Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Martijn van Westerduin Personeel: ‘Wij doen het nét even anders dan andere uitzendbureaus’

Aangeboden door Westerduin Personeelsbemiddeling 21 januari 2020

Een baan zoeken is best een onderneming. Want hoe weet je nou of achter een vacature jouw droombaan zit? En past een werkgever wel bij je? Dat kun je zelf uitzoeken, maar Westerduin Personeel doet het ook met liefde voor je – helemaal gratis. 

De vestiging in Nijmegen wordt gerund door een team van vijf enthousiaste medewerkers. Eén van hen is vestigingsmanager Martijn Peek. “Bij Westerduin Personeel ligt de focus op vacatures in de techniek en logistiek. Wij zijn er voor de doeners, mensen die graag met hun handen willen werken. De meeste vacatures zijn voor MBO’ers en praktisch opgeleiden,” vertelt hij.

Gratis op gesprek

“Wij vinden het belangrijk om de mensen die we uitzenden eerst goed te leren kennen. Als iemand op zoek is naar een nieuwe baan en bij ons aanklopt of reageert op één van onze vacatures, nodigen we diegene áltijd eerst bij ons uit op gesprek.” Zo’n gesprek is helemaal gratis: kandidaten kunnen altijd vrijblijvend en kosteloos langskomen bij Westerduin.

Ze geloven er bij Westerduin namelijk niet in dat je iemand goed kunt leren kennen via de telefoon of via een e-mail. “Tijdens een kennismaking op kantoor praten we over wat je wilt, wat je hebt gedaan en wat je kan, maar óók over je privéleven, hobby’s enzovoorts. Op die manier leer je iemand juist goed kennen. Ik durf wel te zeggen dat we de persoon bijna belangrijker vinden dan dat wat iemand kan.”

Geen nummertje

Niet voor niets horen ze bij Westerduin dan ook vaak dat ze het anders doen dan andere uitzendbureaus. “Bij ons ben je geen nummertje. Als je ons belt krijg je geen keuzemenu en acht verschillende medewerkers aan de lijn. Het contact is heel persoonlijk – we kennen iedereen goed. Westerduin is groot, maar niet té groot. Je gaat hier niet op in de massa.”

Het kantoor van Westerduin Personeel Nijmegen (Beeld: Westerduin)

Fijne werkcultuur

Martijn begon zelf als relatiebeheerder en groeide zo door naar zijn huidige functie als vestigingsmanager. “Ik had goede verhalen gehoord over Westerduin, over de fijne werkcultuur, open sfeer en over het leuke team. Het was precies waar ik naar op zoek was. Alles wat ik gehoord had, klopte ook. We drinken hier ’s ochtends eerst met z’n allen een kop koffie. Wat speelt er bij iedereen? Het is heel collegiaal en fijn.”

‘We horen vaak dat we zo gewoon zijn gebleven’

“We werken volgens de pijlers van lef, enthousiasme, ondernemerschap en oog voor elkaar. Dit voeren we intern door, in de omgang met elkaar hier op de werkvloer. Maar óók extern, naar onze klanten en de mensen die we uitzenden. We krijgen vaak complimenten dat we zo gewoon zijn gebleven, integer zijn en verstand van zaken hebben,” vertelt Martijn.

Groot netwerk

Volgens Martijn heeft het vele voordelen om een baan te zoeken met behulp van een uitzendbureau zoals Westerduin. “Allereerst hebben we een heel groot netwerk. We kennen veel bedrijven in de regio. Online staan vaak niet alle vacatures, dus wij hebben een veel breder aanbod. Daarnaast is het grote voordeel dat we je echt begeleiden tijdens het sollicitatieproces. We helpen je bijvoorbeeld bij het onderhandelen over je salaris. Dat is voor veel mensen toch een spannend moment.”

Ook fijn om te weten: mocht je onverhoopt je baan kwijt raken, dan kun je altijd terugvallen op Westerduin. “We gaan dan samen op zoek om je zo snel mogelijk weer aan een nieuwe baan te helpen.”


Meer over Westerduin Personeelsbemiddeling ontdekken?

Westerduin Personeelsbemiddeling dienstverlening

Geopend09:00 - 17:00

Carbatinastraat 13a, Nijmegen

Bekijk meer:dienstverlening

adv.