Geneeskundestudent Coen heeft stichting over mentale gezondheid: ‘Ontstaan uit eigen ervaring’
Hoewel we de afgelopen jaren steeds opener lijken te zijn over onze mentale gezondheid, heerst er toch nog een taboe…
Tapas, pinchos en Spaanse wijnen: de Nijmeegse Waalkade is een nieuwe horeca-hotspot rijker. Braseria Más opent binnenkort officieel de deuren. Dit kun je verwachten en zo ziet het er uit.
“Een stukje Spanje aan de Nijmeegse Waalkade”, vertelt eigenaar Björn van de Brug. Zijn nieuwe zaak heet Braseria Más en is en is na Helmond het tweede filiaal dat de ondernemer opent.
Bij Más kun je lunchen, dineren en borrelen. “Het concept is ontstaan vanuit een liefde voor de Spaanse keuken en mentaliteit. In Nederland krijg je vaak de stempel van restaurant óf café. Er zit weinig tussenin. Ik wilde een plek creëren waar je ‘gewoon’ even neerstrijkt voor een borrel en spontaan kan besluiten om te blijven hangen voor een diner. Ik noem het ook wel borrelend eten”, vertel hij lachend.
Lees verder onder de foto’s >
De menukaart is gevuld met verschillende vlees-, vis- en vegetarische tapas die je kunt delen met je tafelgenoten. Je kan ook lunch- en hoofdgerechten bestellen. “Toen we vijf jaar geleden in Helmond begonnen met Más, haalden we vier koks vanuit Spanje naar Nederland om ons de fijne kneepjes van de Spaanse keuken te leren. Zo kunnen we echt lokale gerechten aanbieden aan de gasten.”
Lees verder onder de foto’s >
Björn is geen beginner in de horecawereld. Braseria Más in Nijmegen is zijn zesde horecazaak en ook het pand ernaast wordt onder leiding van hem volop verbouwd tot een nieuwe eetgelegenheid. Daar opent in april De Kade. “Het zijn wel mijn eerste stappen in Nijmegen, maar de stad is mij niet onbekend. Mijn partner komt uit Beek en mijn dochter studeert hier. Dat in combinatie met de goede locatie aan de Waal maakt dat dit als een logische keuze voelt. Ik heb er zin in.”
Lees verder onder de foto >
Braseria Más is helemaal ingericht en klaar voor de officiële opening. Die is op 2 februari vanaf 16.00 uur. Toch kan je nu al terecht om de eerste tapasgerechten te proeven. “We zijn aan het proefdraaien, zodat we nog de laatste verbeteringen kunnen doorvoeren. Dan gaan we volgende week goed van start.”
In onze gids
Populaire rubrieken