Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwemmen duur? Dit betaal je in Nijmegen voor waterpret

Door Babs Bingen 23 augustus 2019

Vervelend nieuws voor waterratten buiten Nijmegen: een dagje zwemmen kost je redelijk wat geld. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Voor waterliefhebbers is zwemmen in Nederland niet zo goedkoop als in Duitsland en België. Hoe zit dat in Nijmegen?

Een dagje zwemmen is niet alleen gezellig, maar ook nog eens hartstikke gezond. Maar is het ook goedkoop? Gemiddeld betaalt een gezin met twee kinderen in Nederland €20,70 voor een dagje waterpret, terwijl je in onze buurlanden €19,60 (in België) of zelfs €16,- (in Duitsland) kwijt bent. De entreeprijs is voor veel Nederlanders te duur: uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat bijna 50% van de Nederlanders vaker het water opzoekt als zwemmen goedkoper is.

Hoe zit dat in Nijmegen?

Om te kijken hoe het in Nijmegen zit, bekijken we de prijzen van het Opluchtbad De Goffert, Sportfondsenbad West, Erica Terpstra Sportfondsenbad en het zwembad in Dukenburg. Recreatief zwemmen in Dukenburg is het goedkoopste. Daar kost het 3,90 euro voor alle leeftijden. Ga je bij de Goffert of bij het Erica Terpstra zwembad een dagje recreatief zwemmen, betaal je ook niet meer dan gemiddeld. Een kaartje kost daar namelijk 5 euro en voor peuters 4 euro. Dat betekent voor een gezin met 2 kinderen dus maximaal een bedrag van 20 euro.

Wil je als gezin naar het Sportfondsenbad West, dan ben je alleen meer geld kwijt als je zoon of dochter de 16 jaar is gepasseerd. Vanaf 16 jaar zijn de toegangskaartje voor het ‘vrij zwemmen’ namelijk 6 euro. Studenten met een geldige pas van de Radboud Univerisiteit krijgen dan wel weer een euro korting.

Eens iets anders

Wil je een keer wat anders dan is het goed om te weten dat bijvoorbeeld zwembad de Grote Koppel in Arnhem ook gemiddelde prijzen hanteert. Zoek je het verderop, check dan de kaart van RTL even waar nog meer zwembaden in Nederland op staan.

Lees en bekijk ook:

Hondenbaasjes: let op voor giftige groene eikels

Denk je na de eikenprocessierups van de eikenellende af te zijn, maar nee hoor. Nog iets van eiken w...

Proef geslaagd! Strik IJs gaat uitbreiden aan de Waalkade

Al sinds de Vierdaagse konden we aan de Waalkade lekkere ijsjes van Strik scoren. Dit was een proef,...

adv.