Winter is coming! 9 x romantische dingen om te doen met je lover in de winter

Door Sophie van den Boogaard 14 november 2017

Het wordt vroeg donker en het is koud buiten. Een perfecte ambiance voor een romantische date met je lover! Wij vonden 9 winterse dingen om te doen met je lover in Nijmegen.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

De kerstboom optuigen

Kerstboom
Foto: Unsplash

Wat is er romantischer dan samen de kerstboom optuigen? Het knusheidsgehalte van jouw of jullie woning verdubbelt acuut en de winter wordt niet langer iets om enorm tegen op te zien. Niet vergeten: hoe meer lichtjes hoe beter!

Schaatsen bij Triavium

Wat is er romantischer dan schaatsen met je partner? Bij Triavium in Nijmegen kan je heerlijk schaatsen, óf jezelf ‘per ongeluk’ in de armen van de lover storten natuurlijk. Hoe dan ook een keileuke date.

Appeltaart eten

Vegan

Eén van de voordelen van de winter is dat je voorlopig niet in bikini of zwembroek hoeft en je jezelf en je lover een flinke hoeveelheid comfortfood mag gunnen (jullie moeten ergens je gelukshormoon vandaan halen als de zon niet schijnt!). En wat is er meer winters comfortfood dan appeltaart? In Nijmegen vind je dat onder andere hier!

Vuurkorf op het waalstrand

vuurkorf
Foto: Unsplash

Zijn jullie echte buiten-mensen en niet bang om een fikkie te stoken? Neem dan je vuurkorf mee naar het waalstrandje. Marshmellows aan een stokje, dekentje over jullie heen en staren naar de sterren! Vergeet niet op te ruimen als je naar huis gaat, dan blijven onze strandjes lekker schoon.

Speciaalbier drinken

speciaalbiertje sexy motherbocker
Het biertje de sexy motherbocker. (Foto: www.oersoepbrouwerij.nl)

De winter is het perfecte seizoen om los te gaan met speciaalbier. Na een romantische koude wandeling richting één van onze vele bruine kroegen, kies je een lekker Nijmeegs speciaalbiertje waardoor je het snel weer warm hebt.

Kerstwinkel bezoeken

ho ho ho kerst
De echte kerstfans gaan helemaal los in de nieuwe pop-up-store in het Topshelfpand.

Yes, het is eindelijk geoorloofd om de kitscherige kant van jezelf te ontplooien. Glimmende ballen, gouden herten, dansende santa’s, the sky is the limit! Dit jaar vind je een kerstwinkel aan de Grote Markt, maar ook bij de grotere tuincentra kunnen jullie je lol op.

Winterse wandeling door de Ooij

Ooijpolder
Ooijpolder in de winter.

In Nijmegen maak je de meest prachtige winterse wandelingen en daarvoor hoef je niet eens ver de stad uit. Je loopt vanaf de Waalkade zo de Ooij in, lang het water en de weilanden en de dieren. Heerlijk samen uitwaaien én de Ooij is een perfect decor voor wat romantische selfies.

Met warme billen het terras op

Willen jullie genieten van de buitenlucht zonder dat jullie met bevroren billen weer naar huis gaan? Dat kan als je een café kiest met kussens van Sit & Heat, zoals De Blonde Pater, CamelotFloresde DuivelsbergRestaurant Wally, café de Kroon en De Bruijn . Deze kussens hebben namelijk verwarming waardoor je prinsheerlijk buiten kunt zitten zonder te verkleumen!

Foto’s maken en eeuwige Nijmeegse roem vergaren

Ooij
Foto van de Ooijpolder in de winter gemaakt door de redactie.

Heb jij binnenkort een middag zonder plannen? Wij van Indebuurt Nijmegen zijn op zoek naar foto’s van Nijmegen in de winter. Stuur jouw kiekjes naar [email protected], dan maken wij er een mooi artikeltje van!

 

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen