Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Andor van skateshop 247 Store: ‘We zien steeds meer meiden skateboarden’

Door Sophie van den Boogaard 22 mei 2020

Andor van de Boom opende 18 jaar geleden een van de eerste skateshops in Nijmegen, winkel 247 Store (spreek uit: twenty-four-seven store) in de Houtstraat. In de winkel vind je skateboards, kleding en schoenen. “We zien wel een groot verschil in de subcultuur met zo’n twintig jaar geleden,” vertelt Andor.

Alleen en buiten

Het is een stuk rustiger in de winkel dan voordat de coronacrisis uitbrak, vertelt Andor. “We merken het goed ja, er komen minder mensen naar de winkel. Maar op onze webshop loopt het juist storm! Skateboarden is bij uitstek een sport die je alleen kunt uitvoeren, perfect voor deze tijd dus. Daarnaast is het heerlijk om te doen bij mooi weer.”

(Foto: 247 Store)

247 Store

Andor woonde in Eindhoven, maar besloot zo’n twintig jaar geleden om naar Nijmegen te verhuizen. “De goede sfeer in de stad en leuke skateplekken zorgde ervoor dat ik hier steeds vaker te vinden was. In 2002 ontstond het plan om een eigen skatewinkel te openen. En zo geschiedde.”

Oneindig veel trucjes

Het mooiste aan skateboarden vindt Andor het gevoel van vrijheid dat het met zich meebrengt. “Je stapt ergens op en je gaat vooruit. Het is mooi in z’n eenvoud. Een ander leuk aspect van skateboarden is dat er oneindig veel trucjes zijn die je kunt leren. Als een truc na lang oefenen lukt, geeft dat heel veel voldoening.”

(Foto: 247 Store)

Steeds meer mainstream

De skatecommunity in Nijmegen is hecht, vertelt Andor. “Vroeger was het echt een klein groepje, een subcultuur. Tegenwoordig heeft het skateboarden een stuk stoerder imago gekregen. Het zou dit jaar zelfs als sport naar de olympische spelen gaan! Skateboarden wordt steeds meer mainstream. We krijgen dus ook steeds betere faciliteiten, dat is fijn. Er is een hele nieuwe aanwas aan skaters, zo zien we bijvoorbeeld steeds meer meiden op het board springen.”

(Foto: 247 Store)

Geen Chinese rommel

In de winkel kun je niet alleen terecht voor benodigdheden en hippe kleding, maar ook voor advies. “Als je een truc oefent en het lukt niet, geven we je daar graag advies over. Dat vinden we juist leuk! Ook willen we beginnende skaters graag op weg helpen. Als je echt wil leren skaten is het belangrijk dat je geen Chinese rommel koopt, maar je goed laat informeren in een speciaalzaak.”

(Foto: 247 Store)

Skaten in Nijmegen

Wie in Nijmegen een geschikte skateplek zoekt kan ook bij 247 Store terecht. “We skaten zelfs graag bij het Joris Ivensplein, op de Wedren, langs de fontein bij het Keizer Karelplein. En natuurlijk heb je ook de speciaal daarvoor ingerichte skateplekken zoals Waalhalla en het skateparkje in het Goffertpark. In Nijmegen is genoeg plek om lekker te skateboarden!”


Meer over 247 Store ontdekken?

247 Store schoenenwinkels

Geopend11:00 - 17:30

Houtstraat 17, Nijmegen

Bekijk meer:schoenenwinkels

adv.