Stop met plastic: op 24 maart vier je een plasticvrij feest tijdens Plastival

Door Sophie van den Boogaard 21 maart 2019

Ben jij begaan met het milieu maar wil je toch leuke dingen doen? Dan is plastic-vrije, gratis festival Plastival op zondag 24 maart misschien iets voor jou! Het festival is onderdeel van een internationale campagne van Greenpeace tegen wegwerpplastic. Op Plastival vind je vegan foodtrucks, workshops, talks, muziek, films én je kunt zelfs therapie krijgen tegen een klimaatdepressie.

Dit kun je beleven

Op het festivalterrein aan Het Labyrinth aan de Waalkade nemen filosofen Lisa Doeland en Elize de Mul je die middag mee in de problematische relatie tussen mens en plastic. Ook spreekt de Filipijnse Merci Ferrer over de effecten en gevolgen van plastic op gemeenschappen in haar land, dat de plasticproductie van vooral Westerse levensmiddelenbedrijven niet meer aankan. Wetenschapper Pieter Leroy doet uit de doeken hoe plastic in onze maatschappij wordt geframed en Daniël Poolen gaat in op nieuwste verpakkingsmogelijkheden. Ook zijn er filmvertoningen over plastic, zoals ‘From Source to Sea’. Er zijn genoeg leuke kinderactiviteiten op en rondom het terrein zodat ook de allerkleinsten zich niet hoeven te vervelen.

Oplossingen voor plastic

Wil jij graag minder plastic gebruiken maar weet je niet hoe? Het is ook heel moeilijk want zelfs pasta, noten, groente en muesli zijn bijna altijd verpakt in plastic. Zelfs een kartonnen melkpak bevat een laagje plastic. Op het Plastival-terrein presenteren daarom verschillende winkels en producenten hun oplossing voor een wereld zonder wegwerpplastic. Bijvoorbeeld webwinkel Zo Zero, die producten zonder plastic verkoopt, en Pieke Broodbier, dat bier van overgebleven brood maakt.

Op de plasticvrije markt kunnen bovendien de lekkerste (vegan) baksels worden gegeten. Het festival begin om 12.00 uur en duurt tot 20.00 uur, dus er is genoeg tijd om eens lekker rond te snuffelen. Have fun!

Lees ook:

Myrna en Daniël van Roxy’s Karaokebar: ‘Je moet je hier een rockster kunnen voelen’

Sinds de bloedhete zomer van 2018 vinden we Roxy's Karaokebar in Nijmegen. Myrna (32) en Daniël (30)...

Nijmeegse Kevin verhuisde naar Birmingham: ‘We komen zeker terug’

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar er zijn Nijmegenaren die naar het buitenland verhuizen. ...

De gekste regels waar we ons in Nijmegen aan moeten houden

Ben jij een brave Nijmeegse burger? Dan moet je deze regels echt even lezen. In Nijmegen mag je name...

Meer over

Doen

adv.