Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijna vrij: 6 x doen tijdens je weekend in Nijmegen

Door Babs Bingen 13 september 2019

Jaaa het is weer weekend! En wat zijn er weer allemaal leuke dingen te doen in Nijmegen. Hier even een overzichtje met onze weekendtips.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Zwerf op de Werf

Zwerf op de werf 2018. (Foto: de Houtwerf)

Na drie eerdere succesvolle edities is Zwerf op de Werf niet meer weg te denken van de Nijmeegse nazomerkalender. Op zondag 15 september houdt cultuurspot de Houtwerf een open dag. Van 13.00 tot 18.00 uur kun je er rondzwerven, kijken, luisteren, meedoen, proeven en vertoeven. De vaste deelnemers van de Houtwerf zijn: Plek NMGN (eten en drinken), Black & Blue (stoere denim en barbecue gear), Based on Roots (Japans design), Kukel & Kuijpers (grafisch ontwerpers), The Kettlebell Club (sportclub), Atelier Laurien Renckens (kunstenaar), HAN Leermeesterlab en Bakkerscafé De Bakkerij. Fijn: de toegang is gratis.

Open dag Splendorfabriek

De Splendorfabriek. (Foto: Google Streetview)

Een eeuw geleden werd de N.V. Gloeilampenfabriek Nijmegen opgericht. Nu, 100 jaar later, is de huidige Splendorfabriek nog steeds een bruisende plek in hartje Nijmegen. Op zaterdag 14 september, van 12:00 tot 16:00 uur laten de meer dan 80 ondernemers van de plek zich van hun beste kant zien. Er is vanalles te doen. Zo zijn er springkussens voor de kleintjes en is er live muziek in de tuin. Een hapje en drankje haal je bij lunchroom ‘Locals Only’. Leuk: er zijn oud medewerkers aanwezig om te vertellen hoe het er vroeger aan toe ging tijdens het productieproces van de gloeilampen. Bovendien is een van de monumentale productiehallen vorig jaar compleet gerenoveerd, er is een prachtig nieuw kantoorpand ontstaan. Fijn: ook hier is de entree is gratis.

Open Monumentendag

Jacobskapel Nijmegen
De St. Jacobskapel is één van de vele monumenten die je bezoekt tijdens de Open Monumentendag in Nijmegen (Foto: Google Streetview)

Ieder jaar is het in het tweede weekend van september Open Monumentendag in Nijmegen. Of eigenlijk zijn het twee dagen, want het is zowel op zaterdag als zondag. Dit jaar zijn de Open Monumentdagen op zaterdag 14 en zondag 15 september. Benieuwd welke monumenten je op deze dag in Nijmegen allemaal kunt bezoeken? En wat de openingstijden zijn? Alle informatie vind je hier.

Gaaf! 9 x binnenkijken bij bijzondere gebouwen waar je normaal nooit komt

In Nijmegen staan ongelofelijk veel mooie gebouwen waar je eigenlijk nooit binnen kunt kijken. Goed ...

Open Monumentendag 2019 in Nijmegen: alles wat je wil weten

Ieder jaar is het in het tweede weekend van september Open Monumentendag in Nijmegen. Of eigenlijk z...

Laatste weekend de Kaaij

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Kaaij-liefhebbers opgelet! Tot en met zondag 15 september kunnen we nog genieten van cultureel terras de Kaaij, daarna is het zomerseizoen jammer genoeg officieel ten einde. Gelukkig worden we dit weekend getrakteerd op nazomers weer. Ideaal om de zomer daar aan de Waalhaven even uit te zwaaien.

 

Nijmegen Weer

Opening Hubert

Expositieruimte (Foto: indebuurt Nijmegen)

Op zaterdag 14 september vindt de officiële opening plaats van nieuwe culturele broedplaats annex café Hubert. Tijdens deze dag worden kunstwerken gemaakt en muren beschilderd, is er de hele dag live-muziek en kun je genieten van lekkere hapjes en drankjes. Leuk om eens langs te gaan! Tussen 1:400 uur en 00:00 ben je welkom en de entree is gratis.

Opening Selbachs

Posted by Selbachs on Tuesday, 10 September 2019

In het oude pand van cocktailbar Demain in de Lange Hezelstraat zit nu de nieuwe kroeg Selbachs. Tijdens de Vierdaagse konden we er al even op het terras zitten, maar op vrijdag 13 september is dan eindelijk de officiële opening. De verbouwing is nu namelijk helemaal af! Het bier staat koud, de pelpinda’s staan klaar en een DJ gaat plaatjes draaien. Om 17:00 uur gaat het los dus sleep je collega’s achter die bureaus vandaan voor  een gezellig vrijmibo!


Meer over Selbachs ontdekken?

Selbachs

Vandaag gesloten

Lange Hezelstraat 58A, Nijmegen

Lees ook:

Let op: dit weekend is je laatste kans om van de Kaaij te genieten

Even een oproepje aan alle Nijmegenaren die ook zo ontzettend graag van cultureel terras de Kaaij ge...

Gaaf! 9 x binnenkijken bij bijzondere gebouwen waar je normaal nooit komt

In Nijmegen staan ongelofelijk veel mooie gebouwen waar je eigenlijk nooit binnen kunt kijken. Goed ...

Open Monumentendag 2019 in Nijmegen: alles wat je wil weten

Ieder jaar is het in het tweede weekend van september Open Monumentendag in Nijmegen. Of eigenlijk z...
dit kost een biertje Vierdaagse

Proost! Dit biermerk drinken we het liefst in Nijmegen

Natuurlijk zijn we in Nijmegen het meest trots op de biertjes die gebrouwen worden in onze eigen bro...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.