Jummie! Dit ambachtelijke ijs is het omlopen waard
Aangeboden door Banketbakkerij-chocolaterie Looijenga
Yes! Het ijsloket keert ook in 2023 terug bij Banketbakkerij Looijenga. Voor het lekkerste ambachtelijke ijs van Nijmegen loop je vanaf 1 april langs aan de Berg en Dalseweg 90. Klassiekers als Nijmegenaartjesijs en mascarpone-vijg-ijs liggen in de ijsvitrine, samen met nieuwe smaken én vegan roomijs.
Wist je dat ijs vroeger echt een banketbakkersproduct was? Pas toen in de jaren dertig veel Italianen in Nederland kwamen wonen, openden zij aparte ijssalons. Al in de jaren 90 verkocht Looijenga ijs in hun banketbakkerij in de binnenstad tot deze winkel sloot. Twintig jaar later heropende de banketbakker het ijsseizoen. Dit keer aan de Berg en Dalseweg 90.
Bijzondere smaken
“We maken al ons ijs zelf met de beste ingrediënten uit Italië”, zegt eigenaar Goos Jan. “Daarmee maken we geen gekke smaken zoals drop- of Smurfenijs. Wel kun je hier bijzondere combinaties proeven. Ricotta met gember en peer bijvoorbeeld, mascarpone met vijg en onze populaire Mozart-ijs. Net als de bekende chocolaatjes Mozartkugeln zit hierin marsepein en pistache met een topping van chocolade.”
Eet je vegan of heb je een lactose-intolerantie? Dan is het ijs van Looijenga ook een aanrader. Hier hoef je niet per se te kiezen voor het sorbetijs. “We maken vegan roomijs op basis van haver- en amandelmelk. Ook voor suikervrij ijs ben je bij ons aan het juiste adres.”
Lees verder onder de foto >

Het geheim van Looijenga’s ijs
Deze smaken vind je alleen bij Looijenga. De ijsmakers ontwikkelen ze in de winkel aan de Berg en Dalseweg. “We werken niet met pakjes en zakjes. De basis van het ijs, de compositie, koken we zo lang dat hij de juiste structuur heeft. Daarna mag het een nacht rijpen voor de perfecte smaak.”
Vervolgens draaien de ijsmakers de ingrediënten in de ijsmachine. Zo krijgt het een luchtige en romige smaak. “Onze klanten vinden zelfs ons sorbet romig smaken ook al zit er geen grammetje room in.”
Klassiekers en nieuwe favorieten
Voor het ijsseizoen van 2023 heeft Goos Jan weer aan aantal nieuwe smaken ontwikkeld. “We komen dit voorjaar en deze zomer met mango-ijs waar framboos door zit gemarmerd. Ik ben benieuwd hoe Nijmegenaren deze combinatie vinden. Klassiekers zullen we niet vervangen”, stelt hij fans gerust.
De bijzondere combinaties heeft Looijenga al veel fans opgeleverd. In 2020, middenin de eerste coronagolf, opende de banketbakker het ijsseizoen. Al snel wisten veel bewoners van Nijmegen-Oost het ijsloket te vinden. “De eerste reacties waren heel leuk”, zegt Goos Jan over die periode. “Mensen kwamen terug voor deze ijssmaken, ook de jaren erna.”
Ik hou van het ijsseizoen
In de winter kun je bij de banketbakker ijstaarten en -bekers kopen, maar op 1 april 2023 – geen grapje! – start het ijsseizoen weer. Van de lekkere ijssmaken kun je een half jaar genieten. “Dat vind ik juist zo leuk”, zegt Goos Jan. “Ik ben een seizoensmens dus ik hou van deze periodes. Het geeft me nieuwe energie in het nieuwe jaar.”
Lees verder onder de foto >

Werken bij een ambachtelijk ijsbedrijf: een unieke ervaring
Lijkt het je leuk om een ijsschepper te worden? Dan ben je van harte welkom in het team. Meld je daarvoor aan via de mail. “Het is een geweldige kans om in een gezellig team te werken en blije klanten te bedienen”, besluit Goos Jan.
Kortom, het ijsseizoen gaat op 1 april 2023 weer van start bij Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga. Kom tussen 12.00 en 21.00 uur langs en geniet van de heerlijke, ambachtelijke smaken. En wie weet: misschien ontdek je wel een nieuwe favoriet!
Banketbakkerij-chocolaterie Looijenga
Berg en Dalseweg 90, 6522 BP Nijmegen
Nu gesloten
Meer informatieBanketbakkerij-chocolaterie Looijenga
Berg en Dalseweg 90, 6522 BP Nijmegen
Nu gesloten
Meer informatie