Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marcel van het gloednieuwe Restaurant Plek NMGN: ‘Het is een kijkrestaurant’

Door Babs Bingen 30 augustus 2019

Op de Houtwerf zit in één van de authentieke bedrijfshallen sinds kort een nieuw restaurant: Plek NMGN. Een strak gestylde zaak waarin industriële elementen  gecombineerd worden met vrolijke prints en pastelkleuren. Je kunt er flex-werken, lunchen én dineren. En daarbij kijk je je ogen uit.

Wie bij Plek naar binnen stapt, heeft minstens vijf minuten nodig om alle indrukken op zich in te laten werken. Even later in een andere hoek van de zaak aangekomen, is er weer minimaal vijf minuten nodig om alles te registreren. Werkelijk overal in de ruimte is iets te zien. In eerste instantie voelen de accessoires willekeurig, maar dat zijn ze alles behalve. Wie een verband zoekt, begrijp het meteen. We zien een Pauw, een Poes, een Panter, behang met Papegaaien en Piranha’s. Juist: alles draagt de beginletter P.

Één groot zoekplaatje

Het grootste zoekplaatje is de geweldig grote tekening waarop in cartoon-stijl werkelijk van alles en nog wat getekend is, als het maar de beginletter P draagt. Dat kan van alles zijn: bekende personages, etenswaren, symbolen, dieren: je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erop. We spotten Pluk van de Petteflet, Pikachu, en Popeye maar ook een Peaceteken, een Parel, en een Pin-up girl. De volgende keer dat we kijken, vallen ons gegarandeerd weer andere tekeningen op.

Interieudesigner Anne Pröpper maakte de grote wandtekening. (Foto: Beeldmaat)

Een mooie ‘Plek’

De P is natuurlijk afgeleid van de beginletter van Plek. Waar komt die naam dan eigenlijk vandaan? Eigenaar Marcel Aalbers vertelt: “Toen mijn vrouw Jacqueline en ik dit pand bekeken, zeiden we constant tegen elkaar hoe mooi, leuk en bijzonder deze ‘plek’ wel niet was. Steeds weer kwam dat woord ‘plek’ terug. Zo ontstond de naam van de zaak.”

Een complete beleving

“Wat betreft het concept, wilden we hier iets creëren waar uit eten een complete beleving wordt. Dat gasten hier lekker kunnen eten maar óók wat te zien hebben. Daarom hebben we ook gekozen voor een grote ronde bar als eye-catcher en een open keuken. Wanneer je als gast de vlammen uit de houtoven in de keuken ziet komen, doet dat meer met je beleving dan wanneer dit soort dingen achter een aantal wanden en een klapdeur gebeuren. Plek is een kijkrestaurant, hier mag alles gezien worden.”

(Foto: Beeldmaat)

‘We hebben eigenwijze keuzes gemaakt’

Marcel en Jaqueline zijn zeker geen onbekenden in het horeca-ondernemerschap in de regio van Nijmegen. Ze runden samen een flinke aantal zaken, zoals bijvoorbeeld Tante Koosje en Thuis bij Fien (Wijchen) en In de Kazerne is nog steeds van hen. Genoeg kennis en ervaring van de branche, dus. Marcel: “Met de opzet van deze zaak hebben we eigenwijze keuzes gemaakt. Niet alleen in het interieur, maar ook in de gerechten. Zelf heb ik lang in de keuken gestaan. Hier wilde ik dingen doen die ik zelf leuk vind. Daarom hebben we hier bijvoorbeeld een houtoven staan. Dat zie je bijna nergens meer, omdat de kooktechniek bewerkelijk is. Ik vind het mooi en ambachtelijk.”

Even praktisch

En dan nu even praktisch. Plek NMGN is van dinsdag tot en met zondag vanaf 12:00 uur geopend. Als je op de website de menukaart zoekt, ga je die niet vinden. De kaart wisselt namelijk ongeveer iedere twee weken. Wel kun je hem vinden via de Facebookpagina. Er staan standaard altijd verschillende vlees- vis- en vegetarische gerechten op. Leuk: Plek serveert ook altijd vier bijzondere soort pizza, vers uit de houtoven. Reserveren is trouwens niet mogelijk, tenzij je met een groep van minimaal acht personen bent. De prijzen van de voorgerechten zijn gemiddeld 7,50 euro en van hoofdgerechten ongeveer 16,00 euro.

Lees ook:

Mag dat: potjes met voedselresten in de glasbak gooien?

Bij een Hollands prakkie hoort natuurlijk appelmoes, bij een patatje wil je mayonaise en als je een ...

Open Monumentendag 2019 in Nijmegen: alles wat je wil weten

Ieder jaar is het in het tweede weekend van september Open Monumentendag in Nijmegen. Of eigenlijk z...

Feeling hot, hot, hot: 12 x verfrissende ijskoffie in Nijmegen

In de winter kunnen wij niet zonder een warme kop koffie, maar in de zomer wisselen we deze maar al ...

adv.