Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe hotspot in Nijmegen: Kushiin in de Ziekerstraat

Door indebuurt Nijmegen 11 januari 2019

Nijmegen is een nieuwe hotspot rijker: sinds enkele weken kun je bij Kushiin aan de Ziekerstraat 136 terecht voor een heerlijk kopje koffie, gezonde breakfast bowls, diverse lunchgerechtjes, homemade taarten en andere zoetigheden. Wij spraken met eigenaar Abdi Kadar en vroegen hem naar het idee achter Kushiin.

‘Wij werken met de beste koffie die er is’

“Om te beginnen is koffie echt mijn passie”, vertelt Abdi. “Waar de gemiddelde Nederlander per dag vijf koppen koffie drinkt, haal ik met gemak het dubbele. Misschien niet al te gezond, dat weet ik, maar o zó lekker!” Dit lekkere is volgens de ondernemer overigens wel afhankelijk van de koffiesoort die wordt gebruikt. “Daarom werken wij hier heel bewust met koffie uit Ethiopië, de beste koffie die er is.” En natuurlijk is ook de koffiezetter, die meteen in het oog springt zodra je een stap over de drempel zet, van groot belang. “Dus ook die is van A-kwaliteit zodat we onze gasten altijd echt goede koffie kunnen serveren.”

‘Studenten krijgen 10 procent korting op de rekening’

En wat die gasten betreft, wie komen hier zoal over de vloer? “In principe is iedereen welkom, maar we focussen ons vooral op starters en studenten. Hen willen we een fijne plek bieden om af te spreken, wat te eten of te drinken, maar ook om op hun gemak te kunnen werken zonder dat je wordt weggekeken omdat je te lang een tafel bezet houdt.”
De wifi is hier dan ook gratis en studenten krijgen zelfs tien procent korting.

‘We doen er alles aan om te zorgen dat gasten zich welkom voelen’

Abdi en zijn team doen er alles aan om te zorgen dat hun gasten zich welkom voelen en ook het interieur van de zaak draagt hieraan bij. “Less is more, is mijn uitgangspunt hiervoor. Ik heb er bewust voor gekozen om de basis heel wit en licht te houden, maar dan wel met de nodige warme accenten zoals planten waarvan er steeds meer een plekje krijgen in Kushiin.”

‘We zijn nog op zoek naar jonge interieurbouwers’

Daarnaast werkt de enthousiaste ondernemer ook samen met diverse jonge kunstenaars. “Ik bied hen de mogelijkheid om hun werk hier in mijn zaak te presenteren. Zo hebben wij telkens nieuwe kunst aan de muur waardoor het interieur iedere keer weer anders is en krijgt het werk van deze kunstenaars extra exposure. Twee vliegen in één klap dus.”
Hetzelfde principe wilde Abdi eigenlijk ook toepassen op het meubilair. “Voordat we open gingen heb ik gezocht naar jonge interieurbouwers om een samenwerking mee aan te gaan, maar helaas heb ik die niet op tijd gevonden. Maar mochten interieurbouwers leuke ideeën hebben, dan sta ik er altijd voor open om daar even over te praten. Wie weet wat voor mooie samenwerkingen daar weer uit voort kunnen komen.”

Tip: probeer de gezonde breakfast bowls

De koffie is dus goed en het interieur voegt een extra stukje beleving toe aan het product. Maar ook de gerechtjes die hier op de kaart staan zijn zeker de moeite van het vermelden waard. Kushiin gaat van maandag tot en met zaterdag al om 8.00 uur ’s ochtends open (op zondag om 10.00 uur) en de gezonde breakfast bowls die ze hier serveren zijn zeker een goed begin van je dag. Een echte aanrader wat ons betreft. Ga het dus zelf eens proeven!

Kushiin droomt ook van nieuwe studentensteden

Vraag Abdi naar zijn toekomstplannen en het is duidelijk dat deze ondernemer groot durft te dromen. “Ik hoop dat over een jaartje of drie mensen speciaal voor een bezoekje aan Kushiin naar de stad komen; het moet echt een van dé hotspots van Nijmegen worden.” Maar hij wil meer en zich niet alleen tot Nijmegen beperken. “De volgende droom is namelijk dat ik over zo’n vijf jaar verspreid over diverse leuke studentensteden als Nijmegen zeker vijf vestigingen van Kushiin wil hebben. En volgens mij moet dat zeker te doen zijn. Ik geloof in goede energie. Alles begint met een klein idee en met de juiste energie kan dit uitgroeien tot iets groots.”

Belevenis

Maar voor nu ligt de focus voorlopig nog volledig op Nijmegen. “Ik wil Kushiin hier echt op de kaart gaan zitten. We hebben nu al behoorlijk wat aanloop, maar dat mag nog veel meer worden.” Social media vormen volgens Abdi een van de belangrijkste tools om de bekendheid te vergroten. “Vandaar dat wij heel veel doen via Instagram en ik bijvoorbeeld ook samenwerkingen blijf zoeken met de influencers van deze tijd. Hierdoor hopen we met Kushiin een echte belevenis neer te zetten. Een belevenis die je eigenlijk gewoon zelf eens moet komen ervaren.”


Meer over Kushiin ontdekken?

Kushiin koffiebars

Gesloten08:00 - 17:00

Ziekerstraat 136, Nijmegen

Bekijk meer:koffiebars

adv.