Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jill & Maarten van Why Not: ‘Bij alles wat we doen denken we, waarom niet?’

Door Kim te Woerd 6 oktober 2019

De Nijmeegse Jill en Maarten waren nog maar nét 25 toen ze Restaurant Why Not in de Van Welderenstraat startten. “We waren net afgestudeerd en hadden beide een goede baan. Je kunt je zo voorstellen dat onze ouders niet echt stonden te springen toen we vertelden dat we een restaurant hadden gekocht.”

Toch weerhield dit Jill en Maarten niet. Ze hebben het geflikt: Why Not is inmiddels uitgegroeid tot een bekend en gewaardeerd restaurant in Nijmegen. Je kunt hier van woensdag tot en met zondag terecht voor lunch, diner en borrel.

Why Not!

De naam Why Not past goed bij het levensmotto van Jill en Maarten. “Wij zijn altijd zo geweest. Bij alles wat we doen denken we, waarom niet? We waren heel jong toen we dit restaurant begonnen, veel mensen verklaarden ons voor gek. Maar wij denken ach, je leeft maar één keer. Wij houden ervan om een risico te nemen,” aldus Jill. Maarten voegt toe: “Wij zien dit soort dingen ook niet als een risico, maar juist als een kans. Why not!”

(Foto: Why Not)
(Foto: Why Not)
(Foto: Why Not)

Flink wat ballen hoog houden

Jill en Maarten zijn vrolijk, enthousiast en praten vol passie over hun zaak. Ook lijken ze flink wat ballen hoog te kunnen houden. Naast hun ‘kindje’ Why Not, is er namelijk sinds kort ook een jonge spruit geboren in de familie. Én dan is er nog Eatery The Pancake, dat óók eigendom van de jonge ondernemers is.

“Anderhalf jaar na Why Not ging Eatery The Pancake open. Dat is heel snel gegaan,” vertelt Jill. “Eerst stond Maarten hier altijd in de keuken en was ik de gastvrouw. Nu ben ik vooral bij Eatery The Pancake te vinden. Gelukkig zit het hier tegenover en kunnen we gemakkelijk rouleren. Zo houden we elkaar scherp.”

‘Ons team is onze trouwe basis’

Jill en Maarten hebben zo’n 20 à 25 medewerkers in dienst. Ze zien hun team echt als hun kracht: “Een jaar geleden viel ik van de trap en was ik een tijdje uit de running. Toen besefte ik me dat alles eigenlijk gewoon doordraaide zonder mij. Ons team is echt onze trouwe basis.”

Brandplekken door de Josper Grill

Wanneer je een kijkje neemt in de keuken van Why Not verbaas je je misschien over het gebrek aan gaspitjes en ander kookgerei. Dat komt omdat ze enkel werken met een speciale oven, de zogenoemde Josper Grill. Deze authentieke Spaanse houtskool oven verwarmt op een hoge temperatuur en geeft de gerechten een unieke smaak. “Het werken met deze grill was in het begin een flinke uitdaging: iedereen verbrande z’n vingers. Ook ik heb er wat brandplekken aan over gehouden. Het was een hele uitdaging om de temperatuur onder controle te krijgen. Maar inmiddels is dat gelukt en zijn we heel blij dat we de Josper Grill gebruiken.”

(Foto: Why Not)

Bed & Breakfast in de zon

Voorlopig zitten Jill en Maarten nog wel goed hier in Nijmegen. Terwijl ze al weer bezig zijn met het uitwerken van een derde concept, zijn er ook nog genoeg ideeën voor restaurant Why Not en Eatery The Pancake. Maar, als ze dan écht ver in de toekomst kijken, zien ze zichzelf toch wel in het buitenland: “Onze ultieme droom is om een Bed & Breakfast in de zon te beginnen. Maar dat duurt nog wel even hoor!”

(Foto: Why Not)
(Foto: Why Not)

Meer over Why Not ontdekken?

Why Not restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Van Welderenstraat 15, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees meer:

Merel van Praktijk Kijk: ‘Het roer omgooien had zóveel effect op mij en mijn gezin’

Merel van Praktijk Kijk heeft een missie: opvoeders in Nijmegen en omgeving op weg helpen naar een l...

Anne is het gezicht achter de styling van deze Nijmeegse horeca-hotspots

Hotel NIMMA, Hotel Credible, Bistro Flores en het nieuwe restaurant Plek NMGN. Als we deze Nijmeegse...

Marcel van het gloednieuwe Restaurant Plek NMGN: ‘Het is een kijkrestaurant’

Op de Houtwerf zit in één van de authentieke bedrijfshallen sinds kort een nieuw restaurant: Plek NM...

adv.