Myrna en Daniël van Roxy’s Karaokebar: ‘Je moet je hier een rockster kunnen voelen’

Door Sophie van den Boogaard 15 maart 2019

Sinds de bloedhete zomer van 2018 vinden we Roxy’s Karaokebar in Nijmegen. Myrna (32) en Daniël (30) zijn goede vrienden met één gezamenlijke passie: muziek. “Roxy’s is geen typische Nederlandstalige karaokebar, maar veel meer rock ’n roll,” vertellen ze. 

Actieve vorm van uitgaan

Tot nu toe is het bijna elk weekend druk in de bar, vertelt Myrna. “Ik denk dat mensen op zoek zijn naar een wat actievere vorm van uitgaan dan alleen een biertje drinken in een café. Mensen willen wat doen. Wij voorzien in die behoefte. Je bent hier met elkaar en je doet samen iets leuks, dat is gewoon gezellig.”
Daniël: “Zingen maakt emoties los, dat merk je hier ook. Soms als iemand heel mooi zingt, is het ook echt even stil, maar meestal hebben gasten vooral heel veel plezier.”

Unwritten van Natasha Beddingfield

Daniël werkte voordat hij Roxy’s Karaokebar begon als jongerenwerker en als leraarkracht. Daarnaast was hij programmeur bij alternatief uitgaanscafé The Move in Arnhem en drumt en zingt hij in een band. Myrna werkte onder meer in Café In de Blaauwe Hand, café de Bijstand en ze is zangeres. “We komen allebei een beetje uit het alternatieve circuit. Dat wil niet zeggen dat je hier de hele avond alleen maar gitaarmuziek hoort: de meest gezongen songs zijn bijvoorbeeld ‘Unwritten’ van Natasha Beddingfield en ‘Breaking Free’ van Highschool Musical. Maar ook ‘Paradise by the Dashboardlight’ wordt regelmatig aangevraagd.”

Weinig vals zingen

Als je bij Roxy’s een avondje wil komen zingen heb je eigenlijk alleen je smartphone nodig. “Met je smartphone scan je de QR-code op het grote scherm. Daarna kun je inloggen en een liedje kiezen uit onze database met wel 30.000 songs! De aanvragen worden in volgorde in onze muziekcomputer geplaatst, zo komt iedereen aan de beurt,” vertelt Myrna. “We hebben boven én beneden een zaal, dus als het druk is ga je gewoon naar de benedenzaal om lekker te zingen.”
Daniël: “Dit is een karaokebar waar iedereen welkom is en iedereen zich op z’n gemak kan voelen. Je moet je hier een rockster kunnen voelen. Of je nou beter kan entertainen dan zingen of juist een professionele zanger bent: iedereen verdient een plek op het podium. Overigens wordt er heel weinig écht vals gezongen.”

Rock ’n Roll

“Bij een karaokebar hoort vaak het idee van veel Nederlandstalige hits. Er wordt hier heus wel eens Hazes gezongen, maar dat is niet de hoofdmoot,” vertelt Daniël. Dat is ook terug te zien in de aankleding van Roxy’s Karaokebar: op de trap zien we afbeeldingen van muzikale helden zoals Keith Richards, Adele, Prince en Elvis. “We willen het rock ’n roll karakter hiermee benadrukken, net als met de naam van onze zaak. Mensen drinken hier vooral pils, al hebben we ook andere bieren op fles. En we hebben natuurlijk verschillende shotjes voor de mensen die zich even moed in willen drinken voordat ze het podium betreden!”

Live Karaokeband

De leukste avond tot nu toe vond Daniël zijn verjaardag. “Ik kom eigenlijk altijd met de auto, maar die avond even niet. We hadden speciaal een Hardrock Karaokeband laten komen, die speelde nummers op aanvraag zodat je live karaoke kon zingen. Dat willen we op termijn nog eens gaan doen: karaoke zingen met live muziek is echt gaaf.”
Myrna: “Voor mij was de opening echt een memorabel moment. Mensen hingen met de benen buiten! Toen wist ik: yes, dit werkt. En natuurlijk de Vierdaagsefeesten: dat was ook een gekkenhuis. Hopelijk wordt het komende Vierdaagseweek weer zo’n succes!”


Meer over Roxy’s karaokebar ontdekken?

Roxy’s karaokebar cafés

Vandaag gesloten

Platenmakersstraat 3, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

karaoke Nijmegen microfoon

Karaoke in Nijmegen: hier zing je de longen uit je lijf!

Uit volle borst meebrullen op lekkere hitjes? Ook als je geen gouden keeltje hebt ga je sowieso een ...

Dit zijn de vijf favorieten van gastredacteur Pieter Koekkoek

Merijn van Navarone: ‘Anouk is als coach altijd eerlijk’

adv.