Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x de leukste activiteiten vanuit de auto in omgeving Nijmegen

Door Babs Bingen 27 mei 2020

Heb je zin om er even op uit te trekken, maar dan op een zo veilig mogelijke manier? Hier zijn de leukste activiteiten waarvoor je je auto niet uit hoeft in de omgeving van Nijmegen!

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Eerst even dit…

De regel over het 1,5 meter afstand van elkaar houden, die kennen we wel. Maar wat zijn de coronamaatregelen als je met een volle auto de weg op wilt gaan?

Het is in de meeste gevallen niet de bedoeling om met meerdere personen in een auto te zitten als jullie niet in hetzelfde huis wonen. Wil je graag met een vriend of vriendin één van deze auto-uitjes doen? Verzin dan een andere leuke online afspraak, jullie kunnen in de meeste auto’s namelijk geen 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Strafbaar ben je als je met drie of meer personen in een auto zit en je niet op hetzelfde adres woont. Je riskeert dan een boete en notitie op je strafblad. Alle regels omtrent het instappen bij een ander in coronatijden, lees je hier >>

Gelukkig zijn deze uitjes vanuit de auto óók heel leuk om alleen, met je huisgenoten of gezinsleden te doen. Swipe snel verder >>

Nyma Drive-In Markt

Bron: Nyma Drive-In Markt
(Bron: Nyma Drive-In Markt)

De Nyma Drive-In Markt is een initiatief van cateringbedrijf Primeros Producties. Aangezien de coronacrisis uitbrak toen Nijmeegse eigenaar Niels Ros de voorraad voor aankomende festivalzomer had ingeslagen, besloot hij om het over een andere boeg te gooien en een drive-thru voor zijn etenswaar te beginnen! Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur kun je met je auto langskomen in Nijmegen aan de Latenseweg om allerlei lekker eten af te halen. Meer weten? Check dan dit bericht:

Niels van Nyma Drive-in: ‘We verkopen bloempotjes gemaakt van festivaldecors’

Nijmegenaar Niels Ros (41) zou met zijn cateringbedrijf Primeros Producties de hele zomer het land d...

Rondje Ooij

Hemelvaart 2020 in Nijmegen
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Als je het ons vraagt een van de fijnste stukjes natuur in de omgeving van Nijmegen. Ben je even uitgewandeld, gefietst of geskeelerd? Maak dan een wat groter autoritje door de Ooij, richting Kekerdom. Van die leuke kronkelende weggetjes door de polder, waar nu de bomen vol in bloei staan.

Wafel drive inn

🚗 🍓 WARME WAFELS MET AARDBEIEN EN SLAGROOM – Drive-inn🍓 🚗En wat helemaal leuk is! De wafel mag ook op de boerderij…

Posted by HARM's Hoeve on Saturday, 23 May 2020

Bij Harms Hoeve in Malden hebben ze (hoe leuk!), een drive inn voor warme wafels. En wat helemaal leuk is: de wafel mag op de boerderij opgegeten worden! Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kun je langsrijden. Je betaalt 4,75 per wafel. Enneh, je mag ook met de fiets of met de scooter komen.

Toegegeven: je moet wel snel zijn, want deze drive-inn is alleen tijdens de hele maand mei nog open.

Picknicken vanuit de auto

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Een volgend leuk idee om vanuit je auto te doen is om thuis een lekkere picknickmand klaar te maken met je favoriete snacks en drankjes. Vervolgens neem je een kleedje en een paar kussentjes mee en rijd je naar een leuk plekje in Nijmegen. Klap eenmaal daar de achterbank van je auto om, doe de klep open, leg hier je kleedje en kussentjes in en voilà! Een leuke en comfortabele picknickplek! Hartstikke gezellig en weer eens wat anders. Benieuwd naar de leukste picknickplekjes van Nijmegen? Hier vind je ze. Houd wel even goed afstand tot anderen.

Romantisch sterrenkijken

(Foto ter illustratie: Unsplash)

Het wordt inmiddels toch wel een uitdaging om nog originele datenight met je lief te bedenken in deze tijden. The Notebook hebben we immers nu wel vaak genoeg gezien. Een leuk idee is dan om naar de sterren te gaan kijken! Op een heldere avond rijd je naar een zo donker mogelijk plekje bij jou in de buurt, en doe je hetzelfde als met de picknick in de auto. Je klapt je achterbank om, legt een warm dekentje en wat kussentjes neer en zo heb je de ideale setting voor een romantische en originele date! Neem trouwens ook een verrekijker mee. Zo zie je de sterren het best!

McDrive

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Indebuurtredacteur Babs geeft toe dat ook zij in de afgelopen maanden weleens in de auto is gesprongen om even in de rij te staan voor de McDrive. Noem het een guilty pleasure. Zowel de McDonald’s aan de Wijchenseweg als aan de McDonald’s in Malden heeft een McDrive.

En als je nou geen auto hebt? Dat lees je hier:

Mag dat: lopend of fietsend door de McDrive in Nijmegen gaan?

Door de coronamaatregelen zijn cafés en restaurants gesloten. Wel is het nog mogelijk om een bestell...

Meer over McDonald’s ontdekken?

McDonald’s lunch

Gesloten09:00 - 20:00

Broerstraat 7, Nijmegen

Bekijk meer:lunch

Lees ook:

Sportief op pad in eigen stad: 10 x buitensporten in Nijmegen

Nu het steeds warmer wordt zijn we maar al te graag buiten. Hou je ook van sportief zijn in de buite...

Wandelen in Nijmegen: de mooiste routes van onze stad

Nijmegen wordt omringd door prachtige natuur, daardoor kun je dichtbij de stad heerlijke wandelingen...

Pinksteren 2020 in Nijmegen: dit kun je binnens- of buitenshuis doen

Yes: weer een extra lang weekend voor de boeg! Tijdens Pinksteren in Nijmegen hoef je je zeker niet ...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.