Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Laatste kans: bekijk deze prachtige expo over de Waal nu het nog kan

Aangeboden door De Bastei 19 november 2020

De musea in Nijmegen mogen weer open, hoera! In De Bastei aan de Waalkade bekijk je nu een prachtige expo over de Waal. Je leert de stad nog beter kennen door meeslepende verhalen over onze rivier. Wacht niet te lang, want ‘Verbeelding van de Waal’ is nog maar te zien tot en met zondag 29 november.

In Nederland leven we met het water. Nu dromen we weg bij een wandeling aan de oevers, maar vroeger vormde het (hoog)water een groot probleem. In de Verbeelding van de Waal komen alle kanten van de rivier aan bod, de goede en de donkere. Al lopend door de tentoonstelling bij de De Bastei zie je allerlei interactieve verhalen over de Waal. Je kunt zelfs je eigen verhaal samenstellen door de interactieve vormgeving! 

Inspiratie van de Waal

De online special Verbeelding van de Waal’ waar de tentoonstelling op is gebaseerd is, bestaat uit honderden schilderijen, historische foto’s, archeologische vondsten en prachtige volksverhalen. De Waal is een inspiratiebron voor schrijvers, schilders en andere kunstenaars. Het doel van de expositie is dan ook om je te inspireren, zodat je jouw eigen verhaal over de Waal kunt bedenken of maken. 

Reserveer een tijdslot

Eigenlijk zou de fysieke tentoonstelling Verbeelding van de Waal in De Bastei al afgelopen zijn, maar omdat zoveel mensen belangstelling hebben is de expositie verlengd tot en met 29 november. In het museum is een speciale route uitgezet zodat je op veilige manier het museum kunt bezoeken. Om een goed museumbezoek te verzekeren, koop je je tickets op voorhand online. Reserveer nu je tijdslot en ticket via de website van De Bastei.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Bastei. Meer over De Bastei ontdekken?

De Bastei musea

Gesloten12:00 - 17:00

Waalkade 83, Nijmegen

Bekijk meer:musea

adv.