Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wandelen bij Nijmegen: 3 x routes waar je geniet van rust

Aangeboden door Visit Nijmegen 14 november 2020
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Door de coronamaatregelen zitten we veel binnen. Des te fijner om er af en toe op uit te gaan in de buitenlucht! Gelukkig kun je prachtig wandelen bij Nijmegen. Kies voor één van deze drie minder bekende routes en geniet van het landschap, de frisse lucht én de rust.

Let wel: houd je te alle tijden aan de maatregelen van het RIVM en blijf thuis als je klachten hebt.

Heerlijkheden van Overasselt

wandelen bij Nijmegen
(Foto: Toerisme van Veluwe, Arnhem en Nijmegen)

De Heerlijkheden van Overasselt zijn drie verschillende wandelroutes, aangegeven met paaltjes in de kleuren rood, groen en blauw. Je wandelt langs de Hatertse- en Overasseltse Vennen en prachtige historische locaties, zoals een vijftiende-eeuwse kapel van de monniken van het Sint Walrickklooster. De routes vertellen het verhaal van Overasselt tijdens de Tweede Wereldoorlog en in het Romeinse tijdperk. Door de adembenemend mooie vennen kom je helemaal tot rust. Alle drie de wandelingen zijn ongeveer tien kilometer lang. Dat is heerlijk uitwaaien! En je kunt er ook nog eens op de fiets naartoe!

Hier lees je meer over de blauwe route >>Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visit Nijmegen. Meer over Visit Nijmegen ontdekken?

Geopaden op de stuwwal

wandelen bij Nijmegen
(Foto: Toerisme van Veluwe, Arnhem en Nijmegen)

In en rondom Nijmegen vind je stuwwallen. Een stuwwal is een heuvel in het landschap die tijdens de ijstijd is ontstaan, doordat enorme gletsjers de grond omhoog duwden. In Berg en Dal, Groesbeek, Mook, Molenhoek en Malden zijn veel van die heuvels. Dat maakt het landschap lekker dynamisch en leuk om te bewandelen.

Vind je het interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van het landschap in en rondom Nijmegen? Check dan de zogenaamde Geopaden, waar je meer leert over de sporen van de ijstijd. Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visit Nijmegen. Meer over Visit Nijmegen ontdekken?

Op speurtocht met de kinderen

wandelen bij Nijmegen
(Foto: Toerisme van Veluwe, Arnhem en Nijmegen)

Als je op zoek bent naar een wandeling die leuk is voor jezelf en de kinderen, dan is de Kabouterroute in Beek-Ubbergen iets voor jou. Deze route neemt je mee door het bos dat tegen de stuwwal bij Berg en Dal aan ligt. Op de route speur je samen met de kids naar kabouters, die zich overal en nergens stiekem verstoppen. In het Kabouterboekje, te koop bij de start bij Hotel ’t Spijker, staan allerlei leuke weetjes, vragen en kleurplaten. In de herfst veranderen de blaadjes van de bomen van groen in alle kleuren van de regenboog en onderweg kom je ook langs de enorme Kabouterboom! Wie weet spot je eekhoorntjes of vind je eetbare kastanjes op het mos. Ga op jacht naar de kabouters en ontdek het allemaal!

Hier vind je meer informatie over de kabouterroute >>Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visit Nijmegen. Meer over Visit Nijmegen ontdekken?

Wandelen bij Nijmegen

Wil jij graag wandelen bij Nijmegen en ben je benieuwd wat onze omgeving allemaal te bieden heeft? Kijk dan voor meer leuke wandelroutes op de website van Visit Nijmegen en ontdek tal van mooie wandelingen, gewoon in de buurt!

(Foto: indebuurt Nijmegen)


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visit Nijmegen. Meer over Visit Nijmegen ontdekken?

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.