Theo en Jenny zien hun dochter opbloeien in haar nieuwe stekkie: ‘Het is nog nooit zo goed gegaan met Monique’

Aangeboden door ’s Heeren Loo

Foto: 's Heeren Loo

Monique werd geboren als een prachtige, kerngezonde baby. De gynaecoloog zei bij de geboorte zelfs: “Zo, dat is een pittige tante, die laat zich later de kaas niet van het brood eten.” Toen ze 5 weken oud was kreeg Monique een urineweginfectie en werd ze opgenomen in het ziekenhuis. Toen ging het fout.

Vader Theo en moeder Jenny vertellen: “We konden haar al snel weer mee naar huis nemen. Wel moesten we medicijnen voor haar ophalen bij de apotheek. Maar de volgende dag ging het weer helemaal mis en moesten we haar met spoed naar het ziekenhuis terugbrengen.” Het fontanel van Monique (de opening tussen de schedeldelen bij baby’s) stond helemaal strak en lag als een half ei op haar hoofd. De druk in haar hersenen was veel te hoog.

Opnieuw problemen

Vanaf dat moment moest Monique lange tijd in het ziekenhuis blijven en waren er telkens nieuwe problemen. Op dat moment was het niet duidelijk wat er met Monique aan de hand was. Bij een later hersenonderzoek bleek dat ze een overdosis medicijnen had gekregen. Als baby kreeg ze een dosis die zelfs groter was dan een volwassene zou krijgen. “Met 8 weken mochten we Monique weer mee naar huis nemen. Toen was er echter niet veel over van onze kerngezonde levenslustige dochter”, aldus Theo en Jenny.

Foto: ’s Heeren Loo

Zware thuissituatie

Door de hoge druk in haar hersenen is er veel hersenvocht uit de hersenkamers gelekt en bleef Monique in haar ontwikkeling steken op een leeftijd van 7-8 weken. De eerste vier jaar van haar leven heeft Monique bij Theo en Jenny thuis gewoond. “We deden wat we konden natuurlijk, maar het waren hele zware jaren. We kregen geen hulp en moesten alles zelf doen en uitzoeken. Later kwam er één keer per week iemand langs zodat we even boodschappen konden doen. Dat was alles.” Theo en Jenny hielden het vol dankzij hun geloof. Als Jehovah’s Getuigen zien ze uit naar Gods Koninkrijk waar geen ziekte en dood is en hun dochter weer gezond zal zijn.

Wonen in een instelling

Omdat Theo en Jenny ook een zoontje van twee en half hadden die ze een fijne kindertijd wilden geven, schreven ze Monique in voor een woonplek in een instelling. Toch was het behoorlijk schrikken toen er op haar vierde ineens al een plek voor haar was. Hoewel de situatie thuis onhoudbaar was, vonden ze het verschrikkelijk haar weg te brengen. Tussen haar vierde en vijftigste levensjaar woonde ze bij Sherpa (voorheen Eemeroord) in Baarn en kwam ze om het weekend naar huis.

Warm welkom

Sinds 2 jaar woont Monique bij ’s Heeren Loo in Druten. Theo en Jenny: “Een schot in de roos. We zijn zó blij met deze woning, we laten haar voor het eerst in al die jaren met een gerust hart achter. Meteen vanaf het begin proefden we dat er een hele fijne sfeer was tussen de medewerkers onderling. Ze hebben iets voor elkaar over. We zijn ook zo leuk ontvangen. De hele ploeg inclusief manager was aanwezig tijdens een kennismakingdag. Ook Monique voelde zich gelijk thuis, want ze liet meteen een grote bolus achter haha.”

Genieten op haar bankje

“Het is nog nooit zo goed gegaan met Monique. Ze is hier helemaal opgebloeid. Ze heeft een eigen bankje en daarop ligt ze tussen de kussens heerlijk ontspannen rond te kijken Ook na 52 jaar is het soms moeilijk, maar we houden allebei zielsveel van Monique. Ze herkent ons niet, maar als we bij haar komen ligt ze lekker tussen ons in op haar bankje met haar koppie op onze schoot. Dan zie je haar genieten.”

Wederzijds vertrouwen

De medewerkers van ’s Heeren Loo zijn niet alleen lief voor Monique, maar ook voor Theo en Jenny. “Het zijn allemaal schatten, er is wederzijdse openheid en vertrouwen. We horen echt bij het gezin, hebben een sleutel en kunnen altijd komen. We hopen dat we nog heel lang samen met haar op dat bankje kunnen zitten. Maar mocht ons iets overkomen, dan weten we dat Monique in goede handen is”, besluiten Theo en Jenny.

Goed leven en mooi werk  

’s Heeren Loo staat voor goed leven voor cliënten en mooi werk voor professionals.  Spreekt dit verhaal je aan? Onze medewerkers van Zorgbemiddeling vertellen je graag meer over onze ondersteuning. Bel 0800 – 355 55 55 of mail naar [email protected]. Wil jij ook mooi werk doen voor mensen als Monique? Bel of mail recruiter Iris de Rijk: 06 – 12 05 16 06, [email protected]. Of bekijk de vacatures op de website.  

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Van magazijn naar kantoor: ‘Super dat ik hier zo kan doorgroeien’”

Van magazijn naar kantoor: ‘Super dat ik hier zo kan doorgroeien’

Aangeboden door Quantore

Ga naar “Werk! indebuurt zoekt freelance bureauredacteuren”

Werk! indebuurt zoekt freelance bureauredacteuren

Ga naar “Toffe kans! Word redacteur/community manager bij indebuurt Nijmegen”

Toffe kans! Word redacteur/community manager bij indebuurt Nijmegen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Korting op een 4-gangen menu”

Korting op een 4-gangen menu

 • Vief
 • Geldig t/m 30 september 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “AH Bloemkool € 0,99”

AH Bloemkool € 0,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Alle Perla huisblends van € 18,76 voor € 9,38”

Alle Perla huisblends van € 18,76 voor € 9,38

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Make-up lamp van € 3,59 voor € 3,59”

Make-up lamp van € 3,59 voor € 3,59

 • Geldig t/m 27 september 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker banqueting”

Medewerker banqueting

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Fulltime
Van der Valk Hotel Nijmegen-LentVan der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Topper

Ga naar “Verkoopmedewerker Banketbakkerij-Chocolaterie”

Verkoopmedewerker Banketbakkerij-Chocolaterie

 • Banketbakkerij-chocolaterie Looijenga
 • Parttime

Topper

Ga naar “Horecamedewerker Dela”

Horecamedewerker Dela

 • Adecco regio Nijmegen
 • Fulltime/Parttime
Adecco Regio Nijmegen
Ga naar “Productiemedewerker NXP fulltime”

Productiemedewerker NXP fulltime

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Oktoberfest in Nijmegen”

Oktoberfest in Nijmegen

 • 1 oktober 2022
Oktoberfest NijmegenOktoberfest Nijmegen
Ga naar “Staddijkloop”

Staddijkloop

 • 2 oktober 2022
Ga naar “Najaarskermis Nijmegen 2022”

Najaarskermis Nijmegen 2022

 • Van 2 okt t/m 10 okt
Ga naar “Halloween in Nijmegen”

Halloween in Nijmegen

 • Poppodium Doornroosje
 • 29 oktober 2022