Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mark van etenaanhuis.com: ‘We pakken geen marge maar helpen de Nijmeegse ondernemer’

Door Sophie van den Boogaard 3 april 2020

Iedereen die graag een hapje buiten de deur eet of een biertje drinkt in het café, moet dezer dagen een andere oplossing bedenken. Zo ook de Nijmeegse vrienden Mark, Robin, Maarten en Jan. Om hun favoriete restaurants in Nijmegen een hart onder de riem te steken én thuis lekker te kunnen eten ontwikkelden ze de website etenaanhuis.com. “We vragen er geen geld voor en iedereen is welkom,” vertelt Mark. 

Ondernemer en klant

Op de website etenaanhuis.com vinden we bekende Nijmeegse restaurants. Zo kun je lunch bestellen bij Saladebar MUNT, genieten van een hotdog van Freddy’s aan het Koningsplein of gaan voor een Indiase maaltijd van Bollyfoods. “We hebben geen beleid, iedere lokale ondernemer is welkom,” vertelt Mark. “Als je je aanmeldt kun je je menukaart uploaden. We helpen daarmee als dat nodig is en daarna verloopt het contact alleen nog maar via de ondernemer en de klant.”

Ondernemersclub

Mark en zijn vrienden gaan zelf geregeld uit eten en naar de kroeg. “We kennen elkaar van ons ondernemersclubje. Ik heb een eigen onderneming in experience design. Maarten, Robin en Jan zijn internetondernemers en hebben samen een bedrijf, Proud Nerds. Zij zijn dus handig in het ontwikkelen van websites. Robin nam contact op met de eigenaar van Flores, één van onze favoriete restaurants. Hij vroeg of we wat voor hem konden betekenen.”

(Foto: etenaanhuis.com)

Tikkie van de ondernemer

Het succes van de bezorgdienst van Flores was zo groot, dat ze besloten om ermee te stoppen. “Maar de website die we ontwikkelden kan door elke ondernemer gebruikt worden. Als je iets wil bestellen bekijk je vanaf je bank de menukaart en kies je een gerecht. Je kunt ervoor kiezen om een tikkie te krijgen van de ondernemer, zodat je alvast contactloos betaalt.”

Geen marge

De mannen van etenaanhuis.com pakken geen marge maar zijn alleen tussenpersoon. “We doen dit echt omdat we hopen dat onze favoriete zaken overeind blijven. Thuisbezorgd vraagt 13 procent afdracht, ook in deze tijden. Wij kiezen ervoor om dat niet doen. We zijn er vooral voor de ondernemers die hun producten nog niet thuisbezorgden, maar dat nu noodgedwongen wel moeten doen.”

(Foto: etenaanhuis.com)

Slager of café

Niet alleen restaurants kunnen zich aanmelden bij etenaanhuis.com. Ook andere lokale ondernemers zijn welkom. “Het kan net zo goed de slager op de hoek zijn, of een kroeg die hun bieren gaat bezorgen. We hebben geen restrictie op wie zich aanmeldt. We hopen gewoon echt dat de Nijmeegse ondernemers hun hoofd boven water kunnen houden en we dragen graag ons steentje bij!”

Lees ook:

Coronavirus in Nijmegen: de stand van zaken in onze stad

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Nijmegen. De maatregelen die worden getroffen om het vi...

Coronamaatregelen verlengd tot eind april: ‘Dit haal je niet meer in’

BN’ers in coronatijd: zo brengen Nijmeegse beroemdheden nu hun tijd door

Uit eten aan de keukentafel: deze Nijmeegse zaken bezorgen thuis (tijdens de coronacrisis)

Extra post tijdens coronacrisis: zo help je Nijmeegse ouderen

adv.