De Nijmeegse Fietsparade: pimp je stalen ros en check de nieuwe snorfiets van Annie

Door Janneke van Bergen 15 juni 2017
Doe jij ook mee aan de Nijmeegse Fietsparade? Vanavond is het één groot rijdend feest door Nijmegen. Vanaf de Wedren vertrekt een grote, bonte fietsoptocht dwars door de stad voor alle bike-lovers. Natuurlijk fietst Nijmeegse Annie ook mee. Na maandenlang zwoegen mag haar snorfiets Sjonnie de Snorpony eindelijk naar buiten. 

De Fietsparade start vanaf de Wedren. Hier is de zus van Annie, Nijmeegse Sjannie, aanwezig om het publiek te verwelkomen. Tussen 18.30 en 19.30 uur kan je met je fiets het startplein op en vertrekken er steeds groepen richting het Goffertstadion. Wij van indebuurt zijn ook bij de start aanwezig. Check dus morgen even onze site of je misschien gespot bent! Je kan je ook bij het stadion aansluiten vanaf 18.45 uur. Aanmelden kan op de speciale Facebookpagina.

 

Sjonnie de Snorpony

Bij het Goffertstadion is dan eindelijk de nieuwe ‘Sjonnie de Snorpony’ van Nijmeegse Annie te bewonderen. Annie is superblij met haar nieuwe aanwinst en rijdt zich uit de sloffen op deze snorfiets. Na 10 kilometer parkeren de deelnemers van de Fietsparade hun stalen rossen bij het Dutch Bicycle Centre op het Honigcomplex. De echte die-hards rijden nog een rondje Nijmegen Noord. Andere fietsers pakken alvast een koud biertje op het Fiets Parade Feest op het Honigcomplex.

 

Velo City Fietscongres

De Fietsparade wordt gehouden in het kader van het Velo City Fietsfestijn in Nijmegen. Met dit fietscongres wil de regio zich opnieuw op de kaart zetten als dé fietsprovincie van Nederland. Koning Willem-Alexander opende dinsdag het congres en fietste al een rondje door Nijmegen. Dat is hem vast goed bevallen want Nijmegen is gewoon de beste fietsstad van het land.

adv.