Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op pad: 6 x leuke uitjes in Nijmegen die weer mogen

Door Sanna Schoonenberg 2 juni 2020

Wat hebben we het gemist: op pad gaan om leuke dingen te doen. Omdat langzaamaan steeds meer mag, openen veel bedrijven vanaf 1 juni hun deuren. Deze leuke uitjes in Nijmegen kun je weer bezoeken! Let op: voor veel activiteiten moet je reserveren en geldt een maximaal aantal bezoekers. 

Indebuurt roept op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. We mogen weer meer naar buiten, maar de regels zijn duidelijk: vermijd drukte en houd afstand.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Tivoli

Ook je kids zijn hartstikke blij dat ze niet meer alleen in hun achtertuin hoeven te spelen. Voor een actieve middag vol plezier ga je weer naar amusementspark Tivoli. Ze werken met een beperkte capaciteit, zodat je kids op een veilige manier plezier maken. Alles over de nieuwe maatregelen lees je hier. 

Tivoli kids
(Foto: Tivoli)

Meer over Tivoli ontdekken?

Tivoli pretparken

Gesloten10:00 - 17:00

Oude Kleefsebaan 116, Berg en Dal

Bekijk meer:pretparken

Zwembad

Heb je al een tijdje geen bommetje meer gedaan? Dan wordt het hoog tijd om weer eens het water in te duiken. De zwembaden in Nijmegen zijn weer open, maar wel onder aangepaste maatregelen. Check dus even voordat je bij het zwembad op de stoep staat of je de waterrat kan uithangen.

(foto: Zwembad Dukenburg)

Bommetje! 5 x de leukste zwembaden van Nijmegen

Een dagje naar het zwembad is altijd een goed idee! Maar waar in Nijmegen kun je een frisse duik nem...

Bioscoop

Met je date naar de bios is sinds 1 juni ook weer mogelijk. Om verzekerd te zijn van een plekje moet je online je reservering regelen. Bioscopen mogen namelijk niet meer dan 30 bezoekers per zaal verwelkomen. Gelukkig heeft Nijmegen drie bioscopen: Lux, Vue en Pathé, dus is er vast wel ergens een stoel over! 😉

bioscoop Carolus
Bioscoop Carolus. (Foto: indebuurt Nijmegen)

Kinderboerderij

Het perfecte uitje met kids: een dagje naar de kinderboerderij in Nijmegen. Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen en alle dieren te bezoeken. Steeds meer kinderboerderijen openen hun deuren voor publiek. Door de coronamaatregelen zijn er aangepaste openingstijden en regels. Check bij jouw kinderboerderij in de buurt wat de regels zijn.

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Musea bezoeken

Niet alle musea zijn al open maar er zijn er wel een aantal die je weer kan bezoeken. Zorg dan wel van te voren dat je online een kaartje koopt. Deze musea in Nijmegen ontvangen weer gasten: MuZIEum, museumpark Orientalis, Afrika Museum en De Bastei.

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Karten, lasergamen en glow in the dark golven

Vergeet even de dagelijkse drukte en hectiek en ga een potje karten, lasergamen of glow in the dark midgetgolven. Want ook dat is weer mogelijk! Kijk op de website van planet Awesome of er een plekje vrij is. 

Planet Awesome
(Foto: Herm-Jan Klein Velderman)

En naar het theater dan?

Sinds 1 juni mogen ook de theaters weer open. Maar in de Stadsschouwburg en de Vereeniging staan voorlopig nog geen voorstellingen op de planning. Ook De Lindenberg gaat vanaf 2 juni weer open. Er wordt nog bekeken welke voorstellingen door kunnen gaan.

Lees ook:

corona anderhalvemetersamenleving winkelen

Quiz: test je kennis over de coronaregels in Nijmegen

Mag ik nu met vrienden afspreken in het Kronenburgerpark? En met hoeveel mensen kan ik straks een te...

Het laatste nieuws: deze Nijmeegse zaken zijn nieuw, verhuisd of gesloten

Ondanks de coronacrisis is er een aantal zaken nieuw, verhuisd of gesloten in onze stad. Wat er alle...

De (gemiste) favorieten van Iris: ‘Dit is dé ontmoetingsplek van Oost’

De beste tips, die komen van locals. We hebben even geduld moeten hebben om onze favo plekjes te bez...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.