Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x dit kun je dit weekend rondom je huis doen in Nijmegen

Door Sanna Schoonenberg 3 april 2020

Het weekend is weer in zicht. Een activiteit buiten de deur zit er nog niet in, maar dat betekent niet dat jij je binnen hoeft te vervelen. Met deze indoor weekendtips in Nijmegen kom je deze vrije dagen echt wel door. Have fun!

Pagina 7/10
⟵ swipe swipe ⟶

Dierentuin

De dierentuinen zijn momenteel gesloten, maar daar heeft Google dé oplossing voor. Het is heel simpel. Je typt een dierennaam, bijvoorbeeld ‘tijger’, in op Google (op een iPhone of Android). Vervolgens klik je op ‘Weergeven in 3D’. Je camera komt tevoorschijn, mét de tijger! De tijger staat dus in je eigen keuken, woonkamer of in de tuin. Je kunt om de tijger heenlopen en zelfs met  ‘m op de foto! Beter dan een echte dierentuin, niet waar? Gratis entree en je hoeft er de deur niet voor uit. Ideaal dus.

(Foto: indebuurt Groningen)

Luistertheater ‘Binnenwerkjes’

Deze week released theaterduo Rinske Bouwman en Nijmeegse Inge Wannet hun project ‘Binnenwerkjes’. Dit zijn hele korte luistertheatervoorstellingen voor thuis. Elke dag komt er een nieuw binnenwerkje online. Luister ze hier.

(Foto: Binnenwerk)

StreaMiBo Faber

Faber organiseert vrijdag 3 april van 17.00 tot 19.00 uur een vrijdagmiddagborrel vanuit huis. Via Zoom kun je deelnemen aan de borrel en luister je naar de plaatjes van de DJ in Faber. Geef je verzoekje door en wie weet wordt jouw favoriete hitje afgespeeld. Meedoen? leuk! De link wordt om 17.00 uur op de socials van de Fabergroep geplaatst.


Meer over Café Faber ontdekken?

Café Faber cafés

Geopend13:00 - 02:00

Van Broeckhuysenstraat 12-14, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Thuis de natuur in

Nu we allemaal worden geacht zoveel mogelijk in en rondom onze huizen te blijven, zijn wandelingen door de natuur even een no-go. Natuurmonumenten brengt de natuur daarom bij je thuis. Je kunt negentien bijzondere natuurgebieden virtueel bezoeken én broedende lepelaars volgen via de webcam! Een kijkje nemen doe je hier

Posted by Natuurmonumenten on Friday, 24 February 2012

Virtueel op wereldreis

Wil je toch een stapje verder dan de natuurgebieden in ons land ‘bekijken’? Dankzij Google Maps en het Google Arts & Cultureproject hebben we nu de mogelijkheid om de allermooiste plekjes op de wereld te bewonderen. Er zijn talloze werken met een hoge resolutie gedigitaliseerd, waardoor er nu digitale rondleidingen te volgen zijn. Bekijk bijvoorbeeld de Machu Picchu of prachtige panorama vergezichten wereldwijd.

Online EHBO-cursus

Het Rode Kruis heeft speciaal voor thuisblijvers een online EHBO-cursus beschikbaar. Je leert hoe je eerste hulp verleent bij veel voorkomende situaties. Zo heb je wat te doen en ben je ook nog eens heel goed bezig. Aanmelden voor de gratis cursus kan hier.

First Aid Baby GIF by BNNVARA - Find & Share on GIPHY

Online borrel

De jongens van Radio Dynastie organiseren zaterdag 4 april de grootste online borrel van Nederland. Haal een borrelplank en een wat lekkers te drinken in huis, dan gaan zij om 19.30 uur voor jullie live. Meedoen kan via deze link.

Posted by Radio Dynastie on Tuesday, 31 March 2020

Online bordspel

Zin in een spelletje maar je zit alleen in quarantaine? Schuif dan aan bij de grootste online bordspellen tafel van de wereld. Kies een spel dat bij jou past en daag mensen over heel de wereld uit. Meedoen is gratis en kan hier.

Weekendtips in Nijmegen
(Foto: Unsplash)

Lees ook:

Wauw: een drone legt zaterdag vanuit de Nijmeegse lucht jouw bericht vast

Pak die stiften maar uit de kast! Of ga lekker aan de slag in de tuin. De #NLblijftthuis-drone vlieg...

Mark van etenaanhuis.com: ‘We pakken geen marge maar helpen de Nijmeegse ondernemer’

Iedereen die graag een hapje buiten de deur eet of een biertje drinkt in het café, moet dezer dagen ...

Geen knalfuif dit jaar: 5 x zo ervaren Nijmeegse jarigen nu hun verjaardag

Hieperdepiep hoera, fijne verjaardag! Of misschien toch niet. Als je in deze bijzondere periode vol ...
Pagina 7/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.