Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De horror (voor een enkeling): spinneninvasie in Nijmegen

Door Babs Bingen 12 september 2019

Als je bang bent voor (kruis)spinnen zijn dit ongetwijfeld zware tijden voor je. Zo’n dikkerd die in één nacht tijd precies voor je voordeur een web heeft gesponnen. Tja, op iedere vierkante meter (*&()@!^#&!!!!!) zit er wel eentje in deze septembermaand!

Het viel ons ook al op: je kunt geen plantsoen door of je hebt weer zo’n lekker plakkend web in je gezicht, soms inclusief kriebelbeest dat in je nek kruipt. Ook is het druk op zolder en in de kelder, en misschien heb je al per ongeluk een spin ingeslikt terwijl je lag te snurken. Waarom zijn er dan nu zoveel spinnen? Of beter, waarom zien we ze nu meer? Nou, in de lente is het paartijd. De jonkies zijn in de herfst groot en vallen meer op. En dan zoeken ze een plekje op binnen, omdat het kouder wordt.

Dikke kruisspin

Geldt ook voor de kruisspin, die als een ware plaag lijkt te zijn neergestreken in je tuin. Toch zijn ze er het hele jaar, vertelt bioloog en spinnenexpert Jinze Noordijk van EIS Kenniscentrum Insecten. “De kruisspin is vroeg in het voorjaar geboren, heeft de hele zomer door gegeten en is nu groot. Vrouwtjesspinnen kunnen doorgroeien tot ze zo’n 17 millimeter groot zijn.”

Het is weer spinnentijd!🕷🕸 Hoe is het met onze 'vriendjes' in de Nijmeegse schuurtjes, tuinen en zolders? Jagen ze jou…

Posted by Indebuurt Nijmegen on Tuesday, 10 September 2019

Spinnenkiekje

We vroegen jou op Facebook een foto te plaatsen van die ene spin in je tuin, op je terras of waar je ‘m ook tegenkwam. Geniet ervan als je het mooie dieren vindt en lees vooral niet verder als je er de kriebels van krijgt. Ook een mooie spin gespot in Nijmegen? Zet jouw foto er gerust bij of mail hem naar ons: [email protected].

Bron: AD

Lees ook:

market garden in nijmegen

Dit is er te doen ter ere van 75 jaar Operation Market Garden in Nijmegen

Het is op 20 september 2019 precies 75 jaar geleden dat de Waalcrossing tijdens Operation Market Gar...

Open Monumentendag 2019 in Nijmegen: alles wat je wil weten

Ieder jaar is het in het tweede weekend van september Open Monumentendag in Nijmegen. Of eigenlijk z...

Leuk volgens Naomi: ‘Hier doe ik graag een Gin-Tonic proeverij’

De beste tips, die komen natuurlijk van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de all...

adv.