Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kleur en sfeer bij Plek.Shop aan de Houtwerf: ‘Een huis moet leven’

Aangeboden door PLEK NMGN 27 november 2020

Liefhebbers van lekker eten kennen restaurant PLEK NMGN aan de Houtwerf natuurlijk. Naast heerlijke gerechten, vind je hier ook een unieke sfeer. De inrichting is kleurrijk, gezellig en uitbundig. Eigenaresse Jacqueline Aalbers (52) kreeg zoveel vragen over de leuke items in het restaurant, dat ze besloot om een eigen shop te beginnen. “Onze shop is een knipoog naar het restaurant,” vertelt ze.

Je vindt Plek.Shop tegenover Bakkerscafé Brood op de Plank op de Houtwerf. “We verkopen woonartikelen en cadeaus in dezelfde stijl als het interieur van ons restaurant. Dat betekent veel kleur, veel sfeer en veel items die beginnen met een P, net als bij PLEK NMGN.”

De letter P

Zie je iets moois in het restaurant? Grote kans dat je het terugvindt in de shop. “In het restaurant zijn veel items te zien die beginnen met de letter P. Dat thema houd ik ook aan in de shop. Zo werk ik veel met de kleuren pink, pistache, purple, petrol en peer. We verkopen spaarpotten in de vorm van pinguïns en poedels, de letter P komt overal terug.”

Tekst gaat verder onder de foto.

PLEK NMGN
PLEK NMGN. (Eigen foto.)

Vogels van Studio Roof

In het restaurant kijk je je ogen uit. Zo is er één wand vol vogels van het merk Studio Roof. “Daar begon het mee. Gasten vroegen waar die te krijgen zijn,” vertelt Jacqueline. “Ook naar het servies van HK Living, dat we gebruiken bij PLEK NMGN, was veel vraag. Toen er ruimte vrij kwam op de Houtwerf hoefde ik niet lang na te denken. Ik vind het heerlijk om met interieur bezig te zijn en mensen blij te maken. Zo is Plek.Shop ontstaan.”

Tekst gaat verder onder de foto.

PLEK NMGN
(Eigen foto.)

Een huis moet leven

Bij Plek.Shop vind je leuke accessoires, woonartikelen en cadeaus van vrolijke merken zoals HK Living, Studio Roof, Pols Potten, Madams Stolz en &Klevering Amsterdam. “Ik houd erg van kleur, maar niet van een compleet gestyled interieur. Een huis moet leven, vind ik. Het is leuk om een tafeltje van de kringloop te combineren met een kleurrijk woonaccessoire. Ik geef mijn klanten graag advies over hoe je bepaalde woonitems leuk kunt combineren.”

Tekst gaat verder onder de foto.

PLEK NMGN
Kleurrijke items van Plek.Shop. (Eigen foto)

Betaalbaar en kleurrijk

Jacqueline vindt het belangrijk dat leuke cadeau- en woonitems betaalbaar zijn. “Ik kan heel blij worden van mooi servies. Bij ons in de shop koop je al een mooi, kleurrijk kopje voor €4,95. Dat kun je bijvoorbeeld cadeau doen, of je geniet er zelf van. Omdat de feestdagen voor de deur staan verkopen we nu ook uitbundige kerstballen in verschillende prijsklassen. We hebben mooie ballen van Vondel Amsterdam voor €12,-, maar ook leuke kerstdecoratie voor €3,-. Als je op zoek bent naar wat grotere woonitems zoals lampen, krukjes, tafels en stoelen ben je bij ons ook aan het juiste adres. Ik heb voor elke portemonnee wat moois.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Kleurrijk servies van Plek.Shop. (Eigen foto.)
Een voorbeeld van een kerstpakket van Plek.Shop. (Eigen foto.)

Kerstpakketten en cadeaus

Voor Jacqueline breekt de leukste tijd van het jaar aan. Ook al is het allemaal wat anders door corona, de shop wordt er niet minder feestelijk van. “Bij Plek.Shop koop je kerstboompjes van papier, kerstkaarsen, kerstballen, we hebben zóveel leuks! Ik maak ook kerstpakketten, voor bedrijven maar ook losse pakketten op verzoek. Dat vind ik heerlijk om te doen. Ik ben nu bezig met een kerstpakket in het thema koffie. Die vul ik met mooi servies en gebakjes gemaakt door Sonja, onze patissier bij PLEK NMGN. We verkopen ook cadeaubonnen in de shop, die je kunt verzilveren bij PLEK NMGN als de horeca weer open mag. Je hebt al een cadeaubon voor €12,50. Een leuk cadeautje voor later!” Ook voor een kerstpakket hoef je niet diep in de buidel te tasten: Jacqueline gaat al voor je aan de slag vanaf €10,-, ook al je maar één pakket wil.

Plek.Shop

Wil jij eens rustig rondstruinen in Plek.Shop? In december kun je er terecht op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag vanaf 10.00 uur. Tijdens de reguliere openingstijden van PLEK NMGN meld je je bij het restaurant als je de shop wil bezoeken. In het restaurant is ook een groot deel van de cadeau-items verkrijgbaar. Volg Plek.Shop op Instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste items!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door PLEK NMGN. Meer over PLEK NMGN ontdekken?

PLEK NMGN

Vandaag gesloten

De houtwerf Hatertseweg 23 A, Nijmegen

adv.