Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het kan toch: zo komt de Zevenheuvelenloop in Nijmegen eruit te zien

Door Babs Bingen 16 september 2020

De Zevenheuvelenloop in Nijmegen gaat door! Met aanpassingen, uiteraard. Hier lees je hoe het evenement er straks veilig en wel uitziet.

Na maandenlang intensief overleg tussen de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en de gemeente Nijmegen is het gelukt om tot de juiste aanpassingen te komen, schrijft de Gelderlander. Voorlopig mag het evenement op zaterdag 14 en zondag 15 november doorgaan. Bij nieuwe corona-uitbraken en strengere maatregelen kan het hardloopevenement alsnog gecanceld worden.

Zevenheuvelenloop in Nijmegen 2020

Er mogen maximaal 15.000 lopers starten aan de 15 kilometer op de zondag. De deelnemers vertrekken in acht groepen van ongeveer 1900 deelnemers. Daardoor heeft iedereen een startvak van vier vierkante meter. De organisatie deelt de deelnemers op basis van hun snelheid in verschillende groepen in. De eerste groep start om 9.00 uur. Iedere drie kwartier start een nieuwe groep. De laatste groep start om 14.15 uur.

Kinderloop gaat niet door

Voor de Zevenheuvelennacht van zeven kilometer op zaterdag geldt dezelfde procedure. De mini-zevenheuvelenloop voor kinderen gaat dit jaar niet door. Verder zijn er geen omkleed- en doucheruimten. Bij de start vind je straks wel rolcontainers waar renners hun sporttassen in kunnen doen. Die tassen halen ze bij de finish weer op. De stichting roept op om geen jacks aan de hekken te knopen en zelf drank een gilletjes mee te nemen. Er zijn dit jaar namelijk geen drankposten.

Supporters: blijf thuis

De directeur van de stichting roept supporters op zoveel mogelijk thuis te blijven. Wil je toch graag aan de start of finish staan? Dan kun je een toeschouwerticket voor een speciaal supportersvak aan de Groesbeekseweg kopen. Deze zijn beperkt beschikbaar. Goed om te weten: bij Omroep Gelderland kun je een live-stream te volgen.

Hoe zit het dan met de uitreiking van de medailles? Bij de finish pakken lopers zelf hun sportdrankje. Aan de dop zit de medaille vast. Handig!

Wat nu als…

Als de Zevenheuvelenloop in Nijmegen toch niet doorgaat, krijgen deelnemers de helft van het inschrijfgeld terug. Hoe later de afgelasting, hoe meer kosten de organisatie in rekening brengt.

Inschrijven voor de Zevenheuvelenloop

Vanaf dinsdag (15 september) schrijf je je online in voor de Zevenheuvelenloop. Kosten voor deelname zijn €22,95. Meer info over de inschrijving en dit evenement vind je hier.

Zevenheuvelenloop in Nijmegen

NN Zevenheuvelenloop

De 15 kilometer lange NN Zevenheuvelenloop staat bekend als dé wedstrijd met het mooiste parcours va...

adv.