Darko heeft twee donutwinkels in Nijmegen: ‘Ik eet er elke dag een’

Eigenaar Darko met zijn donuts (Foto: indebuurt Nijmegen)

Darko Bunić (28) opende afgelopen jaar niet één, maar twee donutzaken in Nijmegen. Wat begon als een simpele hobby groeide al snel uit tot veel meer dan dat. Darko geeft een kijkje in zijn nieuwste zaak aan de Molenstraat.

Als je het pand van Livelifedonuts aan de Molenstraat binnenkomt zie je heel veel kleuren. Er liggen tal van donuts in de vitrine en er staan schilderingen van donuts op de muren. Darko: ”Ik eet elke dag wel een donut. Tegelijkertijd ben ik heel sportief dus dat houdt elkaar mooi in balans.”

De twee winkels

Omdat Darko een echte zoetekauw is, begon hij meer dan een jaar geleden zijn eigen donuts te maken. ”Ik maakte ze voor de lol in het weekend, maar al snel stroomde de bestellingen via Instagram binnen. Op een gegeven moment verdubbelden de bestellingen elke week. Ik ben ervoor gegaan en heb mijn baan opgezegd.” In november opende Darko zijn winkel aan de Wintersoord en sinds een paar weken is ook de tweede winkel aan de Molenstraat open. ”Het is allemaal snel gegaan.”

Lees verder onder de foto’s >

Heel veel soorten

In de vitrine liggen wel vijftien soorten donuts. Je ziet oreo, roze koek, pistache, cookie monster en red velvet. De donuts gaan van klein naar groot. Voor maat S betaal je 1,85 euro en voor maat XXL betaal je 4,25 euro. ”Ik noem de grote maten Xtra Lekker”, grapt Darko. ”Dat zijn eigenlijk praktisch kleine taartjes.” Darko’s lievelingsdonut? Dat is cookie dough. Die is van binnen volledig gevuld met koekjesdeeg. Sinds deze week verkoopt Darko ook ijsdonuts. ”Ik snij donuts doormidden en stop er een bolletje ijs tussen.”

Feestelijke donuts

Doordeweeks ligt er een selectie van ongeveer vijftien smaken donuts en in het weekend zijn dit er vijfentwintig. In totaal kan Darko wel honderd verschillende donuts maken. Tijdens de feestdagen gaat hij helemaal los. ”Elke feestdag heeft zijn eigen donut. Met kerst gebruik ik bijvoorbeeld veel donkere kleuren en rood fruit als versiering.” Ook tijdens de Vierdaagsefeesten hebben de donuts een thema. ”Op roze woensdag ga ik natuurlijk roze donuts verkopen.”

Lees verder onder de foto >

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Drukke dagen

Het versieren van al deze verschillende donuts neemt veel tijd in beslag. ”Ik sta doordeweeks om 04.00 uur op en in het weekend om 03.00 uur. De donuts worden dan vers opgemaakt.” ’s Avonds Lekker luieren op de bank doet Darko ook niet. ”Na sluit maak ik de winkel nog schoon. ’s Avonds ga ik om ongeveer 21.00 uur pas weer naar huis toe.”

Vierdaagsefeesten

De drukste week van het jaar komt eraan: de Vierdaagsefeesten. Darko is al bezig met de voorbereidingen. ”Ik ben een maand geleden begonnen met inkopen doen. De zenuwen beginnen wel te komen. Die week ben ik van plan tot minstens 22.00 uur open te zijn. Dan moet ik bijna meteen door met mijn voorbereidingen voor de volgende dag. Misschien ga ik wel nachten doorhalen.”

Dankbare klanten

Het leukste aan ondernemen vindt Darko het contact met de klanten. Tijdens de opening van de tweede zaak merkte Darko hoe veel lieve klanten hij heeft. ”Er kwamen allemaal kaarten met de post en ik kreeg tekeningen van kinderen. Één klant gaf zelfs een gebreide donut cadeau. Die had ze zelf gemaakt.”

Lees ook…

Livelifedonuts (Molenstraat)

Molenstraat 43, 6511 HA Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

Livelifedonuts (Molenstraat)

Molenstraat 43, 6511 HA Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Ondernemers uitgelicht: 7 x bijzondere beroepen in Nijmegen”

Ondernemers uitgelicht: 7 x bijzondere beroepen in Nijmegen

Ga naar “Michiel runt wijnbar Buskens in Oost: ‘Laten we standaard beginnen met een bubbeltje’”

Michiel runt wijnbar Buskens in Oost: ‘Laten we standaard beginnen met een bubbeltje’

Ga naar “Wendy en Marloes helpen hoogbegaafde kinderen in Nijmegen: ‘Hoogbegaafd is méér dan alleen een hoge intelligentie’”

Wendy en Marloes helpen hoogbegaafde kinderen in Nijmegen: ‘Hoogbegaafd is méér dan alleen een hoge intelligentie’

Aangeboden door Qredits

wendy en marloes

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Sint en Piet op bezoek”

Sint en Piet op bezoek

 • Bricoja Sportieve Recreatie & Educatie B.V.
 • Geldig t/m 5 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Velours dekbedovertrek € 19,99”

Velours dekbedovertrek € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “SERVIESSETS GOLDLINE van € 69,99 voor € 39,99”

SERVIESSETS GOLDLINE van € 69,99 voor € 39,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 27 november 2022

Vacatures

Ga naar “Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!”

Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Fulltime
Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkokVan der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkok

Topper

Ga naar “Wasstraat Medewerker – Bijbaan”

Wasstraat Medewerker – Bijbaan

 • BOB Autowas
 • Fulltime/Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

 • Van 8 dec t/m 23 dec