Darko heeft twee donutwinkels in Nijmegen: ‘Ik eet er elke dag een’
Darko Bunić (28) opende afgelopen jaar niet één, maar twee donutzaken in Nijmegen. Wat begon als een simpele hobby groeide al…
Je hebt vast weleens in de rij gestaan bij ijssalon Vincenzo wanneer de zon schijnt en de temperaturen oplopen. Vincenzo is misschien wel de bestbezochte ijssalon van Nijmegen en mede-eigenaar Herman van den Akker (58) geeft ons met plezier een kijkje achter de schermen.
‘’Ik maak ons ijs elke dag vers in onze open keuken en proef ook elke smaak. Ik neem zelden zelf nog een bakje omdat ik het zo vaak eet!’’, vertelt Herman over zijn werk. ‘’Het leuke aan de salon is dat er altijd vrolijke mensen je zaak binnenkomen. Iedereen wordt blij van lekker ijs.’’
Herman is ijssalon Vincenzo samen met zijn compagnon in 2012 begonnen. ‘’We kenden elkaar al vanaf de middelbare school en hebben ooit in de kroeg de afspraak gemaakt om een horecazaak te openen. Tien jaar geleden herinnerde ik hem aan deze afspraak en toen is het balletje gaan rollen. We waren tegen de 50 en dan komt de midlifecrisis. Onze partners bevielen nog en een Harley Davidson zagen we ook niet zitten, dus dan maar een ijssalon openen!’’, vertelt Herman lachend.
‘’We staan bekend om onze lange rij. Dat vind ik super leuk, want het is een bevestiging dat ons idee aanslaat’’, zegt Herman over het succes van Vincenzo. ‘’Je voelt de waardering door die rij en klanten die vertellen hoe lekker ze het ijs vinden. We hebben zelfs een vaste klant gehad die elke zondag helemaal vanuit Arnhem een ijsje kwam halen, dat vind ik fantastisch.’’
Waar ligt dat succes aan volgens Herman? ‘’Ik denk dat we een begrip in de stad zijn geworden omdat we nooit concessies doen aan de kwaliteit van ons ijs, dat staat voorop. Natuurlijk zit de locatie mee en hebben we een enthousiast team dat altijd in is voor een praatje. Maar boven alles maken we ons ijs elke dag vers en je krijgt er veel van.”
Lees verder na de afbeeldingen
In de winter is Vincenzo ongeveer vier maanden dicht en dan heeft Herman vrij. “Dat is het voordeel van het hebben van een ijssalon. Maar in de zeven maanden dat we open zijn is het aanpoten en werk ik soms wel veertien uur per dag, zeven dagen achter elkaar. In maart gaat de zaak open, maar in januari beginnen we al met de voorbereidingen.’’
Je kunt bij Vincenzo terecht voor allerlei smaken ijs. ‘’De traditionele smaken zoals citroen, aardbei, mango, chocolade, vanille en yoghurt gaan eigenlijk altijd hard. Maar we hebben ook hele specifieke smaken zoals grapefruit en gember. Dat moet je van houden. We hebben zelfs eens komkommerijs gemaakt!’’, zegt Herman. ‘’We verkopen ook veel suikervrij en vegan ijs. Nijmegen is een behoorlijk groene en jonge studentenstad, dus dat moeten we gewoon in huis hebben.’’
‘’Het is altijd moeilijk om in te schatten wanneer het druk wordt’’, vertelt Herman over de zomerdagen. ‘’Een lange rij klinkt leuk, maar mensen moeten wel bereid zijn om er in te staan. Gelukkig ben je vaak al binnen tien minuten geholpen.”
Aangeboden door Birra Moretti
In onze gids
Populaire rubrieken