Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onverwachts: Blommers aan de haven stopt en dit komt ervoor in de plaats

Door Eveline de Boer 17 januari 2020

Onverwacht nieuws! Blommers aan de haven is nog maar tot 26 januari open. Ook al heeft eigenaar Berend Blommers nog maar nét allerlei veranderingen in het concept doorgevoerd, stopt hij er echt mee. Wie, wat, waar, hoe?! Dat lees je hier. 

Niet van te plan te verkopen

Eigenlijk was Berend helemaal niet van plan zijn zaak aan de haven te verkopen. De, nog niet zo hele oude, lunch en koffiezaak was oorspronkelijk een proeflokaal voor de koffiebranderij die Berend met zijn broer runde. In 2019 besloten ze toch gescheiden verder te gaan. Berend met de horecazaak aan de haven, zijn broer met de branderij. Toch is het nu verkocht. “Een paar maanden geleden kwam Rose naar me toe. Ze wilde de zaak graag overnemen. Toen is het toch snel gegaan,” vertelt Berend.

Pop-up

Wat Berend gaat doen nadat zijn zaak sluit weet hij nog niet zeker. In ieder geval begint hij met een onderzoek naar specialty koffie op de Radboud Universiteit. Daar gaat hij één maand een pop-up Blommers bar openen om studenten blij te maken met zijn heerlijke koffie. Mis jij de lekkere koffie van Blommers nu al? Ga dan dus volgende maand even langs bij het Huygensgebouw bij de RU voor een heerlijk bakkie.

Gesha

De nieuwe eigenaresse Rose heeft de plannen voor de nieuwe zaak al uitgewerkt. Samen met Christina gaat ze haar nieuwe zaak ‘Gesha’ runnen. Het blijft een horecazaak voor heerlijke koffie, lunch en ’s zomers natuurlijk een lekker wijntje aan de haven. Voor de gasten en het horecagedeelte van de zaak gaat Christina zorgen.

Ook krijgt het pand een trainingsruimte waar Rose veel zal zijn. Zij wil namelijk in haar eigen zaak mensen gaan opleiden die ook een eigen zaak willen beginnen. “Van koffie maken tot de hele technische en financiële kant. Ik wil de ruimte gebruiken om ervoor te zorgen dat ondernemers goed voorbereid zijn op het hebben van een eigen zaak. Hier komt namelijk nogal wat bij kijken,” aldus Rose.

Boho chic

De komende weken wordt er gesleuteld aan het pand. “De basis vinden we eigenlijk al supermooi, maar net iets te industrieel voor ons concept. We gaan dus een wervelwind aan kleur door de zaak gooien!” De verwachting is dat Gesha begin maart opent. Wij zijn benieuwd!


Meer over Blommers aan de haven ontdekken?

Blommers aan de haven koffiebars

Gesloten09:00 - 17:30

Handelskade 206, Nijmegen

Bekijk meer:koffiebars

Lees ook:

Eveline van Green Charms: ‘Hoe vaker je je haar verft hoe beter’

Eveline Reijenga is natuurkapper. In haar zaak Green Charms in de Grotestraat knipt en verft ze het ...

Nieuwe hotspot: Ultimo Restaurant & Wijnbar is open en ziet er waanzinnig uit

Weet je nog dat we een tijdje terug meldden dat Firma haar deuren sloot. Toen was al bekend dat er e...

Komt ‘ie wel of niet: het mysterie achter de Nijmeegse JEU de boulesbar

Ben jij al bekend met het fenomeen JEU de boulesbar? Het is een bar waar het ouderwetse spel petanqu...

adv.