Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vette werkplek: vanaf nu kun je flexwerken in de Splendorfabriek

Door Babs Bingen 23 januari 2020

Net je eigen bedrijfje begonnen en nog op zoek naar een inspirerende plek om een bureau te huren? Dan word jij van dit nieuws vast heel blij. In de Splendorfabriek aan de St. Annastraat kun je nu namelijk ook flexplekken huren. En zo ziet het eruit.

Wat gebeurt er eigenlijk?

De Splendorfabriek: één van die prachtige oude Nijmeegse gebouwen waar je regelmatig langsfietst, maar waar je je vast ook bij afvraagt wat er binnen allemaal gebeurt. Het is het oude pand van de firma Splendor, die er tot de jaren ’70 gloeilampen heeft gefabriceerd. Inmiddels is het een bedrijfsverzamelgebouw voor zo’n tachtig creatieve ondernemers.  Het pand is namelijk gigantisch. Het deel dat je aan de St. Annastraat ziet liggen, is maar een kwart van het pand.

Joris Joore en Thijs Mennen, initiatiefnemers van Splendorflex. (Foto: indebuurt Nijmegen)

Splendorflex

Een plek voor zelfstandige ondernemers, die had de Splendorfabriek nog niet. Daar moest volgens Joris Joore en Thijs Mennen verandering in komen. Joris houdt zich al jaren bezig met de verbouwingen en ontwikkelingen van de Splendorfabriek, Thijs huurt er voor zijn eigen webshop een magazijn. Samen hebben ze nu Splendorflex opgezet.

Rijke geschiedenis

Joris: “Het is een werkplek met een rijke geschiedenis waar veel ondernemers samenkomen. We zijn de Splendorfabriek constant aan het vernieuwen en verbouwen, daarbij willen we de authentieke details zo goed mogelijk in tact houden. Zoals deze prachtige boogconstructies bijvoorbeeld.”
Vanuit de flexwerkruimte kijk je uit op een oude fabriekshal. “Het idee van de architect was om het eruit te laten zien als een winkelstraat, waar in de verschillende hokken bedrijven zich konden vestigen. Inmiddels wordt de ruimte door één bedrijf, Proud Nerds, gehuurd.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Monumentaal pand

De Splendorfabriek is een monumentaal pand. Dat geeft het pand bekendheid. Joris: “Zo schonk een man ons laatst een hele partij oude glas-in-loodpanelen die hij over had. Hij vroeg of wij er iets mee konden, anders zouden ze weggaan. Eén van die panelen hangt nu hier bij Splendorflex. Nu heeft het een tweede leven gekregen.”

Hoe werkt het?

Als je een bureau wil huren in de Splendorfabriek, dan kan dat voor één dag per week (135 euro per maand), voor twee dagen per week (195 euro per maand) of voor vijf dagen per week (295 euro per maand). Er is een keuken, vergaderruimte en binnenkort zelfs een dakterras. Ook heb je hier een eigen postadres aan de St. Annastraat. Meer weten? Check dan even de website.

Hier check je meer foto’s:
(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Meer over Splendorfabriek ontdekken?

Splendorfabriek dienstverlening

Sint Annastraat 198, Nijmegen

Bekijk meer:dienstverlening

Lees ook:

De stoere vrouwen van Dutch Harbour Tattoo: ‘De sfeer is hier huiselijk’

In de Lange Hezelstraat vinden we Dutch Harbour Tattoo. Eigenaresse Marianne (58) runt de zaak met h...
Doornroosje

Het oude Doornroosje is verkocht, dit gaat er gebeuren

De gemeente Nijmegen heeft het oude pand van Doornroosje aan de Groenewoudseweg aan de stichting De ...

LIZ Grand Café in Nijmegen-Lent gaat sluiten en dit komt ervoor terug

Over de brug in Nijmegen-Lent kun je heerlijk lunchen, dineren en borrelen bij Grand Café LIZ. Helaa...

Meer over

Bedrijvigheid

adv.