Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pasen in Nijmegen: 7 x dit kun je dit weekend thuis allemaal doen

Door Sanna Schoonenberg 11 april 2020

Waarschijnlijk ziet je agenda er met Pasen iets anders uit dan normaal: geen familiebezoek of uitgebreide paasbrunch in de stad. Door het coronavirus en de maatregelen daaromheen vieren we Pasen in Nijmegen dit jaar thuis. Maar ook thuis kun je er een paasbest feestje van maken. Wij zetten een aantal ideeën voor je op een rij.

Indebuurt roept op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Online kerkdienst

Tijdens Pasen is het niet mogelijk om naar een kerkdienst te gaan in Nijmegen. Wil je toch graag een dienst meemaken of in verbinding staan met anderen? Online zijn heel wat kerkdiensten terug te luisteren of zelfs live te bekijken via een livestream, ook tijdens Pasen. Hier vind je een lijst met alle landelijke en regionale kerkdiensten. Zo kun je er toch een beetje bij zijn!

Pasen in Nijmegen
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Privéconcert politieman Thijs

Politie Oost-Nederland een online Paaseieren Zoekspel. De hoofdprijs is niet mis: een privéoptreden voor je deur van zingende politieman Thijs Roseboom, die afgelopen week viral ging met deze video. Hoe werkt het? Op eerste paasdag verstopt de politie overal paaseitjes op de Facebookpagina’s van Oost-Nederland. Een lijst van al die pagina’s vind je hier. In die eitjes staan letters en daarmee kun je een zin vormen. Vul die zin in op deze pagina en wie weet staat Thijs binnenkort bij jou op de stoep!

Paaseieren zoeken

Ben nou eerlijk, ongeacht je leeftijd blijft paaseieren zoeken mega leuk, toch? Koop een doosje gekleurde eieren, verstop ze en trek je paashaas pak aan. Dan maak je niet alleen je kinderen heel blij, je partner kan er waarschijnlijk ook heel hard om lachen. Woon je in een studentenhuis? Verstop ze door het hele huis, daar zijn je huisgenoten (mocht je een rommelig huis hebben) wel even zoet mee!

(Foto: Unsplash)

Nijmeegse 30 Seconds spelen

Ben jij een echte spelletjesfanaat? Dan hebben wij iets leuks voor jou. Met deze Nijmeegse variant van 30 Seconds tover je bij menig Nijmegenaar een glimlach op het gezicht. Zenuwslopend maar zeker het proberen waard. Het spel is heel simpel, wat je moet doen lees je hier.

Pasen in Nijmegen
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Tuinieren

Nu het zomer weertje eraan komt wordt het weer tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Geef je tuin bijvoorbeeld een opknapbeurt: haal het onkruid weg, geef je loungeset een likje verf en koop nieuwe vrolijke bloemetjes voor in huis. Zomerproof tuin, check? Dan kun je lekker vertoeven in de zon! Doe mee met de winactie van indebuurt en maak kans op één van de drie Huis & Tuin Cadeaukaarten ter waarde van €100,-! Wil je kans maken op een cadeaubon? Kijk dan hier.

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Nijmeegse films kijken

Pasen is ook een moment van rust. Lekker met een kleedje op de bank en de hele avond films kijken, af en toe doen we niets liever dan dat. Hoe leuk is het dan om bekende Nijmeegse plekken in de film tegen te komen? Daarom hebben we hier alvast wat inspiratie voor filmavondje met een bekend tintje. Want deze films zijn (gedeeltelijk) in Nijmegen opgenomen.

(Foto ter illustratie: Unsplash)

Thuisvermaaklijstje

Kun je nog wat extra tips gebruiken die tijdens of na Pasen zeker van pas gaan komen? Met ons thuisvermaaklijstje helpen we je een handje. Schrijf al je ideeën in dit lijstje op en streep af wat je al hebt gedaan. Het lijstje inclusief een aantal voorbeelden vind je hier. Aan de slag ermee!

To Do List GIF by UQ Sport - Find & Share on GIPHY

Openingstijden Pasen

Tijdens Pasen hanteren supermarkten aangepaste openingstijden. Wil je weten wanneer jouw supermarkt tijdens Pasen geopend is? Kijk dan even hier.

Lees ook:

Bestellen via Whatsapp en winkelen op afspraak: bij deze Nijmeegse zaken kan het

In tegenstelling tot horecagelegenheden, mogen Nijmeegse winkels vooralsnog gewoon open blijven. Toc...

Hierom hoorden we in Nijmegen géén luchtalarm om 12.00 uur

Is het jou ook opgevallen dat er vandaag (maandag 4 mei) om 12.00 uur geen luchtalarm in Nijmegen kl...

Koffieleuters opgelet: 9 x hier in Nijmegen haal je nu koffie to go

Ben je in de ochtend niet te genieten en wil je jouw dag goed beginnen? Dan is een stevig bakkie ple...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.