Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het weekend is in zicht: 7 x leuke uitjes in Nijmegen op een rij

Door Eveline de Boer 8 november 2019

Het weekend staat alweer bijna voor de deur. Tijd voor vermaak! Bij deze een lijstje van enkele leuke activiteiten die dit weekend in Nijmegen te doen zijn. Oftewel, lekker genieten van een uitstapje dicht bij huis.  

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

InScience – International Science Film Festival Nijmegen 2019

InScience vertoont de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen, internationale top wetenschappers delen hun nieuwste inzichten en een uitgebreid educatieprogramma stimuleert leerlingen het verschil te zien tussen feit en fictie. Op 6 november begon het festival al en 10 november is de laatste dag. Vanuit het programma-overzicht op de website kun je tickets kopen voor losse films, talks en andere programmaonderdelen.

Dit is ‘m dan: het campagnebeeld van InScience 2019!InScience 2019 staat in het teken van genetische modificatie:…

Posted by InScience – International Science Film Festival Nijmegen on Tuesday, 11 June 2019


Meer over LUX Nijmegen ontdekken?

LUX Nijmegen bioscopen

Geopend09:00 - 01:00

Mariënburg 38-39, Nijmegen

Bekijk meer:bioscopen

Oefenwedstrijd Bandy Nederland – Pervouralsk

Heb je nog nooit gehoord van deze snelle sport? Bandy is een balsport die op het ijs wordt gespeeld. Het is de voorloper van de sporten ijshockey en veldhockey. Het Nederlandse bandy-elftal neemt regelmatig deel aan het WK bandy! De beste prestatie die zij tot nu toe behaalde, was een zevende plaats in 1991. Nu speelt het nationale team oefenwedstrijden en daar kan jij helemaal gratis bij zijn!

Zaterdag 9 november speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen Pervouralsk. Naast de spannende wedstrijd is er nog meer te doen, zoals een jeugdwedstrijd en het bekijken van een tentoonstelling met herinneringen van de afgelopen WK’s. Benieuwd? Check even deze pagina. 

Posted by Bandy Bond Nederland on Tuesday, 22 October 2019


Meer over Triavium schaatsbaan ontdekken?

Triavium schaatsbaan sportcentra

Gesloten09:00 - 17:00

Van Rosenburgweg 2, Nijmegen

Bekijk meer:sportcentra

Kunstraffinaderij

Zin in een cultureel uitje? Van 8 tot 10 november exposeren verschillende kunstenaars hun recente werk in de Sint Stevenskerk. In de Torenkamer presenteren leerlingen van het middelbaar onderwijs werk dat is gemaakt met het thema Buiten Beeld. In de Zuiderkapel zijn verschillende performances te zien met klankkunst, theater, dans en andere disciplines. Entree kost 7 euro. Lijkt het je wat? Kijk dan even hier.

Posted by Stevenskerk on Monday, 4 November 2019


Meer over Sint Stevenskerk ontdekken?

Sint Stevenskerk speciaalzaken

Gesloten10:30 - 17:00

Sint Stevenskerkhof 62, Nijmegen

Bekijk meer:speciaalzaken

Paddenstoelenwandeling

Lekker de natuur in daar fleur je van op. En wat is er nou mooier dan de natuur naast je deur? Zondag 10 november hoef je je niet te vervelen in het bos, want IVN RijnWaal organiseert een prachtige paddenstoelenwandeling in Nijmegen. Langs de paden, op het dode hout en tussen de bladeren ga je opzoek naar de mooiste paddenstoelen. Zo leer je misschien nog wel wat nieuws en geniet je van de buitenlucht, leuk voor jong en oud!

Posted by IVN RijnWaal on Tuesday, 29 October 2019

NEC – TOP Oss

Help ons clubbie naar de winst te juichen dit weekend! Vorig jaar verloor NEC van TOP Oss met 5-1 en dus is het voor de Nijmeegse voetbaltoppers hoog tijd voor revanche. Tickets scoor je door hier te klikken.

Posted by N.E.C. Nijmegen on Monday, 14 October 2019


Meer over N.E.C. Goffertstadion ontdekken?

N.E.C. Goffertstadion sportcentra

Gesloten10:00 - 17:00

Stadionplein 1, Nijmegen

Bekijk meer:sportcentra

HAN Open dag Nijmegen

Op zoek naar een nieuwe uitdaging voor volgend jaar? Neem een kijkje op de Open Dag van de HAN op 9 en 10 november. Sfeer proeven kun je het beste zelf doen. Tijdens de Open Dag ontdek je alles over studeren en de HAN. Er zijn voorlichtingssessies waarin alle ins en outs voorbijkomen. Ook voor vragen of onduidelijkheden staan docenten klaar om je te helpen. Gebruik je zaterdag voor een blik op je toekomst. Voor alle informatie, check de website.

Prinsenweekend in Nijmegen

Komend weekend stijgt de spanning weer naar een hoogtepunt voor de Nijmeegse carnavalisten. Wie worden de nieuwe Stadsprins en Jeugdprins van Knotsenburg voor het seizoen 2019-2020? Het antwoord op deze prangende vraag wordt aanstaand weekend beantwoord tijdens de Prinsenproclamatie op 9 en 10 november in de grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging. Rond de klok van 11 over 11 in de ochtend van maandag 11 november, wordt op een ludieke manier het zottenfeest geopend bij de Mariken van Nieumeghen op de Grote Markt in
Nijmegen. Een happening die iedere Knotsenburger omarmt.

carnaval Nijmegen
(Foto: SOCN Nijmegen)

Lees ook:

Snackfestijn Nijmegen

Leuke nieuwe traditie op derde kerstdag in Nijmegen: een onbeperkt snackdiner

Ben jij die doorsnee kerstgewoontes ook wel een keer zat? Dan hebben we écht wat voor jou! Op derde ...

Nijmeegs mysterie: hoeveel miljonairs wonen er in Nijmegen?

Het gras is altijd groener aan de overkant. Soms komt dat omdat het gras dan ook onderhouden wordt d...
broerstraat winkelen

7 x leuke aanbiedingen die eigenlijk te mooi zijn om te laten liggen

Het regent kortingen en daar kunnen Nijmegenaren wel wat mee! Voor alle shopliefhebbers vind je hier...
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.