Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jurriaan van Mercure Hotel: ‘Zo krijg je als hotel vier sterren’

Door Sophie van den Boogaard 9 augustus 2019

Jurriaan Theloosen is geboren en getogen Nijmegenaar en werkzaam als General Manager in Mercure Hotel in Nijmegen. “Niet iedereen weet dat je hier ook kunt dineren en flexwerken,” vertelt hij.

Engeland, Duitsland en India

Hotel Mercure staat al sinds 1983 op dezelfde plek, pal naast ons Nijmeegse station. “Mercure Hotels zijn onderdeel van een grote hotelketen, waar bijvoorbeeld ook de IBIS hotels onder vallen. We hebben hier in Nijmegen natuurlijk een super locatie, je staat vanaf het station binnen een paar minuten in je hotelkamer. Ongeveer 80% van onze gasten is internationaal, die komen hier omdat ze een zakelijke afspraak hebben. Vooral mensen uit Engeland en Duitsland, maar er zijn ook wel eens gasten uit India.”

Mercure Nijmegen Centre – 1356double room

Posted by Mercure Hotel Nijmegen Centre on Tuesday, 23 May 2017

Schoenveegmachine

Het hotel heeft vier sterren, maar die krijg je niet zomaar vertelt Jurriaan. “Daar is een hele lijst voor, waar je als hotel aan moet voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld een schoenveegmachine in je hal hebben staan, anders krijg je een punt aftrek. Ook moeten er vier kleerhangers in de kasten op de kamers hangen, en moet de bar tot middernacht open zijn. Om vijf sterren te krijgen moet je constant iemand bij de deur hebben staan die de tassen van de gasten naar boven draagt, en een keuken die 24 uur per dag geopend is.”

MERCURE HOTEL NIJMEGEN CENTRE – 1356Breakfast

Posted by Mercure Hotel Nijmegen Centre on Monday, 27 October 2014

Streekbakker Jorrit

Bij Mercure Hotel kun je naast overnachten ook dineren en werken. “We hebben hier een aantal flexwerkplekken, en een keuken met een uitgebreide kaart. Die is voor iedereen toegankelijk. Vooral onze hamburger is een hardloper. De hamburger wordt geserveerd op brood van streekbakker Jorrit, zo houden we het lekker lokaal. Je kunt hier ook gewoon een drankje drinken.”

Posted by Mercure Hotel Nijmegen Centre on Tuesday, 12 July 2016

Evenementen in de stad

Tijdens grote evenementen in Nijmegen is het altijd extra druk bij Mercure Hotel. “Tijdens de Vierdaagse zitten we altijd vol, maar ook met grote concerten in het Goffertpark of met festivals in de buurt merk je dat onze 112 kamers snel volgeboekt zijn. Toch zijn er bijna altijd wat last minute afzeggingen, waardoor er nog kamers vrijkomen. Maar ook buiten de evenementen komen er dagjesmensen of mensen die een weekendje in ‘de oudste stad van Nederland’ willen doorbrengen. Wij raden onze gasten dan aan om een rondje te lopen in het Valkhofpark, of een bezoek te brengen aan de wijngaarden in Groesbeek. In Nijmegen is gelukkig altijd genoeg te doen!”


Meer over Mercure Hotel ontdekken?

Mercure Hotel hostels

Gesloten12:00 - 00:00

Stationsplein 29, Nijmegen

Bekijk meer:hostels

 

adv.