Alles wat je wil weten over de optocht in Knotsenburg (2019)

Door Janneke van Bergen 1 maart 2019

Alaaf! Het centrum van Nijmegen staat zondag 3 maart weer helemaal in het teken van de optocht. Wij hebben alle belangrijke informatie over de carnavalsoptocht in Nijmegen voor jou op een rijtje gezet. 

Hoe laat begint de optocht?

De optocht begint om 14.00 uur. Alle deelnemers stellen zich op op Plein 1944. De prijsuitreiking is rond 16.45 uur bij de Waagh.

Wat is de route van de optocht in Nijmegen?

De route is als volgt: De optocht gaat via de Bloemerstraat, de In de Betouwstraat, de Molenstraat, de Ziekerstraat, en de Van Broeckhuijsenstraat. Vervolgens gaat de stoet de Hertogstraat in, naar Kelfkensbos, daarna naar de Burchtstraat en via de Grote Markt en  Augustijnenstraat  weer terug naar Plein 1944. Dit jaar is het thema: Knotsenburg sit in mien hèrt.

Wat zijn leuke plekken om te kijken?

Wilfred Jansen, de voorzitter van Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen (SOCN), gaf ons al eerder enkele tips. “Voor de gezelligheid en de sfeer kun je bijvoorbeeld gaan kijken op de Grote Markt. Daar is muziek en kun je lekker een biertje drinken van één van de buitentaps. Het SOCN staat in de VIP-tent voor het stadhuis. Hier is ook leuke muziek dus wel een aanrader.”
Voor mensen met bijvoorbeeld kinderen die wat rustiger willen staan, raadt Wilfred de Hertogstraat aan.

Dit wil je ook nog weten:

De optocht in 2018 was al veel groter dan voorgaande jaren. En ook dit jaar kan je weer genieten van veel (praal)wagens en loopgroepen. Hou je van muziek dan zit je helemaal gebakken, want dit jaar lopen er meer dweilorkesten dan ooit mee. Gezellig meedeinen dus!
Vorig jaar werd de prijsuitreiking voor het eerst in de openlucht gehouden, namelijk vanaf een podium op de Grote Markt. Dat is ook dit jaar weer het geval.

Lees ook:

Prins Lars I tipt: zo vier je dit weekend carnaval in het Nijmeegse Knotsenburg

Dit weekend staat onze stad volop in het teken van Knotsenburg, want carnaval wordt heus óók in Nijm...

Stadsprins Lars I: ‘Carnaval is meer dan feesten en bier drinken’

Dit weekend is het Carnaval! En ook in onze stad wordt dat groots gevierd. Stadsprins Lars I voelt z...
Ien Dales carnaval

7 x carnaval in het Knotsenburg van ‘vroeger’

Hebben jullie de website Knotsenburg in Beeld al ontdekt? Wij wel! We vonden hier superleuke Nijmeeg...

adv.