Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

3 x Nijmeegse specialiteiten die je thuis kunt maken

Door Sanna Schoonenberg 19 maart 2020

We kunnen voorlopig even niet zomaar de deur uit voor een typisch Nijmeegse lekkernij. Daarom hebben wij een lijstje voor je met drie Nijmeegse recepten, zodat je thuis aan de slag kan. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Marikenbrood

Het Marikenbrood! Het typisch Nijmeegse gerecht is bedacht door Ben Klaassen en vernoemd naar de oh zo bekende Mariken van Nimwegen. Ondanks dat het woord brood in de naam zit, heeft het veel meer de smaak van gebak. Het brood bestaat uit een luxe krentenbrooddeeg gevuld met amandelspijs, banketbakkersroom, mandarijnen én kaneelsuiker. Heerlijk bij de koffie en thee! Zin om aan de bak te gaan? Hier vind je het hele recept!

(Foto: Stadsbakkerij de Bie)

Nijmegenaartje

Het zijn de Bossche bollen maar dan van Nijmegen: de Nijmegenaartjes. Het is een typische lekkernij uit onze stad die je normaal gesproken bij Looijenga kan kopen. Het is een zacht en taai hazelnootschuimgebakje met een vulling van moccacrème, bedekt met een laagje poedersuiker. Wat het recept is van dit lekkere gebakje, weten we niet precies. Maar dit recept komt aardig in de buurt. Je moet de taart alleen nog even in stukjes snijden. Smullen maar!

Nijmegenaartjes van Bakkerij Looijenga (Foto: Looijenga).

Nijmeegse stroopmoppen

Een mop is een plaatselijk traditioneel koekje, die vroeger overal in Nederland werden gemaakt. Het is een ouderwetse koeksoort die de basis heeft van amandelspijs, amandelen en suiker. Hoewel het Marikenbrood het begrip van Nijmegen is, waren moppen ook bij veel Nijmeegse bakkers te koop. Waar ze ook vandaan komen, wij zouden ze zeker willen uitproberen. Thuis aan de slag? Het recept vind je hier.

(Foto: Unsplash)

Lees ook:

Mysterie opgelost: zo zijn postcodes in Nijmegen ontstaan

Het gaat gedachteloos: je postcode invullen bij het plaatsen van een bestelling of wanneer je gaat z...
Koningsplein de Deut

Het is besloten: scholen, horeca en sportclubs in Nijmegen gaan per direct dicht

Nijmegen gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zul...
biotex in nijmegen

Aha: dit is de betekenis van de gele letters op dit gebouw in Nijmegen

Wie wel eens in de Nijmeegse wijk Bottendaal komt, vanuit het station op de Campusbaan rijdt of gere...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.