Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker afkoelen: 11 x buiten zwemmen in Nijmegen doe je hier

Door Babs Bingen 10 augustus 2020

Verkoeling, please! Dat is het enige wat wij kunnen denken als de temperaturen boven de 25 graden uitkomen. Gelukkig wonen we in Nijmegen en zijn er genoeg plekken in en rond onze stad waar je een frisse duik kunt nemen. Buiten zwemmen in Nijmegen doe je dus op één van deze mooie plekken. Goed om te weten: dit artikel wordt regelmatig voorzien van updates i.v.m. coronamaatregelen. 

Indebuurt roept op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Vermijd drukte en houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen.

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Waalstrandjes

Zodra het kwik boven de 25 graden stijgt gaan we allemaal naar de verschillende Waalstrandjes in Nijmegen. Je kunt hier met vrienden chillen, rustig een boekje lezen of een dutje doen op je strandhanddoek. Dat is fijn! Let wel: wordt het te druk, neem dan een kijkje bij één van deze andere plekken. Er geldt nog steeds: vermijd drukte.

buiten zwemmen in Nijmegen
Het Waalstrand (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Spiegelwaal

Wil je graag een duik nemen? Kies dan voor de Spiegelwaal. Hier is géén stroming en daardoor is de Spiegelwaal bij uitstek geschikt om in te zwemmen. Let wel op: soms wordt er blauwalg in de Spiegelwaal geconstateerd. Dan is buiten zwemmen in het water gevaarlijk. Check voor de actuele kwaliteit van zwemwateren altijd even deze website.

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Openluchtbad de Goffert

Uren waterplezier voor jong en oud bij Openluchtbad de Goffert. Je vindt hier meerdere buitenzwembaden, een glijbaan en watertoestellen. Even rustig een boekje of tijdschrift lezen? Bijkomen doe je op het enorme ligveld.

Let op: i.v.m. het coronavirus gelden er aangescherpte regels. Die vind je allemaal hier.

Buiten zwemmen in Nijmegen
(Foto: Gerard Verschooten via de Gelderlander)

Bisonbaai

Midden in de Ooijpolder vind je de Bisonbaai: een voormalig zandwingat dat pal naast de Waal ligt. Deze natuurplas heeft mooie strandjes en iets verder van het water staan bomen waardoor je altijd een plekje in de schaduw kunt vinden.

bisonbaai
(Foto: Google Maps)

Buitenzwembad De Tuimelaar

In Ewijk vind je Buitenzwembad De Tuimelaar. Dit zwembad bestaat al meer dan 50 jaar en is normaal gesproken geopend bij temperaturen boven de 20 graden. In verband met de uitbraak van het coronavirus blijft het zwembad in de zomer van 2020 gesloten.

(Foto: De Tuimelaar)

Kraaijenbergse plassen

De Kraaijenbergse plassen is een watersportgebied van ruim 400 hectare groot. Je kunt hier kanoën, varen, vissen, bootjes huren en natuurlijk zwemmen. Deze zomer is het gebied gewoon geopend. Natuurliefhebbers kunnen bij de Kraaijenbergse plassen ook hun hart ophalen: er ligt een prachtig natuurgebied rondom de plassen!

(Foto: Bij Ceulemans)

Lentse plas

De Lentse Plas is de gloednieuwe hotspot van Nijmegen-Noord. Deze zwemlocatie is overzichtelijk en kindvriendelijk. Perfect voor gezinnen dus! Daarnaast zijn er diverse faciliteiten, zoals een toiletgebouw en horeca, zodat je je hier de hele dag kunt vermaken.

Deze foto is genomen in 2019. Inmiddels is Liz Grand Café nu Moeke Nijmegen. (Foto: Paull Rapp via de Gelderlander)

Wylerbergmeer

Een bekende badplaats onder Nijmegenaren is het Wylerbergmeer. Hier kun je uitgebreid genieten van strand en water! Er zijn genoeg schaduwplekjes maar je kunt ook lekker genieten van de zon. Daarnaast zijn er toiletvoorzieningen en kun je een ijsje halen.

Hebben wij er één gemist?

Ken jij nog andere plekken die in dit lijstje over buiten zwemmen in Nijmegen passen? Laat het ons dan weten door dit formulier in te vullen.

Meer over buiten zwemmen in Nijmegen

waalstrand

Ga je in de Waal zwemmen? Zo zorg je dat je veilig bent

In de Spiegelwaal kun je lekker plonzen, maar de gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat raden af om te...

Vrij zonnen: Nijmegen heeft nu een officieel naaktstrand en dit is waar

Goed nieuws voor Nijmegenaren die wel houden van 'vrij' zonnen en zwemmen! Er is nu een officieel na...
Actie Schone Waal

Lekker chillen op het waalstrand deze week? Ruim wel even je rotzooi op!

Het is eindelijk zomer en daar genieten we van. Deze week wordt het zo warm dat je met goed fatsoen ...
Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.