Pizzacafé Desem: ‘We hebben zelfs ons eigen bier’

Door Sophie van den Boogaard 8 februari 2019

Ze leerden elkaar kennen bij restaurant De Nieuwe Winkel, en inmiddels hebben Tobias van Slooten en Laura Bouhuys hun eigen zaak: Pizzacafé Desem aan de Smetiusstraat nummer 7. “Als je onze pizza’s eenmaal geproefd hebt, wil je eigenlijk niet anders meer!”

Zelf tegelen

Er moest nog wel wat gebeuren voordat Tobias en Laura de deuren van hun zaak konden openen. “We hebben echt het hele pand gestript. Alleen het sanitair en de vloer voldeden aan onze wensen, de rest moest volledig op de schop,” vertelt Laura. |
“We hebben zoveel mogelijk zelf gedaan”, lacht Tobias. “En dat terwijl ik helemaal niet kan klussen, maar wonder boven wonder is het toch gelukt!”
“Ik heb zelfs een hele week staan tegelen, voor het eerst in mijn leven”, gaat Laura verder. “Dat doe ik dus echt nooit meer!”

‘NAT’

Het pizzacafé ziet er prachtig uit, maar dat mag ook wel na maanden klussen. Laura: “We hadden de sleutel al in juni, maar uiteindelijk zijn we pas 8 november open gegaan. We moesten ook wachten tot de grotere klussen, zoals het dak en de gevel, waren uitgevoerd.”
Het was nog even spannend of ze die datum wel zouden halen vertelt Tobias. “Vlak voor de opening werd zelfs de gevel nog geschilderd. En nog voordat we het bordje ‘nat’ op de deur konden hangen, hadden onze eerste gasten toch al verf aan hun handen. Maar we hebben het gehaald, zoals je kunt zien.”

Je vindt Tobias en Laura zelf achter de bar.

Zuurdesem

Belangrijker nog dan de inrichting van hun pizzacafé, noemt het tweetal de filosofie achter de gerechten op de kaart. “Vanuit onze liefde voor mooie producten maken wij hier uitsluitend zuurdesempizza’s, gemaakt met ons eigen deeg. En ik kan je zeggen: als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je eigenlijk niet anders meer.” En niet alleen de bodem is bijzonder, ook de topping is anders dan anders. Laura: “Daarvoor werken we zo veel mogelijk met streekproducten. Onze geitenkaas komt bijvoorbeeld van een geitenboerderij in Groesbeek, en als iemand anders een mooi product in de aanbieding heeft, dan kijken we altijd of we dat kunnen verwerken in één van onze pizza’s.” En hoe ze dat doen, kun je door de open keuken met eigen ogen zien. “We vonden het belangrijk dat onze houtoven een prominente plek zou krijgen in de zaak en dat is gelukt!”

Een voorbeeld van een superlekkere zuurdesempizza.

Klaar voor Nijmegen

Maar niet alleen de pizza’s zijn hier bijzonder, eigenlijk heeft alles op de kaart een eigen verhaal. Bovendien wisselt de kaart regelmatig; niet alleen met de seizoenen mee, maar ook als de enthousiaste ondernemers weer eens een mooi, nieuw product ontdekken waar ze mee willen werken. En hetzelfde geldt eigenlijk voor de dranken die hier worden geserveerd. Tobias: “Als sommelier was ik bij De Nieuwe Winkel al vrij serieus bezig met natuurwijn. Een mooi product en nog ontzettend lekker ook. Bij Desem schenken we dan ook natuurwijn, net als eigenwijze biertjes, zoals het bier dat we samen met brouwerij Nevel uit Nijmegen hebben gebrouwen.” En zelfs de frisdrank wordt hier zelf gemaakt. Laura: “Wij zijn klaar voor Nijmegen en Nijmegen is klaar voor ons en onze filosofie!”


Meer over Pizzacafé Desem ontdekken?

Pizzacafé Desem pizzeria's

Nu gesloten17:00 - 23:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Smetiusstraat 7 , Nijmegen

Bekijk meer:pizzeria's

adv.