Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Knotsenburg 2020: alles wat je wil weten over de optocht in Nijmegen

Door Babs Bingen 18 februari 2020
[UPDATE: De optocht in Nijmegen is wegens de slechte weersomstandigheden afgelast. Meer informatie lees je in dit artikel.]

Ook in Nijmegen wordt carnaval gevierd! En daarom staat ons ‘Knotsenburg’ zondag 23 februari helemaal in het teken van de optocht. Wij hebben alle belangrijke informatie over de optocht in Nijmegen voor jou op een rijtje gezet. 

Hoe laat begint de optocht in Nijmegen?

De optocht begint om 14.00 uur. Alle deelnemers starten op Plein 1944. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur bij de Waagh op de Grote Markt, in de open lucht.

Wat is de route van de optocht in Nijmegen?

De optocht gaat via de Bloemerstraat, de In de Betouwstraat, de Molenstraat, de Ziekerstraat, en de Van Broeckhuijsenstraat. Vervolgens gaat de stoet de Hertogstraat in, naar Kelfkensbos, daarna naar de Burchtstraat en via de Grote Markt en Augustijnenstraat weer terug naar Plein 1944.

Wat zijn leuke plekken om te kijken?

Voor de gezelligheid en de sfeer kun je bijvoorbeeld gaan kijken op de Grote Markt. Daar is namelijk muziek en kun je lekker een biertje drinken van één van de buitentaps. Prins Mark I staat in de VIP-tent voor het stadhuis. Voor mensen met bijvoorbeeld kinderen die wat rustiger willen staan, is de Hertogstraat misschien beter.

Meer over Knotsenburg:

Gelukkig hebben we de foto’s nog: zo vierden we carnaval in Nijmegen (foto’s)

Helaas moeten we weer een jaar wachten tot het weer carnaval is. Maar wat was het weer een groot fee...
Ien Dales carnaval

7 x carnaval in het Knotsenburg van ‘vroeger’

Hebben jullie de website Knotsenburg in Beeld al ontdekt? Wij wel! We vonden hier superleuke Nijmeeg...

Meer over

Doen

adv.