Lekker afkoelen: buiten zwemmen in Nijmegen doe je hier

Waar kun je buiten zwemmen in Nijmegen? Hier vind je een overzicht van de buitenzwembaden, recreatiegebieden en natuurwateren in onze regio. Afkoelen maar!

Spiegelwaal

Wil je graag een duik nemen in natuurwater op kruipafstand van het Nijmeegse centrum? Kies dan voor de Spiegelwaal. Hier is géén stroming en daardoor is de Spiegelwaal bij uitstek geschikt om in te zwemmen.

Toegang is hier gratis. Je kunt het strand het makkelijkste te voet of met de fiets bereiken. Je kunt je fiets bij de fietsenstalling voor het strand neerzetten of op de Snelbinder, binnen het gele vak. Let wel op: soms zit er blauwalg in de Spiegelwaal. Dan is buiten zwemmen in het water gevaarlijk. Check voor de actuele kwaliteit van zwemwateren dit artikel.

buiten zwemmen in Nijmegen
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Waalstrandjes

Zodra het kwik boven de 25 graden stijgt gaan we allemaal naar de verschillende Waalstrandjes in Nijmegen. Je kunt hier met vrienden chillen, rustig een boekje lezen of een dutje doen op je strandhanddoek. Rijkswaterstaat raadt af om hier te zwemmen, omdat dat niet altijd veilig is.

Toegang tot de Waalstranden in Nijmegen is gratis. Je kunt kiezen voor de Waalstranden op Stadseiland Veur Lent of voor de Waalstranden richting de Ooij. Daar kom je door de witte brug onder de Waalbrug over te gaan, richting de Ooijpolder. De stranden zijn het makkelijkst te voet of met de fiets te bereiken.

buiten zwemmen in Nijmegen
(Foto: Bert Beelen via de Gelderlander)

Het Goffertbad

Het Goffertbad is misschien wel het bekendste buitenzwembad in Nijmegen om lekker een dagje te vertoeven. Er zijn verschillende baden voor jong en oud, een snelle glijbaan en een ligweide. Fijn: er zijn genoeg plekken in de schaduw. Goed om te weten: er is hier geen binnenbad.

Een regulier ticket om hier een dag vrij te zwemmen kost 5,50 euro. Een een twaalfbadenkaart kost 55 euro. Voor kinderen tot vier jaar betaal je 4,50 voor een dagkaart en 45 euro voor een twaalfbadenkaart. Alle actuele informatie over vrij zwemmen, zwemmen met honden en banenzwemmen lees je op de site.

Openingstijden en contactinformatie vind je hieronder:

Het Goffertbad

4,3
(263)

Goffertweg 22, 6532 AA Nijmegen

Nu geopend

Meer informatie

Bisonbaai

Middenin de Ooijpolder vind je de Bisonbaai: een voormalig zandwingat dat pal naast de Waal ligt. Deze natuurplas heeft mooie strandjes en iets verder van het water staan bomen waardoor je altijd een plekje in de schaduw kunt vinden. Toegang hier is gratis, er zijn geen toiletten en er is geen parkeerterrein.

zwemmen natuurwater nijmegen bisonbaai
(Foto: Gerard Verschooten via de Gelderlander)

De Berendonck

De Berendonck in Wijchen is een groot recreatiegebied waar je je de hele dag kunt vermaken. De toegang tot het gebied is gratis. Parkeren doe je op het bijbehorende parkeerterrein en kost 6 euro. Het is een officiële zwemlocatie van Leasurelands waar de waterkwaliteit regelmatig wordt gecheckt.

Je vindt hier ook toiletten, douches en een strandpaviljoen. Daar kun je watersportactiviteiten doen als suppen, kajakken, waterskiën of wakeboarden. Meer info over de activiteiten vind je op de site.

De Berendonck

Weg door de Berendonck 29, 6603 LP Wijchen

Meer informatie

Zwembad Nijmegen-West

Zwembad Nijmegen-West heeft niet alleen een binnenzwembad, maar ook een buitenbad. Mét glijbaan, bad voor de kleintjes en een fijne ligweide.

Een regulier ticket om hier een dag vrij te zwemmen kost 5,50 euro. Een een twaalfbadenkaart kost 55 euro. Voor kinderen tot vier jaar betaal je 4,50 voor een dagkaart en 45 euro voor een twaalfbadenkaart. Alle actuele informatie over vrij zwemmen, zwemmen met honden en banenzwemmen lees je op de site.

Details over de openingstijden en contactgegevens vind je hieronder:

Sportfondsenbad Nijmegen-West

3,9
(265)

Planetenstraat 65, 6543 VW Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

Lentse plas

De Lentse Plas is dé buitenhotspot van Nijmegen-Noord. Deze zwemlocatie is overzichtelijk en kindvriendelijk. Perfect voor gezinnen dus! Daarnaast zijn er diverse faciliteiten, zoals een toiletgebouw en restaurant Moeke, zodat je je hier de hele dag kunt vermaken.

De toegang tot het strand is gratis. Parkeren doe je op het parkeerterrein van bioscoop Pathé aan de Willem van Arenbergstraat.

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Moeke Nijmegen

Willem van Arenbergstraat 6, 6515 AT Nijmegen

Nu geopend

Meer informatie

De Groene Heuvels

In Ewijk vind je recreatiepark de Groene Heuvels. Dat is zo’n tien kilometer van Nijmegen. De Groene Heuvels is een officiële buitenzwemlocatie van Leasurelands. Je kunt het kennen van festival Down The Rabbit Hole en als heerlijke plek om buiten te zwemmen en te chillen.

