Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pizza please: deze pizzeria opent binnenkort in Bottendaal

Door Babs Bingen 12 juli 2020

Er wordt flink gesloopt en verbouwd in het oude pand van de Ontmoeting aan de Graafseweg. Goed nieuws: binnenkort opent er een gloednieuwe pizzeria. Yes!

Eén van de gezichten achter de nieuwe zaak is een bekende: Selmar de Roo. Samen met zijn vrouw Ilfa runt hij nu een jaar Hotel Credible in Nijmegen en al langer de Hemel en Foodbar de Pelgrim. Daar komt nu pizza- en pastazaak Renato’s bij!

Familiezaak

Selmar nam De Ontmoeting van zijn vader Hans over. Selmar: “Negentien jaar lang heeft hij met zijn vrouw Nicole de zaak gehad. Ik heb er veel mooie herinneringen, het is echt een familiezaak. Zelf heb ik er ook lang in de bediening gewerkt, veel vrienden gemaakt en er zelfs Ilfa leren kennen. Het was een zaak met veel vaste gasten uit Bottendaal. Toen mijn vader ons middenin de coronacrisis belde dat hij ermee ging stoppen, wilden we graag iets doen.”

Pizza en pasta

Renato’s is een al bestaande en pasta- en pizzazaak in Amsterdam en Den Haag van onder meer Selmars nichtje. Selmar: “We besloten samen te werken. Jaap Baarends wordt hier het gezicht van de zaak, wij hebben ook altijd samengewerkt in de Ontmoeting. De zaak blijft dus in de familie, alleen dan met een compleet andere invulling.”

Afhalen en bezorgen

Selmars vader stopte onder meer met de zaak vanwege de teruggelopen inkomsten in de coronacrisis. Selmar: “Eigenlijk zijn we helemaal gek dat we een horecazaak starten in deze tijd, haha. Normaal gesproken kunnen er 50 tot 60 mensen zitten, dat is nu iets minder. Gelukkig zijn we niet alleen daarvan afhankelijk, want we bieden straks ook afhaal- en bezorgdiensten aan. Wij zijn vooral heel blij we weer aan de slag kunnen en hebben zin in de opening!”

Op zoek naar werk?

Momenteel wordt het pand volgens Selmar ‘rigoureus’ verbouwd. Naar verwachting opent de zaak ergens tussen eind augustus en begin september. Houd voor de exacte datum even de sociale mediakanalen van Renato’s in de gaten. Goed om te weten: de zaak is ook nog op zoek naar werknemers in de bediening en keuken. Hier vind je details.

Proefdruk

Leuk: je kunt deze zomer de gerechten van Renato’s alvast proeven bij het pop-up restaurant Proefdruk in de Papierfabriek in Nijmegen. Lees hier verder:

Proefdruk Culinair Nijmegen

Deze 7 Nijmeegse zaken hosten pop-up horecahotspot in de Papierfabriek

Op de dag dat de Vierdaagse eigenlijk van start zou gaan, gaat er iets anders leuks gebeuren. Op din...

Lees ook:

Studio AJ

Powervrouw gespot: Anne-Jolijn opent eigen zaak in Stikke Hezelstraat

Misschien was het je al opgevallen, maar sinds 1 juni zit de kleurrijke winkel Nonna Nini niet meer ...
Crêpes Nomades

Oh crêpe: er is een nieuwe foodtruck op de Grote Markt

Hoe leuk is dit: vanaf nu kunnen we verse crêpes kopen op de Grote Markt in Nijmegen. Thiery Guerin ...
The Fresh Factory

Snel en gezond: deze saladebar is hartstikke nieuw in Nijmegen

We hebben een nieuwe saladebar in Nijmegen! In het oude pand van GAEV Junior Store vind je sinds kor...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.