Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

25 jaar LaserQuest: ‘Wij zijn dat gekke lasergame bedrijf dat middenin de stad zit’

Aangeboden door Laserquest 13 oktober 2019

Wie een potje wil lasergamen, lasersquashen of glow in the dark midgetgolven in Nijmegen, moet bij LaserQuest zijn. Al 25 jaar zijn zij een begrip in Nijmegen en omstreken. “Toen we begonnen dachten we dat het maar een jaar of vijf zou duren. Maar nu, 25 jaar later, zijn we er nog steeds en staan we in het rijtje van bekende vrijetijdsbestedingen.”

Vreemde locatie

Stephan Groen is eigenaar van LaserQuest en koos een unieke locatie voor zijn bedrijf: “De meeste lasergame-bedrijven zitten in een grote loods, ergens aan de rand van een stad. Wij zijn een vreemde eend in de bijt: we zitten niet in een loods maar middenin de stad, boven de Bakker Bart. Hierdoor vallen we op en weten mensen ons goed te vinden.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Eén van de eerste lasergame-locaties van Nederland

LaserQuest was een voorloper op het gebied van lasergamen. “We waren destijds één van de eerste aanbieders van lasergamen in Nederland. Dat was in de tijd nog helemaal nieuw. Ook met de andere spellen, die we later hebben geïntroduceerd, liepen we voorop. Inmiddels doen we veel meer dan alleen de spellen. Je kunt hier echt een dag of avond uit. In onze bar ontvangen we niet alleen gasten die gaan MysticGolfen of LaserQuesten maar ook gasten die graag even willen chillen en een lekker speciaalbiertje willen drinken.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Daten in het donker met glow in the dark midgetgolf

Waar het dus allemaal begon met lasergamen, zijn er inmiddels meer spellen toegevoegd aan het aanbod van LaserQuest. Zo kun je er lasersquashen, een bliksemsnel spel waarbij je laserstralen moet zien te pakken met speciale squashsticks. En er is natuurlijk de glow in the dark midgetgolfbaan, welke vaak gebruikt wordt door (soon-to-be) stelletjes: “Veel mensen gaan hier glow in the dark midgetgolven tijdens hun eerste date,” vertelt Stephan.

(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Mislukte investering

Niet alles wat LaserQuest aanraakt verandert in goud: “In 1997 hebben we geïnvesteerd in een laserkanon. Daar kon je dan in rijden en schieten. Dat is helaas nooit van de grond gekomen en heeft ons gigantisch veel geld gekost. Binnen tweeënhalf jaar was het weg en toen hebben we er een midgetgolfbaan neergelegd. Dit is inmiddels de glow in the dark midgetgolfbaan geworden.”

‘We spelen zelf ook regelmatig een potje’

LaserQuest is er voor iedereen die iets te vieren heeft. De spellen zijn toegankelijk voor alle leeftijden, of je nu 7 jaar of 88 jaar oud bent. Enneh, wie elke dag de kans heeft om een potje te lasergamen, doet het zelf zeker ook nog wel eens? “Wij spelen zelf inderdaad ook regelmatig een potje, we hebben er nog steeds lol in!”


Meer over Laserquest ontdekken?

Laserquest vrijetijd en uitgaan

Gesloten14:00 - 22:00

Ziekerstraat 3, Nijmegen

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.