Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hyke van ’t Hoogstraatje: ‘Zo bak je de perfecte pannenkoek’

Door Sophie van den Boogaard 26 juli 2019

Inmiddels is Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje een begrip in Nijmegen. Wat is nou het geheim achter bijna 30 jaar pannenkoeken bakken? “Wij zijn nooit meegegaan met de light producten hype. We gebruiken juist pure en eerlijke ingrediënten, vroeger en nu nog steeds.”

Duivelsberg en Hoogstraatje

Hyke van den Bent is eigenaresse van Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje, aan de Hoogstraat tegenover het Valkhofpark. “Ik ben hier komen werken als manager in 1991. Mijn ouders hadden pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg, en openden hier een tweede restaurant. In 2000 ben ik officieel eigenaar geworden van ’t Hoogstraatje. Sindsdien is er wel wat veranderd! Vroeger hadden we een meer oud-Hollandse inrichting, met rood-geblokte kleedjes zoals je verwacht bij een traditioneel pannenkoekenhuis. We hebben het interieur gemoderniseerd, en de kaart uitgebreid.”

Foto: ’t Hoogstraatje

Bakken met pure producten

Toch zijn pannenkoeken zoals wij ze bakken in de basis wel hetzelfde gebleven door de jaren heen, vertelt Hyke. “Op een gegeven moment moest alles mager zijn, maar daar worden je pannenkoeken gewoon niet gezonder en lekkerder van. Er wordt door fabrikanten een hoop gesleuteld aan light- of kant en klaar producten. Wij hebben altijd vastgehouden aan onze formule: bakken met eerlijke, pure producten. Nu is dat ook veel meer een trend dan vroeger. Er is wel een groot verschil te merken in de toppings van onze pannenkoeken. Vroeger was een pannenkoek met spek en kaas al heel wat, en nu is het aanbod veel gevarieerder. Voor onze seizoenkaart proberen we altijd leuke nieuwe combinaties uit. Nu bijvoorbeeld een pannenkoek met verse aardbeien, chocoladesaus en Oreo koekjes.”

Foto: ’t Hoogstraatje

Hartige pannnenkoeken

De hardlopers bij ’t Hoogstraatje zijn de Boerenpannenkoek en de Via Romana met ham, kaas, geroosterde uitjes, tomaat, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. “Hoewel veel mensen bij pannenkoeken meteen denken aan iets zoets, worden de hartige pannenkoeken veel vaker besteld. Naast pannenkoeken hebben we inmiddels ook een ruim assortiment aan broodjes en salades. Er zijn ook mensen die speciaal bij ons komen genieten van veganistische pannenkoeken, een echte trend.”

Foto: ’t Hoogstraatje

Leukere buurt

Hyke heeft de buurt in de loop der tijd behoorlijk zien veranderen. “Toen wij ’t Hoogstraatje in 1991 startte op deze locatie startten, was hier nog niet zoveel te doen. Het was een beetje een uithoek van de stad waar je niet snel langs liep. Nu is dat helemaal veranderd met alle leuke eettentjes bij Kelfkensbos, het Valkhofmuseum en de Bastei. De buurt wordt dus steeds gezelliger, dat vind ik fijn.”

Foto: ’t Hoogstraatje

Zo bak je de perfecte pannenkoek

Als íemand verstand van pannenkoeken heeft is het Hyke wel. “Ik denk dat het geheim van de perfecte pannenkoek vooral te maken heeft met de ingrediënten. Ten eerste, en dit mag je letterlijk zo opschrijven: niet kloten met olie haha! Een pannenkoek bak je in boter. Het is belangrijk om zelf beslag te maken met verse eieren, en het zelfgemaakte beslag ook nog eens op precíes het goede moment in de pan te doen. Als de boter nog niet bubbelt ben je te vroeg, dan wordt het zompig. Als de boter te lang in de pan zit ben je te laat, dan verbrandt het. De perfecte pannenkoek staat of valt dus met timing.”


Meer over Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje ontdekken?

Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 22:00

Hoogstraat 3, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Gaaf! Je kids kunnen nu een zeilcursus volgen bij Nijmegen en dit is waar

Het is bijna zomervakantie! Lijkt het je het leuk als je kids eens achter hun schermpjes uit kruipen...

Wim van B&B De Smedery: ‘De smid die hier woonde maakte de hekken van het Valkhofpark’

Als je over de dijk naar de Ooij fietst zie je meteen na het gemaal aan je linkerkant een rijtje wit...
Liz Grandcafé

11 x fijne terrassen buiten het centrum van Nijmegen

Ben jij de drukte van het centrum eventjes zat of wil je wel eens ergens anders zitten dan op de Gro...

 

adv.