De documentaire over GroenLinks leider Jesse Klaver vanavond te zien in LUX

Door Sophie van den Boogaard 4 september 2017

De documentaire die BNNVARA maakte over Jesse Klaver wordt maandagavond 4 september om 20:00 uur alsnog vertoond in LUX en om 20:30 uur ook in Filmhuis 042. Het uitzenden van de documentaire via de publieke omroep stuitte op zoveel weerstand dat werd besloten om de uitzending op te schorten.

De maker van de documentaire, Joey Boink, is een vriend van Jesse Klaver en was een tijd lang werkzaam voor GroenLinks. De Omroep kreeg daardoor veel kritiek. Sommigen noemden de documentaire ‘propaganda’ en anderen vonden het ‘een lovende, kritiekloze schets’. De Publieke Omroep besloot af te zien van de uitzending en verkocht zelfs de rechten van de documentaire terug aan aan filmproducent Doxy.

Jesse Klaver
Jesse Klaver op zijn fiets.

‘Jesse’

De documentaire gaat dus over het leven van Jesse Klaver tijdens de spannende verkiezingsstrijd van GroenLinks eerder dit jaar. In nog niet eerder vertoonde beelden zien we van dichtbij hoe Jesse met zijn team debatten voorbereidt en kleine overwinningen viert. Naast zijn directe collega’s houdt Jesse ook zijn familie dichtbij zich tijdens de campagne. Echtgenote Jolein reist mee en na elk optreden belt hij met zijn moeder Marcella, die hem onvoorwaardelijk steunt.

Live verbinding met debat in Carré

Maandagavond 4 september gaat de documentaire ‘Jesse’ in première in Carré in Amsterdam. Aansluitend is dan een debat. In een aantal theaters in Nederland waaronder LUX en Filmhuis 042 wordt de documentaire gelijktijdig uitgezonden. Ook wordt het aansluitend debat in Carré daarna middels een livestream in LUX vertoond. De vertoning duurt 53 minuten.Meer over LUX Nijmegen ontdekken?

LUX Nijmegen

bioscopen

Nu open09:00 - 01:00

Mariënburg 38-39, Nijmegen

Bekijk meer:bioscopen

Meer over

Doen Getipt

adv.