Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dennis van ’t Sfeerhuys: ‘We gebruiken het meel van de molen nog steeds’

Door Sophie van den Boogaard 12 juli 2019

’t Sfeerhuys bij De Looimolen is bijna niet te missen: er staat namelijk een grote, witte molen voor pand. “Die molen staat er al sinds 1760. We gebruiken het meel en tarwe wat er gemalen wordt nog steeds voor onze producten,” vertelt Dennis Dekkers, eigenaar van ’t Sfeerhuys.

Iconische witte molen

Dennis begon ’t Sfeerhuys de Looimolen 22 jaar geleden. “Het voorste deel van het pand was vroeger de molenaarswoning, de rest werd gebruikt voor opslag van meel. Toen de gemeente 22 jaar geleden besloot om het hiernaast gelegen Florapark aan te leggen, ben ik in dit pand ’t Sfeerhuys begonnen. We hebben naast een groot terras ook een grote tuin, en natuurlijk de iconische witte molen.”

Foto: Indebuurt Nijmegen

Zoveel mogelijk wind

De molen draait nu nog steeds 5 dagen per week. “Daar werken ook nog steeds mensen die meel en tarwe maken. Wij gebruiken het meel van de molen weer voor onze cheesecakes, broden en brownies. Toen de molen zo’n 300 jaar geleden werd gebouwd was deze buurt natuurlijk nog geen onderdeel van de stad. Het was toen gebruikelijk om een molen op een heuvelrug te bouwen, zodat ‘ie zoveel mogelijk wind kon vangen. Dat is bij deze Looimolen ook gebeurd.”

Foto: Indebuurt Nijmegen

Hele dag samen

Het leukste aan zijn werk vindt Dennis het organiseren van op maat gemaakte feesten en partijen. “We organiseren hier bijvoorbeeld bijeenkomsten, koffietafels en ook veel bruiloften. Tijdens een bruiloft ben je echt de hele dag met elkaar, dat maakt het zo mooi. Overdag vier je de trouwerij, daarna ga je met z’n allen eten en vaak is er ’s avonds nog een feest of speelt er een band. Ik wil van elke bruiloft een onvergetelijke dag maken en als dat dan lukt, dan ben ik echt tevreden.”

Foto: Indebuurt Nijmegen

High-tea en proeverij

De omgeving van ’t Sfeerhuys is uniek voor Nijmegen, vindt Dennis. “Als je hier buiten zit, waan je je zomaar in Frankrijk. Je bent buiten, in het groen, en toch vlakbij de stad. Op zondag hebben we ook een kaart. Dan kun je ontbijten, lunchen, genieten van een high-tea of ’s avonds een daghap eten. Elke derde donderdag van de maand houden we een proeverij in een ander thema, zoals bijvoorbeeld Indonesisch.”

Foto: Indebuurt Nijmegen

De Wolfskuil

Het ondernemen in de Wolfskuil bevalt Dennis goed. “Na 22 jaar leer je de buurt wel kennen. We organiseren zo’n vier keer per jaar een evenement voor mensen van de wijk, bijvoorbeeld een kerstmarkt. Zo kom je in contact met de buurtbewoners, en dat schept een band.”


Meer over ’t Sfeerhuys bij De Looimolen ontdekken?

’t Sfeerhuys bij De Looimolen restaurants en horeca

Op aanvraag

Looimolenweg 15, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.