Wendy is genomineerd voor de leukste rijinstructeur van Nederland: ‘Leerlingen herkennen zichzelf in mijn grappige TikToks’

Aangeboden door Qmusic & Univé

De felbegeerde prijs! | Foto: Qmusic & Univé

Het is misschien wel één van de spannendste momenten uit je leven: afrijden voor jouw rijbewijs. En hoe groot was de ontlading toen je te horen kreeg dat je bent geslaagd? Dat jij veilig de weg op kunt, heb je onder andere te danken aan jouw rijinstructeur. Maar wie is eigenlijk de leukste rijinstructeur van Nederland? Qmusic en Univé slaan de handen in één en gaan op zoek naar de tofste instructeur! 

Dagelijks rijden er miljoenen bestuurders met de auto van A naar B. Gelukkig komen de meeste mensen iedere dag veilig aan, maar zonder rijinstructeur was dat niet gelukt. Daarom vinden Qmusic en Univé het tijd om de leermeester achter het stuur extra te bedanken: door een nominatie maken zij kans op de titel ‘leukste rijinstructeur van Nederland’ én het Gouden Stuur. Tof!

Q-middagshow

De afgelopen weken zijn er massaal rijinstructeurs genomineerd. Uit al die nominaties hebben de luisteraars een top drie gekozen door te stemmen: dinsdag 7 februari om 16.00 uur wordt in de Q-middagshow van Domien Verschuuren de tweede genomineerde bekend gemaakt. Woensdag 8 februari kan er vanaf 16.15 uur 24 uur gestemd worden via qmusic.nl of de Qmusic app. Donderdag 9 februari wordt er bekend gemaakt wie de grote winnaar is!

Wie is genomineerd?

Spanning en sensatie: Wendy Verhoeks is één van de drie genomineerde instructeuren. Zij werkt bij verkeersschool van Thiel. Wendy wist het na haar eigen rijlessen zéker: ik wil later nét zo’n goede en gezellige rijinstructrice worden als mijn instructeur. Toch heeft ze eerst nog een uitstapje gemaakt naar een cateringbedrijf. Ze vertelt: “Na tien jaar in een andere sector te hebben gewerkt, heb ik me laten omscholen tot rijinstructrice. Dat is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Dat had ik veel eerder moeten doen!”

Een kameleon

De vrijheid, de uitdaging en verschillende leerlingen: dat maakt het beroep nog steeds zo leuk. “Ik heb eigenlijk geen vaste werkplek. Natuurlijk zit ik iedere dag in de auto, maar je rijdt nooit elke dag hetzelfde rondje. Dat voelt als vrijheid”, legt Wendy uit. “Ik voel me een kameleon: ik pas me aan aan de leerling en probeer daardoor met hen te levelen. Dat geeft leerlingen een veilig gevoel. Na een tijd zie ik bijvoorbeeld ook rustige leerlingen uit hun schulp kruipen.”

Lees verder onder de foto >

Wendy bij haar auto | Foto: eigen foto

De favoriet

Wendy is verkozen tot de favoriete leermeesteres achter het stuur in de omstreken van Gelderland. Maar waarom eigenlijk? “Dat komt, denk ik, door het levelen. Ik probeer me altijd te verplaatsen in de leerling en ook te kletsen over hetgeen wat diegene bezighoudt.”

Niet alleen om haar gezellige gesprekken staat Wendy bekend, maar ook om haar grappige TikToks. Ze is daar om een reden mee begonnen. “Ik ben zelf faalangstig. Ik herken het meteen als degene achter het stuur ook faalangst heeft. Door mijn TikToks probeer ik herkenbare situaties te laten zien: een keer verkeerd optrekken, te hard remmen: allemaal kleine fouten die je mág maken met je rijles. Leerlingen herkennen zich hierin en voelen zich daardoor veel minder bezwaard. Nu maak ik ook filmpjes met humor en gelukkig moeten ze er vaak om lachen!”

Lees verder onder de video >

@wennnv

Don’t leave me hanging🥺 #playback #rijinstructrice #rijinstructeur #rijles #verkeersschoolvanthiel #rijlessen #fyp

♬ origineel geluid – Wennn
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Don’t leave her hanging | TikTok: Wennnv

Mooi moment

Je ziet het al: in de lesauto van Wendy maak je altijd wat mee. Er zijn volgens haar ook genoeg mooie en grappige momenten. “Het is lastig om een mooi moment uit te kiezen: het zijn er teveel”, vertelt ze lachend. “Iets wat me is bijgebleven: een meisje nam trillend als een rietje plaats achter het stuur. Ze had iets naars meegemaakt bij haar vorige rijschool. Toch is ze na een aantal lessen in één keer voor haar rijbewijs geslaagd. Écht heel tof!”

Veilig op weg

Dat je veilig de weg op kunt is belangrijk voor jezelf, jouw bijrijder én de medebestuurders. Daarvoor heeft Univé een functie in hun app ontwikkeld. Deze app geeft inzicht in jouw rijgedrag en mobiele telefoongebruik. Met veilig rijgedrag krijg je tot 10 procent korting op jouw autoverzekering bij Univé. Veilig aankomen met de auto: dat wil jij toch ook?

Stemmen!

Woensdag 8 februari wordt de laatste genomineerde bekend gemaakt bij de middagshow vanaf 16.00 uur. Woensdag 8 februari kun je vanaf 16.15 uur 24 uur stemmen op jouw favoriet. Wil jij dat Wendy ervan door gaat met de prijs en met trots door de regio kan rijden? Vergeet dan niet te stemmen! Luister ook donderdag 9 februari naar de Q-middagshow met Domien Verschuuren voor de grote finale.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Leuk weekend voor de deur: 5 x activiteiten in Nijmegen”

Leuk weekend voor de deur: 5 x activiteiten in Nijmegen

strandbar stek
Ga naar “Proosten op de verjaardag van de koning: alles over Koningsdag in Nijmegen”

Proosten op de verjaardag van de koning: alles over Koningsdag in Nijmegen

Koningsdag Nijmegen
Ga naar “Koningsnacht Nijmegen 2023: alle feestjes op een rij”

Koningsnacht Nijmegen 2023: alle feestjes op een rij

koningsnacht nijmegen 2023

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Belavi Balkonzonnescherm € 49,99”

Belavi Balkonzonnescherm € 49,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Op alle Lego bouwsets van € 26,97 voor € 17,98”

Op alle Lego bouwsets van € 26,97 voor € 17,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 9 april 2023
Ga naar “Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39”

Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Raamhor rolbaar € 39,95”

Raamhor rolbaar € 39,95

 • Action
 • Geldig t/m 4 april 2023

Agenda

Ga naar “Festival Trek”

Festival Trek

 • Van 10 mei t/m 10 sep
Ga naar “Zomerconcert – Nijmeegs Studentenorkest CMC”

Zomerconcert – Nijmeegs Studentenorkest CMC

 • 8 juni 2023
2-20221213-Nijmeegs-Studentenorkest-CMC-De-Notenkraker-287812-20221213-Nijmeegs-Studentenorkest-CMC-De-Notenkraker-28781
Ga naar “Record Store Day”

Record Store Day

 • 22 april 2023
Record Store DayRecord Store Day