De toegang is er gratis en een dagkaart voor het parkeerterrein kost 6 euro. Zin een verkoelend drankje? Die drink je bij Paviljoen het Buitenhuis. Verder is er een klimpark. Wist je dat je op dit terrein mag barbecueën? Alle informatie over de activiteiten vind je op de site.

De Groene Heuvels

Ficarystraat, 6644 KR Ewijk

Meer informatie

Mookerplas

Ten zuiden van Nijmegen ligt de Mookerplas. Kende je deze plek al? De toegang is gratis en parkeren kost 6 euro per dag. Ook dit is een officiële zwemlocatie van Leasurelands. Dat betekent dat je er veilig kunt zwemmen in een afgezet deel van het water.

Zwemmers en zongenieters kunnen terecht bij het gezellige zandstrand en watersporters kunnen kanoën, roeien, zeilen, surfen of varen. Bij strandpaviljoen Dushi strijk je neer op het terras. Leuk: je kunt hier ook feestjes geven.

Strandpaviljoen Dushi

Pastoorsdijk 11a, 6586 AZ Plasmolen

Nu geopend

Meer informatie

Wylerbergmeer

Een bekende badplaats onder Nijmegenaren is het Wylerbergmeer. Hier kun je gratis uitgebreid genieten van strand en water! Je betaalt alleen parkeergeld. Dat is 6 euro per dag. Fijn: er zijn hier genoeg schaduwplekjes en er is een toiletvoorziening. Een strandpaviljoen of terras is er niet.

buiten zwemmen nijmegen
(Foto: Paul Rapp via de Gelderlander)

Kraaijenbergse plassen

De Kraaijenbergse plassen liggen op ruim 20 minuten rijden van Nijmegen. Het is een groot watersportgebied van ruim 400 hectare groot. Er zijn verschillende plassen waar je kan kanoën, varen, vissen, bootjes huren en natuurlijk zwemmen. Ook is er een speciaal naaktstrand. Een overzicht van alle plassen vind je hier. Alle informatie over de watersportactiviteiten en de horecazaken aan het water vind je hier.

Het natuurgebied en de stranden zijn het hele jaar gratis toegankelijk. Parkeren mag niet langs de weg, daar zijn speciale parkeerterreinen voor.

buiten zwemmen in Nijmegen
(Foto: Ed van Alem via de Gelderlander)

Kwaliteit van het zwemwater

Ga je zwemmen in natuurwater bij Nijmegen, check dan van tevoren de kwaliteit van het water. Er kan namelijk blauwalg in zitten en dat is niet goed voor de gezondheid. In het artikel hieronder lees je er meer over:

Lekker afkoelen: buiten zwemmen in Nijmegen doe je hier

 • Doen, Genieten van Nijmegen

Waar kun je buiten zwemmen in Nijmegen? Hier vind je een overzicht van de buitenzwembaden, recreatiegebieden…

Buiten zwemmen bij Nijmegen: hier check je de kwaliteit van het water

 • Doen, Nieuws

Wat een fijne temperaturen! Zin om even af te koelen en een duik te nemen in…

buiten zwemmen in Nijmegen

Heb je een tip?

Waar ga jij het liefst buiten zwemmen in de buurt van Nijmegen? Ons tippen mag altijd. Dat kan via dit formulier. Wil je jouw favo plek in Nijmegen doorgeven? Vul dan dit formulier, dan maken wij er een leuk artikel van.

Meer over zomer in Nijmegen:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Van pingpongen tot een wijnspijs wandeling: 5 x Nijmeegse weekendtips”

Van pingpongen tot een wijnspijs wandeling: 5 x Nijmeegse weekendtips

weekendtips nijmegen Hubert
Ga naar “Festivalalert! De eerste namen voor Down The Rabbit Hole zijn bekend”

Festivalalert! De eerste namen voor Down The Rabbit Hole zijn bekend

Ga naar “Terug van weggeweest! De 11e editie van Kerstcircus Nijmegen”

Terug van weggeweest! De 11e editie van Kerstcircus Nijmegen

Aangeboden door Kerstcircus Nijmegen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Sint en Piet op bezoek”

Sint en Piet op bezoek

 • Bricoja Sportieve Recreatie & Educatie B.V.
 • Geldig t/m 5 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99”

Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Technisch Applicatiebeheerder”

Technisch Applicatiebeheerder

 • Quantore
 • Fulltime/Parttime
Quantore zoekt in Nijmegen een technisch applicatiebeheerderQuantore zoekt in Nijmegen een technisch applicatiebeheerder

Topper

Ga naar “Medewerker Inkoop”

Medewerker Inkoop

 • Quantore
 • Fulltime/Parttime
Quantore zoekt in Nijmegen een medewerker inkoopQuantore zoekt in Nijmegen een medewerker inkoop

Topper

Ga naar “Payroll Specialist/Medewerker P&O”

Payroll Specialist/Medewerker P&O

 • Quantore
 • Fulltime/Parttime
Quantore zoekt in Nijmegen een payroll specialist / medewerker p&oQuantore zoekt in Nijmegen een payroll specialist / medewerker p&o

Topper

Ga naar “Wasstraat Medewerker – Bijbaan”

Wasstraat Medewerker – Bijbaan

 • BOB Autowas
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker Technische Dienst”

Medewerker Technische Dienst

 • Quantore
 • Fulltime/Parttime
Quantore zoekt in Nijmegen een medewerker technische dienstQuantore zoekt in Nijmegen een medewerker technische dienst

Topper

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

 • Van 8 dec t/m 23 dec