Uittips! 6 x dit wil je deze maand zien in de Vereeniging

Aangeboden door Stadsschouwburg en de Vereeniging

December staat voor de deur. Deze maand staat er weer een mooi programma voor je klaar in de Vereeniging en de Stadsschouwburg. Van Ilse DeLange tot Christmas Carols: er is voor ieder wat wils. Programmeur Maarten van Erp geeft 6 leuke tips die je niet wil missen.

Maarten van Erp is Hoofd Programma en Publiek bij Stadsschouwburg en De Vereeniging. Voor de decembermaand heeft hij samen met zijn team weer een superleuk programma samengesteld, bomvol mooie muzikale optredens, grappige kindervoorstellingen en bijzondere toneelstukken. Hij noemt een paar tips die er wat hem betreft uitspringen. Het volledige programma en tickets bekijk je op de website.

Wolfgang, het wonderjong

De Stadsschouwburg heeft deze maand een primeur. De landelijke première van Wolfgang, het wonderjong vindt plaats in Nijmegen. Deze grappige en muzikale familievoorstelling gaat over het leven van Wolfgang Amadeus Mozart als kindster én recalcitrante puber. “De voorstelling is voor kinderen vanaf acht jaar, maar ook voor volwassenen is het superleuk. Er zitten grapjes in die kinderen niet begrijpen. De voorstelling is een visueel spektakel met een prachtig decor. De eerdere voorstellingen van Pieter Kramer, zoals Snorro en Lang & Gelukkig, zijn de leukste voorstellingen die ik ooit zag”, vertelt Maarten. Van 14 t/m 18 december is de voorstelling te zien in de Stadsschouwburg.

Ilse DeLange

“Deze artiest behoeft natuurlijk weinig uitleg”, vertelt Maarten. De veelzijdige zangeres kun je kennen van inmiddels klassiekers als ‘The Great Escape’ en ‘So Incredible’, maar ook van haar optreden met The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival, waar ze tweede werd. “Ilse DeLange is een te gekke artieste. Een paar jaar kon ze geen theatertour doen door corona, dus ik ben ontzettend blij dat dat weer kan.” Op 2 december is de zangeres te zien in de Vereeniging. Er zijn nog maar een paar plekken over, dus wees er snel bij.

Boer Boris is de Baas & Gonnie en Gijsje

Voor de kinderen heeft de Stadsschouwburg iets heel leuks in petto. Tijdens het prentenboekjesfestival op 29 december zijn er namelijk twee voorstellingen te bewonderen voor kinderen vanaf twee jaar. Boer Boris van de bekende reeks ‘Boer Boris is de Baas‘ komt langs. Aansluitend kun je naar de voorstelling ‘Gonnie en Gijsje samen op stap‘. “Dit is een te gek uitje voor kinderen”, vertelt Maarten. De foyer bouwen we om tot een dierenspeeltuin. Tussen de voorstellingen door kunnen ze daar lekker spelen.” Het prentenboekjesfestival start om 09:45 uur en duurt tot 11.30 uur. De kaartprijs varieert van €7,50 tot €9,50!

Derde symfonie van Mahler

“Voor liefhebbers van klassieke muziek is de derde symfonie van Mahler een must-see“, vertelt Maarten. “De derde symfonie is heel beroemd, omdat het een van de langste is die er is. Het kerstconcert wordt uitgevoerd door Phion, orkest van Gelderland en Overijssel. Het optreden duurt zo’n honderd minuten en is echt prachtig.” Van tevoren is er een inleiding, die gratis te reserveren is met een ticket. Het concert vindt plaats op 20 december in de Vereeniging.

Spinvis

Ook Spinvis passeert de revue op 22 december in de Vereeniging. De Nederlandse artiest maakt met zijn poëtische teksten en band van fantastische muzikanten van elk optreden een bijzondere beleving. “Persoonlijk is dat een van mijn favorieten”, vertelt Maarten. “Ik ben fan vanaf het eerste uur. Inmiddels heeft Spinvis al een behoorlijke carrière achter de rug. Zanger Erik en zijn band spelen live ook steengoed. Ik kan het aan iedereen aanraden!”

Tenebrae Choir

Tenebrae Choir brengt het programma ‘An English Christmas’ op 18 december in de Vereeniging. “Dit grote Britse koor zingt de sterren van de hemel”, vertelt Maarten. “Het is een gevarieerd kerstprogramma met klassieke Christmas Carol, maar ook een hedendaags repertoire. Van Gregoriaanse zang tot de geliefde traditionele kerstliederen. Als je hier geen kerstgevoel van krijgt, weet ik het ook niet meer!”, lacht Maarten.

Bekijk het complete programma

Benieuwd wat er nog meer op het programma staat? De hele maand december is er van alles te zien en te beleven. Bekijk het volledige programma op de website van de Stadsschouwburg en de Vereeniging. Hier koop je ook gelijk je tickets. Veel plezier!

Stadsschouwburg en de Vereeniging

4,3
(999)

Keizer Karelplein 32H, 6511 NH Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

Stadsschouwburg en de Vereeniging

4,3
(999)

Keizer Karelplein 32H, 6511 NH Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Valentijnsdag in Nijmegen: dit zijn de beste uitjes”

Valentijnsdag in Nijmegen: dit zijn de beste uitjes

Valentijnsdag Nijmegen
Ga naar “Niet een, maar twee nieuwe nachtclubs in Nijmegen: ‘Dj’s uit het dance-spectrum komen draaien’”

Niet een, maar twee nieuwe nachtclubs in Nijmegen: ‘Dj’s uit het dance-spectrum komen draaien’

nachtclubs
Ga naar “Pingpongen en pubquizzen: 5 x dit ga je dit weekend doen in Nijmegen”

Pingpongen en pubquizzen: 5 x dit ga je dit weekend doen in Nijmegen

Hubert

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39”

Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99”

AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle Kellogg’s van € 6,18 voor € 4,50”

Alle Kellogg’s van € 6,18 voor € 4,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb