Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rik van foodbar BARRIKA: ‘Ik was meteen verliefd op dit pand’

Door Sophie van den Boogaard 2 augustus 2019

Op de plek in de van Welderenstraat waar voorheen restaurant Tjeerz zat is een nieuwe foodbar geopend: BARRIKA. Eigenaar Rik van Willenswaard (32) vertelt: “Het is heel licht in de zaak door de vele ramen, maar toch zijn er genoeg knusse hoekjes.”

Borrelen

BARRIKA is in de eerste plaats een bar, vertelt Rik. “De nadruk ligt hier echt op borrelen. We hebben 12 open wijnen, 35 bieren en 3 verschillende cocktails. Maar je kunt hier ook heerlijk eten. Omdat het soms zó gezellig is dat je eigenlijk niet meer naar huis wil om te eten hebben we ook een leuke kaart met kleine gerechtjes erop.”

Foto: Indebuurt Nijmegen

Eigen ding doen

De gerechtjes van BARRIKA worden gemaakt door chef Tobias (26). “Rik zat bij mijn broer in het voetbalteam, en zo raakten we eigenlijk aan de praat. Het leek me superleuk om ergens te werken waar ik echt mijn eigen ding kon doen, en die kans krijg ik hier. We hebben hier een aantal leuke gerechtjes, maar ook side dishes en uitgebreide borrelplank om te delen met je vrienden.”

Foto: Indebuurt Nijmegen

Café van Rijn en Curaçao

Rik is geen vreemde in de horeca: hij werkte een tijd lang bij Café van Rijn achter de bar. “Daarna ben ik naar Curaçao gegaan waar ik heb gewerkt als manager van een beachclub. Toen ik na een paar jaar terugkwam wilde ik even weg uit de horeca, en ben ik aan het werk gegaan als accountmanager. Na een tijdje begon het toch weer te kriebelen, het is altijd een droom van me geweest om voor mezelf te beginnen.”

Foto: Indebuurt Nijmegen

Hoge service, lage drempel

“Ik wilde een bar beginnen met een hoge service en een lage drempel,” vertelt hij. “Het eten en drinken moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn, maar ook de service is essentieel. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je overal kunt zitten: als je aan de bar wil eten kan dat, maar als je lekker met een groep vrienden aan een tafel wil zitten kan dat ook.”

Foto: Indebuurt Nijmegen

Veel licht en kleur

Rik bezocht zeker 15 panden in Nijmegen voordat hij koos voor het pand in de van Welderenstraat. “Ik vind dit echt een leuke straat, met veel ondernemers en leuke eenmanszaken. Daarnaast werd ik meteen verliefd op dit pand: door de vele ramen is het heel licht binnen, en er zijn toch genoeg knusse zitplekken. Ons interieur oogt vrolijk en bestaat vooral uit leer, hout, geel, groen en natuurlijk glas. De voorkeur voor kleur is denk ik gekomen door mijn tijd in Curaçao.”

Foto: Indebuurt Nijmegen

Zelf achter de bar

BARIKKA is 5 dagen per week open, en dan staat Rik ook zelf achter de bar. “We hebben een open keuken, wat de zaak ook gezellig maakt vind ik. Dit is echt een bar waar mensen elkaar ontmoeten en even bijkletsen, met of zonder eten, aan tafel of aan de bar. Als het maar gezellig is!”


Meer over BARRIKA ontdekken?

BARRIKA

Gesloten15:00 - 02:00

Van Welderenstraat 111, Nijmegen

adv.