Muziekliefhebbers opgelet: Nijmegen krijgt een gloednieuw festival en jij kan kaarten winnen

Door Babs Bingen 14 maart 2019

Dames en heren, jongens en meisjes: we krijgen er in Nijmegen een gloednieuw festival bij: Iconic Festival. Die dag gaat helemaal in het teken staan van tribute bands. Dat hadden we in Nijmegen nog niet!

Vanwaar een festival in Nijmegen dat in het teken staat van tribute bands? Vrienden Willem van den Berg en Tinus Weijkamp vonden het altijd best gek dat de meeste festivals met tribute bands gericht zijn op een oudere doelgroep. Willem: “Op dat soort festivals treden vaak bands op die hardrock of nog zwaardere muziek in hun repertoire hebben. Dan luister je vaak naar bands die nummers spelen van bijvoorbeeld Deep Purple, The Rolling Stones of Iggy Pop. Voor een jongere doelgroep is dat niet herkenbaar genoeg.”

Frisser en vlotter

Er zijn volgens Willem genoeg bands die ook een jonger publiek kunnen aanspreken en een gemengder repertoire hebben. Daarom zijn Willem en Tinus op het idee gekomen om in Nijmegen een festival te organiseren waarbij het concept anders is. Het kan volgens hen frisser en vlotter waardoor een gemengder publiek wordt aangesproken. Willem: “Natuurlijk zullen er op Iconic Festival ook bands zijn die bijvoorbeeld The Stones spelen, maar we hebben een meer gemengde line-up met bands die een eigen repertoire met een frissere uitstraling. Bij ons hoor je ook stevige pop.”

(Foto: Iconic Festival)

Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam en Queen

Wat we dan kunnen verwachten op de dag van Iconic Festival? Tot nu toe staan er al aardig wat bands op de planning. The Uplift Mofo Party Plan vertolkt de Red Hot Chili Peppers,  BackAlive speelt nummers van  Pearl Jam, Musest van Muse, Vipers van Queen en Stone Sessions van, je raadt het al, The Rolling Stones.

Wanneer en waar?

Op zaterdag 11 mei zal tussen 13:00 uur en 00:00 uur deze allereerste editie van het Iconic Festival plaats vinden. En wel in het Valkhofpark. Dat is trouwens de dag vóórdat De Dag van het Levenslied daar plaatsvindt. Willem: “De Dag van het Levenslied is een grote productie in Nijmegen. Door ons festival daar te houden, delen we de kosten en ook de voorzieningen. En het Valkhofpark vinden wij de mooiste locatie voor zo’n festival!”

[UPDATE: DEZE WIN-ACTIE IS NU GESLOTEN]

Jij kan kaarten winnen!

Lijkt jou het wel leuk om in het publiek te staan op 11 mei? Dat kan door een kaartje te kopen (early bird = 5 euro). Maar wij mogen ook 6×2 kaarten weggeven! Wat je daar voor moet doen, is best simpel. Even in het Facebook-bericht van dit item de persoon taggen met wie jij die dag wil doorbrengen. Makkelijk toch? Succes!

Lees ook:

Het Nest Festival

Zin in: deze concerten en festivals vind je in 2019 in Nijmegen

In Nijmegen zijn we niet vies van een feestje! Gelukkig zijn er ook in 2019 weer keiveel leuke evene...

Dit willen wij ook: 7x supervette events die we in andere steden zagen

Gaaf: Navarone gaat in het Goffertpark spelen en dit is wanneer

Meer over

Doen Getipt

adv.