelhuis.” Wil jij meer weten wanneer het Ketelhuis opengaat? Volg ons dan vooral op Facebook, want wij laten het jou als eerste weten.

  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.