Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lukt thuiswerken niet meer? Hier in Nijmegen kun je gratis terecht

Door Babs Bingen 30 november 2020

Aan thuiswerken zijn we inmiddels gewend. Waar wat nou als je je huis aan het verbouwen bent? Er kleine kinderen bij je thuis rondlopen of je psychische klachten krijgt van al dat thuiswerken? Dan kun je vanaf nu gratis terecht bij BCG. Dat ken je waarschijnlijk als het grote gele kantoorpand aan de Groenestraat.

Het bedrijfsverzamelgebouw stelt achttien werkplekken beschikbaar aan thuiswerkenden of studenten die het nodig hebben. Ruud van Domburg van BCG vertelt: “Het dringende advies van de overheid is om zoveel mogelijk thuis te werken. Sommige thuissituaties laten dat echter niet toe. Die Nijmegenaren willen we graag helpen.”

Proef

Daarnaast wil BCG meer kennis opdoen over het aanbieden van coworking spaces. Het gratis aanbieden van de werkplekken is voor hen een proef. Ruud: “Zodra het beter gaat met de coronapandemie en we voldoende kennis hebben vergaard, gaan we wel kosten in rekening brengen.”

Coronaproof

In een grote ruimte staan achttien bureaus, allemaal keurig op anderhalve meter afstand van elkaar. Ook kun je op verschillende plekken je handen desinfecteren en word je gevraagd om in de gangen een mondkapje te dragen. Ruud: “We vertrouwen erop dat bezoekers een eigen verantwoordelijkheid dragen.”

Hoe werkt het?

Wil je graag gebruik maken van een gratis werkplek? Dan hoef je je alleen maar even aan te melden via deze website. Er worden geen kosten in rekening gebracht.

Lees ook:

Jaqueline PLEK

Kleur en sfeer bij Plek.Shop aan de Houtwerf: ‘Een huis moet leven’

Liefhebbers van lekker eten kennen restaurant PLEK NMGN aan de Houtwerf natuurlijk. Naast heerlijke ...

Mysterie opgelost: hierom kleuren Nijmeegse gebouwen nu oranje

In het kader van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ van de Verenigde Naties, kleuren verschi...

Overlast drugspubliek: Tweede Walstraat voortaan vanaf 20.00 uur dicht

De Tweede Walstraat wordt elke avond om 20.00 uur afgesloten voor auto's. Dit moet een einde maken a...

adv.