Win een gratis proefles van zangcoach Emmie: ‘Iedereen kan leren zingen’

Aangeboden door Emmie te Pas

(Foto: Emmie te Pas)

Emmie te Pas (28) wist toen ze klein was al dat ze zangeres wilde worden. Ze studeerde af aan het conservatorium, was twee jaar zangcoach en zangeres in New York en zong in Nederland met Ruth Jacott en Xander de Buisonjé. Nu geeft Emmie zangles op het Honigterrein in Nijmegen en jij kunt een gratis proefles bij haar winnen!

Boston Tea Party

Emmie woont sinds een half jaar in Nijmegen. “Ik vind Nijmegen een superleuke stad. Het is er gezellig en de stad zelf is mooi. Ik hou van de oudheid en de natuur in de omgeving.”
Haar band de Boston Tea Party stond al eerder op de Vierdaagsefeesten. “We spelen veel op festivals en feesten, soms met bekende zangers zoals Xander de Buisonjé of Ruth Jacott. Naast mijn werk als zangeres geef ik ook zangles in Nijmegen. Die combinatie is voor mij ideaal.”

Emmie te Pas
(Foto: Ralph Oors)

Instrument altijd bij je

De keuze om zangeres te worden was voor Emmie snel gemaakt. “Ik schreef vroeger al in alle vriendenboekjes dat ik later zangeres wilde worden, haha! Het leuke aan zingen vind ik dat je je instrument altijd bij je draagt. Als gitarist kun je een nieuwe gitaar kopen, als zanger of zangeres moet je het doen met wat je hebt en wie je bent. Dat maakt zingen kwetsbaar en intiem. Veel mensen vinden het spannend om zangles te nemen, het kan voelen alsof je in je nakie staat, je kunt je niet verschuilen achter een instrument. Dat maakt zingen ook zo mooi en puur.”

Vind je het leuk?

Emmie vertelt dat er een grote misvatting heerst rondom zangles. “Laatst bracht ik flyers rond in de stad. Van veel mensen kreeg ik de reactie: ‘Ik zou wel zangles willen, maar ik kan helemaal niet zingen’. Ik vergelijk het dan vaak met gitaarles. Je hoeft ook geen gitaar te kunnen spelen om gitaarles te nemen. Het is juist de bedoeling dat je leert! Houd je van muziek en vind je zingen gewoon enorm leuk? Dat is het enige dat telt.”

Emmie te Pas
Emmie te Pas. (Foto: Bert-Jan de Wagenaar voor silentdj.com)

Op maat gemaakt

Emmies zanglessen zijn altijd afgestemd op haar leerlingen. “Vooraf bespreek ik met een leerling wat diegene wil leren. Ik heb dus geen standaard lessen. Bij de ene leerling focussen we meer op de techniek, bij de andere werken we aan voorbereiding voor een auditie of optreden. Er zijn wel verschillende technische aspecten die tijdens het zingen altijd aan bod komen en je leert bijvoorbeeld hoe je een lied overbrengt. Daarnaast vind ik het erg leuk om met leerlingen te werken aan authenticiteit, dus: Hoe maak je een lied ‘eigen’?. Het maakt daarnaast niet uit of je nog nooit eerder voor iemand hebt gezongen of dat je al jaren op het podium staat, ik vind de afwisseling juist te gek.”

Oefenruimte.nu

Emmie geeft les op het Honigcomplex. “Ik vind het een superleuke omgeving met een goede, creatieve vibe. De repetitieruimte huur ik van oefenruimte.nu. In die oefenruimtes repeteren verschillende bands, maar oefenruimte.nu is ook een muziekschool waar diverse muzieklessen worden aangeboden zoals trompetlessen, gitaarlessen, drumlessen en natuurlijk zanglessen. Alle ruimtes zijn coronaproof; er zijn spatschermen aanwezig en er zijn plopkappen voor over de microfoons.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Is er een klik

De zanglessen van Emmie duren een half uur of een uur. “Ik bied proeflessen aan van een half uur. Zo kunnen we ontdekken of we bij elkaar passen en of er een klik is. We kunnen alvast mogelijke wensen bespreken, ik kan je stem vast horen en wellicht al wat tips geven. Mocht je ervoor kiezen om verder te gaan, mag je tijdens de lessen zelf kiezen welke nummers je wil zingen. Ook zal ik soms suggesties meegeven. Je kunt na je proefles kiezen voor een losse zangles of voor een voordeliger pakket met tien lessen van een half uur.”

Ademhaling, timing en toonhoogte

In tien lessen leer je al een hoop over verschillende aspecten van zingen. “Je leert je stem op een gezonde manier gebruiken en je leert hoe je kan werken aan je timing, toonhoogte en een juiste ademhaling. Ik geef oefeningen mee voor thuis zodat je altijd vooruit kunt en niet steeds een week moet wachten voordat je weer iets nieuws leert. Samen streven we naar het belangrijkste in de muziek: je vrij voelen en genieten van muziek.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Win een gratis proefles

Begint het te kriebelen en wil je eens een zangles uitproberen? Dan hebben we goed nieuws, want Emmie geeft twee keer een gratis proefles van een half uur weg. Zo kun je ontdekken of zangles bij je past en of jullie een goede klik hebben. Wil jij zo’n les winnen? Laat in de comments op Facebook weten waarom jij graag wil leren zingen of mail jouw reactie naar [email protected]. Wij kiezen twee gelukkige winnaars uit!

[UPDATE] Deze winactie is voorbij, de winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Niet gewonnen? Voor vijftien euro heb je al een proefles bij Emmie te Pas op het Honigterrein in Nijmegen. Go for it!

Meer interesse in gitaar- drum- of trompetlessen, of op zoek naar een toffe repetitieruimte? Neem dan contact op met oefenruimte.nu.

Emmie te Pas

Waalbanddijk 10-20, Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

Emmie te Pas

Waalbanddijk 10-20, Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Daphne en Roza hebben TikTok-account met bespaartips: ‘Maximaal genieten met minimale studieschuld’”

Daphne en Roza hebben TikTok-account met bespaartips: ‘Maximaal genieten met minimale studieschuld’

Ga naar “Ondernemers uitgelicht: 7 x bijzondere beroepen in Nijmegen”

Ondernemers uitgelicht: 7 x bijzondere beroepen in Nijmegen

Ga naar “Michiel runt wijnbar Buskens in Oost: ‘Laten we standaard beginnen met een bubbeltje’”

Michiel runt wijnbar Buskens in Oost: ‘Laten we standaard beginnen met een bubbeltje’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Sint en Piet op bezoek”

Sint en Piet op bezoek

 • Bricoja Sportieve Recreatie & Educatie B.V.
 • Geldig t/m 5 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Marmerlook bijzettafels voor € 14,95”

Marmerlook bijzettafels voor € 14,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022

Vacatures

Ga naar “Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!”

Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Fulltime
Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkokVan der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkok

Topper

Ga naar “Wasstraat Medewerker – Bijbaan”

Wasstraat Medewerker – Bijbaan

 • BOB Autowas
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “stagemakelaar/jongerencoach”

stagemakelaar/jongerencoach

 • Yuverta
 • Parttime
yuverta

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

 • Van 8 dec t/m 23 dec