Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze leuke dingen ga je doen tijdens je weekend in Nijmegen

Door Babs Bingen 11 oktober 2019

Het is weer bijna weekend! En sommigen van ons hebben geluk, want de herfstvakantie is ook begonnen. Dit ga je doen in het het weekend van 11 tot en met 13 oktober.

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Herfstboktocht

Posted by Malle Babbe Café on Tuesday, 10 September 2019

De herfst is koud en nat, maar gelukkig is er ook iets leuks aan de herfst: tijd voor lekkere bokbiertjes. Op zondag 13 oktober vindt de beroemde én beruchte Herfstbok-tocht in Nijmegen plaats! Met je vrienden vijf gezelligse kroegen in Nijmegen langs om daar met z’n allen de eerste bokbiertjes van het jaar te drinken. Kaarten zijn vanaf nu bij Malle Babbe te koop voor €15,00. Wat krijg je daarvoor? Vijf bokbieren, in elk café één. En vervoer van kroeg naar kroeg. De deelnemende kroegen van dit jaar zijn: Café Malle Babbe, Café De Fuik, Café Faber, Café St. Anneke en Bascafe.

 


Meer over Malle Babbe ontdekken?

Malle Babbe cafés

Gesloten20:00 - 05:00

Molenstraat 65, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Coming Out Day

Posted by Coming Out Dag Nijmegen on Thursday, 19 September 2019

Op vrijdag 11 oktober is het Coming Out Day. In Nijmegen willen we dat iedereen zichzelf kan zijn en dat niemand zich zorgen hoeft te maken over wat anderen daar van vinden. Op deze dag wordt er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom thema’s als seksuele identiteit, gender en hoe het is om (op wat voor manier dan ook) buiten de standaard hokjes te leven.

Zo wordt om 8:30 uur de regenboogvlag aan de St. Stevenskerk gehesen, zijn er de hele dag activiteiten in Hatert en zijn ’s avonds verschillende feestjes. Alle informatie vind je hier.

Rondleiding Rivierenpark

(Foto: de Bastei)

In de Waal tussen de historische binnenstad en het nieuwe stadsdeel Nijmegen-Noord ligt sinds april 2016 het langgerekte stadseiland Veur Lent. Het eiland vormt samen met de nevengeul Spiegelwaal een uniek rivierpark, bedoeld om Nijmegen te beschermen tegen hoog water. Wil jij meer te weten komen over alle plannen vooraf en de werkzaamheden die erbij hoorden om het eiland te maken? Museum De Bastei organiseert verschillende rondleidingen in de vorm van een wandeling, waaronder één op 12 oktober tussen 10.30 en 12.30 uur (dat is tijdens de herfstvakantie in Nijmegen). Het startpunt is het entreegebouw van De Bastei.

Hier meld je je aan en bekijk je de andere data van de wandelingen.


Meer over De Bastei ontdekken?

De Bastei musea

Geopend10:00 - 17:00

Waalkade 83, Nijmegen

Bekijk meer:musea

Voorleesontbijt Kinderboekenweek

Posted by Stadsschouwburg en De Vereeniging on Wednesday, 18 September 2019

Zondag 13 oktober wordt de Nijmeegse Kinderboekenweek tussen 9:00 en 12:00 uur in stijl afgesloten in de Stadsschouwburg Nijmegen. Erik van Os speelt vieze liedjes uit zijn boek ‘Haren vol banaan’ en liedjes over dieren uit ‘Diere-Liere-Liedjes’. Ook leest hij voor uit zijn prentenboeken ‘Schatje en Scheetje’, ‘Kees van Dijk’ en ‘Bijzondere keus, meneer de reus’. Tickets kosten 7,50 euro en koop je hier.


Meer over Stadsschouwburg en de Vereeniging ontdekken?

Stadsschouwburg en de Vereeniging theaters

Geopend11:00 - 16:00

Keizer Karelplein 32H, Nijmegen

Bekijk meer:theaters

Literair Jongerenfestival Buiten Zinnen

Dichter Jesse Laport (Foto: Robert Koekkoek)

Het Nijmeegse jongerenfestival buiten zinnen presenteert van 10 tot en met 13 oktober de grootste namen uit de Nederlandse spoken word en poëziewereld. Vier dagen lang dragen dichters, schrijvers, rappers en spoken word-artiesten hun lievelingsteksten voor. Op het podium, in de kroeg en in tentjes in Bibliotheek De Mariënburg. Ook zijn er verschillende workshops. Hier vind je alle informatie.

Dit ga je doen in de herfstvakantie:

5 x deze leuke dingen ga je doen tijdens je weekend in Nijmegen

Het is weer bijna weekend! En sommigen van ons hebben geluk, want de herfstvakantie is ook begonnen....

Of toch iets anders?

Lekker naar buiten: 5 x mooie wandelroutes in Nijmegen (en daar dichtbij)

Hoe kun je nou beter van het fijne weer genieten dan door een lekkere wandeling te maken door de omg...

Tijd voor iets warms: 7 x herfstachtige lattes in Nijmegen

Regen, kou en vallende bladeren: het is herfst. Hoewel we éven moeten wennen aan de dalende temperat...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.