Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe vet?! Je kunt binnenkort lasergamen in de concertzaal van De Vereeniging

Aangeboden door Stadsschouwburg en de Vereeniging 8 januari 2020

Yes! Tijdens het weekend van 25 en 26 januari is het weer zover: het Nationaal Theaterweekend. Op meer dan 80 plekken in Nederland kun je dan voor een prikkie naar het theater. Ook de Stadsschouwburg en de Vereeniging in Nijmegen doet mee. Iedere voorstelling tijdens dat weekend kost 10 euro en daarnaast zijn er vele extra activiteiten te bezoeken. Wij zetten de zes leukste voorstellingen en activiteiten bij De Vereeniging op een rij.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Lasergamen (!) in de Concertzaal

Foto ter illustratie (Pixabay)

Het wordt gekkenhuis in de Concertzaal van De Vereeniging: deze wordt speciaal voor het Theaterweekend namelijk omgetoverd tot heuse lasergame area. Verschuil je achter theaterstoelen en sluip door de zaal op zoek naar je tegenstanders. Hoe vet?! Tickets zijn nu al online verkrijgbaar, maar op ook de dag zelf kun je nog binnenlopen. De Vereeniging houdt namelijk de helft van de tickets achter voor deurverkoop!

Wanneer: zaterdag 25 jan van 12:00 tot 17:00 uur in rondes van 15 minuten
Kosten: 3 euro per ronde
Tickets bestel je hier.

Diederik Jekel

Diederik Jekel (Beeld: ANP)

Of je ‘m nu kent van De Wereld Draait Door, De Slimste Mens óf Wie is de Mol: deze wetenschapsjournalist vergeet je niet snel. Hij geeft presentaties over wetenschap en communicatie aan kinderen, volwassenen, industriëlen, wetenschappers en managers. Nu kun jij een avond lang van zijn gepassioneerde presentaties over de wetenschap genieten bij De Vereeniging. En dat voor een tientje!

Wanneer: zaterdag 25 januari om 21:00 uur
Kosten: 10 euro
Tickets bestel je hier.

HAKA workshop

Beeld ter illustratie (Unsplash)

Wil jij eens een keer iets nieuws ontdekken? Je onderdompelen in een ander cultuur? Ga dan voor de Haka Workshop! Tijdens deze workshop ga je de Haka – een rituele dans van de Maori uit Nieuw Zeeland – aanleren en ervaren. Gedurende dit ritueel wordt met behulp van stem en lichaam een verhaal verteld. Een unieke beleving!

Wanneer: zaterdag 25 januari om 16:00 uur
Kosten: 5 euro
Tickets bestel je hier.

Silent Comedy

Silent Disco kennen we natuurlijk allemaal, maar ken je Silent Comedy ook al? Dit fenomeen is bekend van Lowlands en tijdens het Theaterweekend te zien in de Vereeniging. Silent Comedy werkt hetzelfde als Silent Disco: jij krijgt een koptelefoon en kan wisselen van kanalen. Switch tussen vier grappige cabaretiers met het gehele theater als decor. Een totaalbeleving waar jij de controle over hebt!

Wanneer: zaterdag 25 januari om 20:00 uur
Kosten: 10 euro

Bright Side of Life

Bright (Beeld: Roel van Berckelear)

The Bright Side of Life is een voorstelling voor en door vluchtelingen, onder leiding van Bright. Hij was zelf een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog daar. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. In het theaterstuk The Bright Side of Life laat Bright zien hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Het is een komische, confronterende én muzikale voorstelling met live muziek van Oleg Fateev. Maar het is veel meer dan dat: het is een event waarin vluchtelingen nieuwe mensen ontmoeten, waardoor ze zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen ontwikkelen. Leuk detail: Bright woonde zelf negen jaar in Nijmegen!

Wanneer: zaterdag 25 januari om 20:15 uur
Kosten: 10 euro

Het Nationaal Jeugdorkest

NJO (Beeld: De Vereeniging)

Tijdens het Nationaal Theaterweekend brengen de toptalenten van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) een wervelend middagconcert. Aan het begin van het Beethovenjaar klinkt uiteraard muziek van deze grote componist die 250 jaar geleden geboren werd. Het programma opent met muziek van de Nederlandse componist Willem Pijper. Tot slot klinkt het Concert voor orkest, van de Hongaar Bela Bartok. Een echte muzikale traktatie met zowel elementen uit de Westerse klassieke muziek als uit de Oost-Europese volksmuziek.

Wanneer: zondag 26 januari om 15:00 uur
Kosten: 10 euro

Check het volledige programma

Naast deze toffe voorstellingen en activiteiten is er nog veel meer te doen bij Stadsschouwburg en de Vereeniging. Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Check het volledige programma hier.


Meer over Stadsschouwburg en de Vereeniging ontdekken?

Stadsschouwburg en de Vereeniging theaters

Gesloten11:00 - 16:00

Keizer Karelplein 32H, Nijmegen

Bekijk meer:theaters

Lees ook:

Wauw: Concertgebouw De Vereeniging is flink gerenoveerd en zo ziet het eruit

Het is je vast wel opgevallen: het mooie pand van het Concertgebouw de Vereeniging stond bijna twee ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.