Probeer eens wat nieuws! 5 x bijzondere workshops in Nijmegen

Door Sophie van den Boogaard 24 augustus 2017

Heb jij geen hobby waar je alles voor opzij zet? Don’t worry, wij ook niet. Toch is het soms wel leuk om tijd vrij te maken en eens uit je comfort zone te komen! Daarom hebben wij de vijf meest bijzondere workshops in Nijmegen voor je op een rijtje gezet. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Cursus nachtfotografie in het Honigcomplex

via GIPHY

Je hoeft geen doorgewinterde fotograaf te zijn om deel te nemen aan de cursus nachtfotografie. De 2,5 uur durende workshop vindt plaats in het donker. Neem een statief, een zaklamp, een camera en een warme trui mee en loop langs het Honigcomplex naar de Waal. Tijdens deze tocht wordt er uitleg gegeven aan de hand van demonstraties en persoonlijk begeleiding. De workshops worden dit jaar nog gegeven op 14 september, 24 oktober, 16 november en 13 december. Je start om 20:00 uur en betaalt 45 euro. Meer informatie vind je hier.

Historische kookcursus bij eet!verleden

eet!verleden

Altijd al eens in de recepten van vroeger willen duiken? Dat kan tijdens de workshop historisch koken bij eet!verleden. Elke les begint met een introductie over een tijdperk, gevolgd door een kookles aan de hand van recepten uit de Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance, Gouden Eeuw en 18e/19e eeuw. Daarna ga je jouw gemaakte gerecht gezellig opeten. Bij de cursus ontvang je een cursusboek met informatie over culinaire geschiedenis, een overzicht van de belangrijkste kookboeken, bijzondere ingrediënten en uitgewerkte recepten uit de betreffende periodes. Deze historische kookcursus start op zondag 8 oktober en duurt tot en met zondag 5 november. De lessen duren van 14.00 tot ongeveer 18.00 uur en kosten 300 euro inclusief de ingrediënten.


Meer over eet!verleden ontdekken?

eet!verleden winkelcentra

Nu openHele dag

Franseplaats 1, Nijmegen

Bekijk meer:winkelcentra

Workshops erotische bonbons maken

Chocolate bar
Bonbons maken in een workshop bij The Chocolate Bar.

Altijd al eens je eigen erotische bonbons willen maken? Kan gewoon bij The Chocolate Bar. Als je het moeilijk vindt om er een beeld bij te vormen (begrijpelijk, zo’n alledaagse activiteit is het ook weer niet): je maakt bonbons in erotische vormpjes. Tijdens de workshop leer je werken met een spuitzak en bonbons maken met slagroom, marsepein, fudge en fruit. Uiteindelijk neem je, na een workshop van 2 uur, 250 gram schunnige bonbons in een keurig doosje mee naar huis!


Meer over The Chocolate Bar ontdekken?

The Chocolate Bar speciaalzaken

Nu open10:00 - 22:00

Waalbandijk 16, Nijmegen

Bekijk meer:speciaalzaken

Workshop bodypercussie in het Afrikamuseum

Afrika Now Festival in het Afrika Museum
Foto ter illustratie, gemaakt tijdens het Afrika Now festival in het Afrika Museum

De krachtbeelden in het Afrikamuseum zitten vol met spijkers, kralen, schelpen, veren en zelfs sloten zodat ze beschermen en het kwaad afweren. Ons eigen lichaam kan ook een krachtbeeld zijn, leren we tijdens de workshop bodypercussie. Door te klappen, stampen, zingen en te slaan, geef je je lichaam kracht én maak je ook nog eens muziek! Daar heb je geen trommels of andere instrumenten voor nodig. Voor zestig euro krijg je een drie kwartier durende training in bodypercussie waar je helemaal krachtig uitkomt. Powerrrrrr!


Meer over Afrika Museum ontdekken?

Afrika Museum musea

Nu open10:00 - 17:00

Postweg 6, Berg en Dal

Bekijk meer:musea

Trampolineles Bounz

Bounz
Foto: Bounz

De BodyBounz training is een mix van bootcamp en aerobics op trampolines. Tijdens de training stuiter je tegen trampolinewanden, loop je estafette over een tumblingbaan en leg je een circuit af op 32 aaneengeschakelde trampolines. Lekker springen is ook gewoon keileuk, waardoor je bijna vergeet dat je ondertussen hard werkt aan je conditie, vetverbranding en spiergroepen. Je traint op donderdag tussen 18:00 en 19:00 al voor 8 euro per keer.


Meer over Bounz ontdekken?

Bounz sportcentra

Nu gesloten13:00 - 17:00

Waalbandijk 20c, Nijmegen

Bekijk meer:sportcentra
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.